1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sehitler_diyari'ndan yeni resimler

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde sehitler_diyari tarafından 2 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Yeni çekmiş olduğum resimleri ilk olarak akvaryumportali.com da sergileyerek foruma katkı olmasını diliyorum. Akvaryumu 4 ay önce kurdum. Kütüğü barajdan aldım ve evdeki kuvetin içinde kaynar suda bekletebildiğim kadar beklettim.

Dıy co2 veriyorum.
    Işıklandırma: 150w 10.000 k metal halide. 36w 2 tane 6500 k beyaz florosan 24w iki tane beyaz tasarruflu ampül.
    Gübreleme: Yapmıyorum.
    Taban malzemesi: Dere kumu
    Filtreleme: Ekol 15 dış filtre ( su devir daimi çok harika, uzun zaman temizlenmediğinde ses yapıyor.Bende su emiş borusuna bir tane süzek yaptım ve süngerle doldurdum. Filtre içinide genelde bakteri kolonisi oluşabilecek şekilde biyobal kalın gözenekli sünger ile ile doldurdum. Bu durumda filtremi daha az temizleyeceğim. Sık sık giriş borusundaki filtreyi temizleyeceğim. Dolayısıyla daha güzel bakteri oluşumu olacağı için filtrasyon daha güzel olacak)
    Canlılar: Lepistes ve türleri, kılıç kuyruk, moli, plati, brons ve panda çöpcüler. Cüce vatoz ve yavruları, rasboralar, karidesler.Toplam balık nüfusunu bilmiyorum. Fakat biraz kalabalık olmaya başladılar.
    Yemleme: Balıklar çok keyifli. Bol bol canlı yem veriyorum. Mikro kurt, grindal kurt, beyaz kurt. Arada kaynanmış yada iyice ezilmiş ısbanak. Pul yem ve alabalık yemi veriyorum.Cüce vatozlara genelde nohut büyüklüğünde alabalık yemi veriyorum. Gece ışıklar söndüğünde beyaz kurt ve alabalık yemi verince çöpcüler ve vatozlar bayram ediyor. Çöpcülerimde ve cüce vatozlarda üretimim epey oluyor. Çöpcüler su ısısı falan düşmesi gerekli diyorlar ama arada yapraklarda görüyorum yumurta. Bazılarını salyangozlar yiyiyordur belkide.

İşte resimler:

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu güzel kareler için teşekkür ederiz, hoş geldin sefa getirdin. Bitkili akvaryumlar hep çekici olmuştur, ustanın elinden çıkıncada bir başka oluyor.
    Saygılar...

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Hoş geldin kardeş, yine yapcağını yapmışsın ellerine emeğine sağlık.

4. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ustanın eli kuvvetli olunca maya da o denli güzel tutuyor işte. Şenol Hocam süper olmuş, ellerin dert görmesin. İnsanın bu tankın karşısında gergin ve stresli olması bence imkansız. ...
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    çok güzel olmuş, hiçbir yapaylık yok küp haricinde oda çok hoş durmuş ama gerçekten çok beğendim tam istediğim gibi bir tank olmuş benimkide yaza anca bu kıvama gelir

6. axu2

axu2

Zevkli bir akvaryum olmuş, ellerinize sağlık.

7. Barış ER

Barış ER

Bitkili bambaşkadır.Eline sağlık, hoşgeldin Şenol.

8. sehitler_diyari

sehitler_diyari

İlginiz için teşekkür ederim.Küpleri cüce vatozlar üresin diye koydum.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ellerinize sağlık... Kütük de harikaymış doğrusu...

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Birşey soracağım, her yumurtlamadan sonra küpleri temizliyor musunuz? Bir yerde küpler temizlenmezse cüce vatozlar yumurtlasalar bile yumurtaları dışarı atarlar deniyor da...

11. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Yok küpleri daha hiç temizlemedim. Zaten yumurta bırakacakları küp sayısı epey var artı kütüklerinde koğukları var. Yani bir yeri sevmezlerse sanırsam başka yere yaparlar. Yakında bir yaşına girecek bir sürü dişi cücüler var. Bakalım o zaman durumlar nasıl olacak. İlginiz için teşekkürler.

12. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Bu güzelliği karşılar mı bilmem ama...Akvaryum çok 'doğal' olmuş...Balıklar çok keyifli demişsiniz. Hiç şüphem yok :)

Arada fotoğrafları tazelerseniz seveniriz hocam :)

Saygılar.

13. mavihuzur

mavihuzur

Elinize kolunuza sağlık.Tam seyirlik olmuş.Yalnız o dereceye başka bir yer bulun :cicek:

14. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Aman ALLAH'ım hayalimdeki tank. Emeğinize sağlık. Gerçekten mükemmel...

15. avşarbeyi

avşarbeyi

Hoş geldin Şenol hocam.

Haddim değil ama bence kiraz karidesi de eklenebilir.Tabi beslediğiniz türlerle uyumlu ise.

16. sehitler_diyari

sehitler_diyari

Uygun fiyata kiraz karides bulabilirsem kesin alacağım. Ellerinde olanlar ya kargo yapmıyorlar yada fiyat pahalı.

17. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Şenol Bey gerçekten çok hoş bir tank.Yapaylıktan gerçekten uzak.Ahh ah doktor olamadım gitti :(

18. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Çok güzel bir akvaryum olmuş , tebrik ederim :helalolsun: :alkis:
    Karides gerçekten bulunmuyor. Geçen gün bir akvaryumcu da rastladım fiyat sordum 5 YTL istedi. Bir kerede internetten sipariş verdim Kiraz Karides yerine Ghost Karides yolladılar. Yani kazıkladılar.
    Bitkiler, dizayn, kütük, balıklar .. herşey çok güzel :alkis:
    Kolay gelsin.

19. notülüs

notülüs

İsim:
    Onur KESKİN
    Arkadaşlar bu akvaryumu sürekli yakından görme imkanım oluyor. İnanın canlı izlemek bambaşka bir keyif. Bitkilerin gelişimini balıkların keyfini seyretmenin tadını tarif etmek mümkün değil. Şenol bu işin hakkını gerçekten veriyor. Bitkili akvaryumdaki o ekolojik dengenin hassasiyetini özenle koruyor. Eline, emeğine sağlık kardeşim.

Saygılar...

20. taygun

taygun Guest

Şenol Bey,

Merhaba. Aramıza hoşgeldiniz. Akvaryumunuzu ben de beğendim. Bol bitkili, neşeli cıvıl cıvıl. Doğrusu bu kadar canlı doğuranı uzun zamandır birarada görmemiştim.

Kütüğünüzü de çok beğendim. Oldukça dekoratif. Mosslar da yakışmış.

Sormak istediğim iki husus var. Birinci soldaki bitki limon mu? Ben tankımda limon var. ama sağlıklı yaşatamıyorum. Bitki büyüyor ama üstteki yapraklar sanki tırtıl yemiş gibi sararmadan ve erime çürüme belirtisi göstermeden kayboluyor. Aslında çürüyor ama demek istediğim ne bir renk bözulması var ne de erime. (Biraz karışık oldu ;) )

Bir de sormak istediğim şey bitkilerin besin zinciri hakkında . Öncelikle, akvaryumunuzda Co2 kullanıyorsunuz. Ben karbondioksitin gerektiği gibi çözüldüğünü farzediyorum. Sonrasında 200 watt ışıklandırma var ki akvaryum kapasitesi sanırım 250 litre gibi. Bu da %80 ışıklandırma eder. Bu şartlarda akvaryuma high tech dememek için eksik bir şey var mı? Ama gübreleme yapmıyorsunuz. Yani yüksek ışıklandırma var, Co2 var ama gübreleme yok. Burada bana biraz tuhaf birşeyler var gibi geliyor. Bilgilerim beni yanıltmıyorsa yüksek ışık altında gübresizlik yosunu beraberinde getirmez mi?

Eğer akvaryumunuzu kuralı çok olmadıysa belki yosunlanma için yeterli zaman geçmemiş olabilir.

Bu ve tankımdaki limonların çürümesi konularında benden tecrübeli arkadaşların konuya katılımlarının faydalı oalcağını düşünüyorum.

Saygılar

Sayfayı Paylaş