1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Serrasalmus Manueli

Başlığı 'Piranha Balıkları Forum' kategorisinde legend tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. legend

legend

SERRASALMUS MANUELİ
    [​IMG][/[​IMG]

SERRASALMUS MANUELİ
    Yaşadığı bölge Lianos-Venezuella,Rio Amazonas, Rio Xingu,Rio Negrodur
    S. manueli,en büyük piranha türlerinden biridir.Bu güne kadar yakalanmış en büyük manueli 50 cm boyundadır.
    Genç balıklarda solungaç üzerinde büyük lekeler bulunur.Ayrıca şekşil itibarıyla s. Goldingi ile arasındaki benzerlikten dolayı bu lekeler tanımlamada en büyük etkendir.Vücudun üzerinde siyah-hafif belirgin dikine çizgiler bulunur. Genç balıkların rengi gümüş ve yeşil karışımıdır. Solungacın arkasında siyah bir leke bulunmaktadır ve bu leke balık olgunlaştıkça daha silik bir hal alır. Yetişkin manueliler tipik serrasalmus kafa şekline sahiptirler. Balık tamamen gümüş renk alır ve kuyruğu v şeklinde siyahtır.
    AKVARYUMDA YAŞANTI
    Büyük boyutlara ulaşabildiğinden dolayı tankınızda oldukça büyük olması gerekir.Tek bakılması gereken bir türdür. 150-50-50 boyunda bir akvaryumda rahatlıkla bakılabilir fakatdaha büyük akvaryumlarda daha büyük boylara ulaşabilir.
    S.Manueli egzotik bir balık olduğundan dolayı suyunuzun kalitesi ve oksijen seviyesi oldukça yüksek düzeyde tutulmalıdır. pH 6.8-7 arasındaolması uygundur.Isı 72-80 Farası olmalıdır. Balığın bakımı zor olduğundan yeni hobicilere önerilmez
    BESLENME
    Beslenmesinin %80 inini çeşitli balıklar oluşturur. Canlı balık veya ölü balık ile beslenebilir. Ayrıca solucan ve çeşitli böcekleride yerler nadirende olsa bitki, tohum ve meyvelerle beslenebilir.

KAYNAKWWW.OPEFE.COM

2. piranhanet

piranhanet

Ynt: Serrasalmus Manueli

İşte benim beslediğim piranha, Amazon' un çirkin kralı mann.
    Türkiye' yede yaşayan 5 ad. var, biri de bende.
    Adı ' Rıfkı ' , iki yıldır beraberiz.
    Boyu henüz en alttaki fotoğraftaki mann. kadar. Büyüyünce 50 cm. üzerinde olucak...
    350 lt. tankta tek başına yaşıyor.
    Huysuz ve nazlı dır, yem seçer.

3. legend

legend

Ynt: Serrasalmus Manueli

Keremcim senin manuelini ben bizzat biliyorum gerçekten güzel ve asaletli bir balık evet çok güzel olduğu söylenemez ama piranhaların içinde gerçek kral yem seçme konusunu bizzat biliyorum canlı harici isteksiz bir balık ama bir o kadar zevkli bu arada Rıfkı adını ben koymuştum yanlış hatırlamıyorsam :basardim: Balığına ve sana mutluluklar diliyorum.
    Senden ricam mümkünse balığının resimlerini bizlerle paylaşabilirmisin.

Sayfayı Paylaş