1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Serrasalmus Maculatus

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde legend tarafından 29 Kasım 2008 başlatılmıştır.

  1. legend

    legend

    Mesajlar:
    174
    [​IMG]
    [​IMG][/


    SERRASALMUS MACULATUS

    Spilopleura ile maculatus sürekli karıştırılır. İkisinin arasındaki farklılık kuyruktaki siyahlıktır. Maculatusta bu siyahlık çok küçükken bile mevcuttur. Spiloda ise balık büyüdükçe ortaya çıkıar. Spilodada siyahlık kuyruğun ortasından geçer.
    Doğada maculatuslar zaman zaman 20 balıklık gruplar oluşturabilirler.Yanlız gezen bir maculatus kendi karekterine uygun gruplara dahil olurlar. Bu yüzden akvaryumlar için tehlikeli durumlar oluşabilir. Gündüzleri aktif bir balıktır.Büyük balıklar gece çökünce de bir süre aktif kalırlar ve daha sonra tabana yakın dinlenmeye çekilirler.
    Çiftleşme dönemlerinde daha saldırgan oldukları gözlenmiştir.Çıplak elle tutulmamalıdır ciddi ısırıklar meydana gelebilir. Maculatus piremberaların küçük türlerinden birisidir.Yaşama bölgesinin merkezi, Parana, Paraguaydır.Her ne kadar Spilo ve Maculatus çok benzeselerde birbirlerinden farklı türlerdir. Spilonun kemik yapısı ve çene yapısı Maculatusa göre daha dardır. İki balık arasındaki en büyük farklılık kuyruktadır. Yetişkin Spilonun kuyruğunun üçte ikisi siyahtır. Spilonun yan tarafındaki noktalar daha belirgindir. Genç Spiloların göğsünde siyahlık bulunmaktadır ve yanlardaki noktalar belirgindir. Ayrıca Spilonun gözü daha küçüktür Spilonun gözü siyah Maculatusun gözü kırmızıdır.
    Tanklarda tek bakılması gereken bir balıktır çift veya gruplar halinde bakıldığında ölümlü sorunlar gerçekleşebilir sadece çiftleşme döneminde iki maculatus aynı tanka koyulabilir. Doğada birbirlerini tolore eden balıklar geçici bir süre gruplar oluşturabilir.
    Doğada boyları maksimum 20 cm dir hızlı gelişirler besinleri canlı yemler ve beyaz etlerden oluşur.
    Çiftleşmeleri Nattereriye çok benzer fakat su şartları doğru ayarlanmalıdır pH6,5-7,5 gH 4-14 ısı 21-25Carasında olmalıdır yüksek ısılar üremeye yardımcı olur ve olasılığı arttırır balık çiftleşmeye daha yakın hale gelir.
    Yapılan bir üretimde 220 galonluk tank kullanılmıştır bolca bitki saklanacak yer oluşturulmuştur su yumuşak ve hafif asidik derece ise 80-84 Fdır balıklar 3 yaşındadırlar.
    Üreme zamanında dişi balığın karnı çok şişmez fakat yumurta dolar erkek balığın rengi kararır. Eğer elinizde bir çift Maculatus varsa çiftleri önce ayırın ve canlı yem ile besleyin daha sonra önce erkek 1 gün sonra dişiyi tanka alın. Erkek çok heyecanlanıp dişiye zarar verebilir fakat her balık için geçerli değildir bazı erkekler 10 gün kadar bekleyebilir, zaten yaklaşık 1 ay içerisinde çiftleşme gerçekleşir çiftleşme akşam üstü saatlerinde başlar 3 saat kadar sürebilir 800-1200 adet arasında yumurta bırakırlar. Yumurtalar 54-58 saat arasında çatlar suyun ısısı 82 Folmalıdır bir hafta sonra artemia ile beslemeye başlanır



    Kaynak:
    www.opefe.com
     

Sayfayı Paylaş