1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Snowun çiftleşti

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde bettacı tarafından 5 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. bettacı

bettacı

Evet.Snow prensesim çiftleşti.Çok mutluyum.Bu snow prensesimden 2. yavru alışım.Daha önce yavru alma deneyimim çok.Cichlidde o kadar almadım.Ama diğer türler de var.Cichlidde de ne yapacağımı iyi biliyorum.Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim..

2. furkan

furkan

Ynt: Snowun çiftleşti

Hayırlısı olsun.

3. bettacı

bettacı

Teşekkürler Furkan

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hayırlı olsun diyelim, aslında üzerinde durulması gereken bir diğer konu, bu üretilen yavruları hobiciler ne yapıyor ? Nasıl değerlendiriyor. Unutmamak gereken ise, bu hobinin güzel yanının yavru alarak üretmek olduğu. Ama ben hep düşünmüşümdür, bu yavrular nasıl değerlendiriliyor.

5. bettacı

bettacı

Bundan önceki cichlidden yavru alışımda hep büyütüp akvaryuma saldım.Fazla gelenleri eşe dostta dağıttım.Bakalım bu sefer napıcaz.Aslında ben snow prenseslerimi elimden çıkarmayı planlıyordu.Akvaryumda huzur yok çünkü.Tam çıkarayım derken çiftleştiler.Çiftleşme belirtileri vardı ama bu kadar erken beklemiyordum.Bakalım.Ya dağıtırım.Hediye ederim.Yada akvaryuma bir süre salarım.

6. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Hayırlı uğurlu olsun.

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY

Hayırlı olsun.İnşallah kayıpsız büyütürsün

8. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Emre, yavrularının fotoğraflarını da görmek isteriz, haberin olsun! Sonra söylemedi deme ! ;)
    Saygılar, keyifli paylaşımlar...

9. bettacı

bettacı

Hele bir yavruları alayım, ilk fotorafı buraya yollayacağımdan emin olun.Bugün 6. günün akşamı.10. güne doğru emin adımlarla ilerliyor.Daha dip çekimi bile yapmadım.Yani hazırlıksız yakaladım.Ben normalde sühhe duyduğumda hemen dip çekimi yaparım.2 hafta oldu daha yapmadım.10. gününü doldurunca yapıcam.

10. ozcakır

ozcakır

Hadi bakalım resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

11. bettacı

bettacı

Bugun almayı planlıyorum yavruları.Ama ben artık yavru almak istemiyorum ya.Sıkıldım yoruldum artık.Ve snow prensesleri elimden çıkaracaktım ki balık hamile.Hepsi kaldı bi süre.

12. bettacı

bettacı

Dediğim gibi ilk fotoğrafları buraya atmaya söz verdim.Ve atıyorum.İşte foroğraflar.Yavruları alalı biraz zama geçti ama olsun. D: şimdiki halleride var.Anneyi gerçektende itina ile büyütmüştüm.Yavrularıda onun kadar güzel çıktı.Bakalım anneyi ve yavruları beyenicekmisiniz.20 tane yavru var.Anne iyi yavru verdi.belki biraz daha fazla verirdi erkeği olmasaydı ama neyse..... :D

Anneden yavruları almadan hemen önce çektiğim fotoraf :

Yavruların ilk pozları.((Poz veriyorlar)) :D

6 günlük yavrular:(Boylarının bu kadar atacağını hiç beklemiyordum.)

7-8 günlük halleri:

Aslında yavrular çok hızlı gelişti.Resimlerden bu pek anlaşılmıyor.Hergün dip çekimi yapıyorum.günde 3 kez yem.Az az.Ama yinede bu kadarını beklemiyordum.Sözümü tutup resimleri ilk buraya yolladım.Yorumlarınızı bekliyorum

Sade yavrular değil anne hakkındada yarumlarınızı bekliyorum

13. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Selam,
    Ellerine sağlık, başarılarının devamını dilerim. Yavru sayısı başlangıç için çok iyi.
    Paylaşım için teşekkür ederim.

14. bettacı

bettacı

Evet bencede iyi.Anne 20 yavru verdi ve ilk verişi.
    Yorum için teşekkürler

15. mavihuzur

mavihuzur

Güzel bir iş çıkarmışınız hocam,emeğinize sağlık.Anne çok iyi görünüyor maaşallah.Yavruların ona çektiği belli.

16. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Bp,sp,yunus; bu balıklarda eğer uygun şart varsa 15günde bir lepistes gibi yavru alırsınız.Bir süre sonrada artık bir çekicilik kalmaz.İşte anneyi ayırmak için bütün kayalar akvaryumdan çıkaralır.Balık başka akvaryuma alınır veya kusturulur.Sonra tekrar kayalar konur yeni dekor vs.Uzun iş:)

17. bettacı

bettacı

Evet uzun iş biraz.Ama benim için sorun yok.Çğrenciyim ve günün yarısını evde geçiriyorum.2 saat felan ders çalışsam gerisi boş.Dinlenme v.s.Onun için sorun yok.Anneyi her türlü imkan sağlanıyor zaten.Haftada bir dip çekimi ayda bir 1 avuç kaya tuzu günde 2 defa yem bitkisel, proteinli karışık.haftada bir kurtulmuş canlı yem.E daha n'olsun.Ve sanırım bu hafta bidaha çifleşicekler.Çünkü erkek yine yuva yapıp titreme yapıyor. :)

De anlayamadığım nokta neden kayaları felan akvaryumdan cıkarıp kusturduktan sonra kotuyorsunuz ki ? Eyer sürtinip kendine zarar vercek diye düşünüyorsanız bence böyle bir risk yok.Benim akvaryumumdaki kayalar malawigölündeki gibi oval ve yatsı.Ve balık nitrattan sürtünür.Haftada bir dip çekimide bunu en aza indiriyor.Belkide demek istediğniz farklı.Tam olarak nedir?

18. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Yavrularınız hayırlı olsun. 20 yavru ilk sefer için bence de gayet iyi bir sayı. Umarım kaypsız büyütürsünüz.

Kaya sayısı ve mağralar fazla ise balığı yakalamak zorlaşabilir. Can Hocam bunu kastetti sanırım. Ben de aynen yapıyorum. Balıkları yakalamak için bir çok kayayı çıkartıyorum akvaryumdan. Çıkarmasamda yerlerini değiştirerek yakalama esnasında balığın saklanabileceği yerleri kapatıyorum.

Saygılarımla...

19. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş

Şuan malawi beslemiyorum.Ancak beslediğim zamandaki halinden birkaç fotoğraf paylaşayım o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın...

[​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]

20. bettacı

bettacı

Evet evet çok iyi anladım.Ama benim akvaryumda böyle bişey söz konuşu değil sanırım.Çünkü kaya sayısı az. Kepçeyi yani balığı yakaladığım kepçeyide en büyük boy kullanıyorum.İyi işe yarıyor.Sağa sola kaçarken hemen yakalanıyor.

Sayfayı Paylaş