1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Seksi Anemon karidesi (Thor amboinensis)

Başlığı 'Mantis-Pod Karidesler Genel Forumu' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 22 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Seksi Anemone karidesi (Thor amboinensis)

Onların alışılmadık vücut hareketleri ya da dansları onlara başlıktaki adı getirdiğine şüphe yok. Bu ad genel olarak Avrupa ülkelerincede kullanılmaktadır. Kısaca cazibelerine söylenecek söz yok.

Fotoğraf gösterisi için anemon ile dansında adına layık olmaya çalıştığını ispatlar gibi. Seksi Anemone karides Hint Pasifikte bulunur ve Hippolytidae ailesine aittir.

Seksi Anemone karides (genellikle de "seksi karides) yararlı deniz akvaryum sakinlerindendir, akvaryumda temizlik işlevleride vardır. Anemon artıklarırıylada beslenebilirler. Diğer tank sakinleriyle barışçıldır. Ancak bazı agresif nemo türleri anemon kıskançlığı yüzünden öldürebilir dikkat edilmelidir. ;) Başarılı bir resif tankında rahatlıkla tutulabilirler. En iyisi birlikte bir grup olarak birkaç seksi karidesi bir arada tutmaktır. Bir grup olarak daha az çekingen olurlar ve mutlu da olurlar tabi. Seksi karides 13.8 cm maksimum büyüklüğe ulaşabilir. Siyah, kırmızı gibi seksi birkaç farklı renk çeşitleri bulunur. Seksi karides etçil olarak bilinse de, bazen yosun yerler.

Genellikle akvaryumlara yumurta bırakırlar. Erkek ve dişi birbirine benzer ancak dişilerin karınları yumurta dolu olduğundan ve erkeklerden daha yuvarlak vücut şekline sahip olduklarından ayırt edilebilirler. Seksi Anemone karides yaklaşık 20 dolar cıvarından tanesi satın alınabilir.

www.akvaryumportali.com

Saygılarımla...

2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
  3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Adını hak etmiş Okan haklısın. Seyretmesi bile keyifli. Denk gelirsem almak istiyorum birtane ama pandalar kıskanıp öldürür diye korkuyorum. :)

4. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Dikkat etmek lazım abi eminimki hemen kendini sevdirir kaybındada büyük üzüntü olur ...

Sayfayı Paylaş