1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Senin olsaydı nasıl yapardın ?

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde okan058 tarafından 26 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Arkadaşlar yaklaşık dokuz yılı aşkın tatlı su hayatından sonra bir aydır reef kurulum çabasındayım . Zamanla meyvelerini veren ve emeklerinizi boşa çıkarmayan bir sistem . Akvaryumum 130 lt ve büyütmek istiyorum aslında akvaryum alcaktım ama evimdeki 80 * 70 * 80 cm ölçülerinde olan 448 lt lik ve zamanında bir çok tangayikayı gölü canlısını misafir eden tankımı tuzlu suya çavirmek istiyorum . Bir çok avantajı olduğu gibi dez avantajıda olucak ama sanrım portal farkıyla bu dez avantajları çözeceğiz
    Akvaryum tabanı 80*70 olduğu için çok güzel bir kaya dizaynı ve geniş yüzme alanı olucaktır ama 80 cm yükseklik olduğu için aydınlatma problem olucaktır ayrıca sump ve camı delme işlemi olmadığı için filitrede sorun olucak . Benim aklıma gelen bir taşla iki kuş vurmak aslında :) . Jaubert sistemi kullanmak istiyorum bu sistemin bana faydası hem akvaryum yüksekliği düşücek aydınlatma halledilmiş olucak ayrıcada bu sayede mütiş bir filitre olucaktır ama sadece aklımdan bir anlık geçirdim daha kalıcı ve daha efektif çalışan bir sistem varsa önerilere açığım ve Temel abinin sesini duyar gibiyim . Şimdiden tafsiyeleriniz için teşekkür ederim

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Okan güzel düşünmüşsün ne diyeyim. Evet kum kalınlığının yükselmesi aydınlatmada avantaj sağlayacaktır. Sistemin en büyük özelliği kum kalınlığı ve kumun incelik oranı. Kumun tane büyüklüğü en az 0,06mm, en fazla 1 mm olmalıdır. Başarılı olabilmesinin anahtarı kum tabakasının kalınlığında yatar. Tabakanın kalınlığı 12-15 cm cıvarı olmalı. Gereğinden ince oluşturulacak kum tabakası nitrifikasyon için çok kalın, denitrifikasyon için çok çok ince olacaktır. Bunu aşağıdaki linkteki başlıkta da belirtmiştim.

Bu sistemde canlı kaya ihtiyacıda az. Sistemin kurulumda gerekenleri linkteki başlıkta var. Eğer kararını verir ve başlarsan ayrı bir görsel başlıkta hem kafana takılanlara cevap ararız, hem yavaş ve sağlıklı bir kurulum olur bence.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi ilgin için teşekkürler . Aslında benim akvaryum için biçilmiş kaftan ben yavaş yavaş kafamda bir oluşturayım kum yüklekliğinide yaklaşık 20 cm düşünüyorum 5 cm de boşlık bırakırsam tam anlamıyla çaılışır sanırım

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çalışmaması için bir sebeb yok Okan. Bu linkte yine genel olarak bu konuyu işlemiştik. Belki bazı fikirler verir sana, tatlı suyla alakalı olsa da genelde aynı hizmet amaçlanmış.

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  5. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi nette zeloit satan birini gördüm ve kg iki ytl . Akaryumumuzun tabanı için uygunmudur her boyutu mümkünmüş ?

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Yeni tankımız için canlı kayalar

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dışarda bunlar Okan acaba ölü kaya mı? Sorun yok temiz görünüyorlar. Zeolit bize bu aşamada gereksiz.

8. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi iki yada üç gündür dışardaymış üzerinde canlı bulunmamaktaymış işimizi görürmü ?

9. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Denizden çıkmış ama canlılığını yitirmiş ,kurumuş kaya ise iş görür :heyo:

Sayfayı Paylaş