1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Su Öküzü Değil Deniz İneği

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Neverlander tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Biyoloji öğrencisi olmak zor iştir... Ezberle ezberle bitmez... Çoğu kez de hepsi birbirine karışır... Ondan sonra da Hocalara maskara olursun...

Yıllar önce yanılmıyorsam 1999 yılında Hayvan Coğrafyası dersinden sınava gireceğiz... Hani tembeliz ya, hepsini ezberlemeye de niyetimiz yok, bir de üstüne yıllandık artık kim ne sorabilir üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz, dedim ki "Bu sınavda Hoca kıtalara spesifik hayvanları soracak olursa, sorsa sorsa Kuzey Amerika'nın omurgalı hayvanlarını sorar..." Yedi kıtanın hayvanlarından sadece Kuzey Amerika'nın omurgalılarını ezberleyip girdik sınava... Dile kolay tam 24 tane... Sınav soruları dağıtıldı ve tam isabet... "Kuzey Amerika'ya özgü omurgalılarını yazınız." Vay be! Hızla yazmaya başladım, yazdım yazdım yazdım... Hepsini bitirdim sonra da saydım kaç tane yazdım diye... 23 tane yazmışım... Ama biliyorum ki 24 tane... "Ulan! 24. neydi? Neydi?" düşünüyorum, bir yandan da diğer soruları -ki hepsi "çerez"di- cevaplıyorum... Ama beynimin bir kısmı sadece "24. neydi?" sorusuna odaklanmış durumda... Diğer sorular bitti, ben hala 24.'yü bulamadım... Yazdıkalrımın hepsini tekrar tekrar okuyorum, birşey eksik, o kesin... Bu arada aklıma "Ya sulu mulu birşey vardı... Büyükbaş hayvan ismi falan vardı, galiba..." diye birşey geldi... Bu arada anons "Son dakika, toparlayın..." diye... Birşeyler daha kafamda oturmuş gibi idi, acele ile yazdım: "Su öküzü"
    Kağıtlar toplandı, sınav bitti... Ertesi hafta Hoca derse girdi, masaya oturdu, kağıtları eline aldı notları okuyacak... Ama önce kafasını kaldırdı ve sordu: "Kim ulan o ÖKÜZ?"
    Neyse sınavı geçtik 100 üzerinden 91 almıştım... Tabii "Su öküzü"nün de aslında "Deniz ineği" olduğunu öğrenmiştim... Ama çok yaklaşmışım değil mi? :D

İşte size meşhur Deniz ineklarinin resmi

Su öküzü de olsa olsa budur heralde...

Birkaç hafta sonra Bölüm Başkanı beni ve bir arkadaşımı çağırdı, taşınacak kitaplar varmış kendisine yardım etmemizi istedi... Düştük -rahmetli- Hoca'mızın peşine gidiyoruz... Yolda Hayvan Coğrafyası'nı bize anlatan Hocamız ile karşılaştılar... Takıldı mı O da Bölüm Başkanına, onlar önde biz arkadaşla arkada gidiyoruz... Bölüm Başkanı dönüp sordu ötekine: "Hocam, sizin dersler de (Zooloji Hocamızdı aynı zamanda...) Latince çok ağır... Çocuklar çok karıştırıyordur canlıların isimlerini değil mi?" diye sordu... Öteki de başını hafifçe Bölüm Başkanına çevirip göz ucu ile de bana bakarak şöyle dedi: "Hocam sadece Latince olsa yeter, bunların bazıları -tamamen bana bakıyordu artık- Türkçelerini bile bilmiyorlar ki..." :D

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abdullah abi,yakın cevap olmuş.Biri erkek biri dişi. :D :D :D

3. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    iyide bu büyükbaş hayvan denizde yüzmüyor ki ismi neden deniz ineği peki ? Açıklayabilirmisiniz Abdullah bey.... :helalolsun:

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bu hayvan otçul olduğu için denizin dibindeki bitkileri otluyor bu yüzden sanırım inek yakıştırması yapmışlar :)

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yanlış cevap :) Denizde yüzmüyor.

6. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Cevaba çok yaklaşmışsınız hocam. Keyifli bir konu.

Saygılar.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla Emrah yakalamış... :alkis: Karadan denize geçen bütün memeliler -deniz inekleri hariç- etçildir... Sadece deniz inekleri otçuldur...

Buyrun Deniz inekleri olakta poz veriyor...

Buyrun Deniz ineği otluyor...

Buyrun eline alıp da bile yiyor bitkileri...

Buyrun bu da deniz ineği otluyor 2 ve bunların denizde yaşadığının ispatı...

Resimdeki sarı balık heralde herheangi bir tatlı su canlısı değil... Kanka şimdi denizde mi yaşıyormuş, yoksa yaşamıyor muymuş?

Yaşıyor muymuş? :sopa: Yaşamıyor muymuş? :sopa:

:D :D :D :D :D

8. Barış ER

Barış ER

Dikkat edilirse yüzgeç olarak evrimleşmiş uzuvlarının ucunda tırnaklarıda görülüyor fotoğraflarda.Özellikle eline bitkiyi alıp yediği ortadaki pozda.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Evet Barış Bey,

Çok dikkatlisiniz... Tebrikler... :alkis:

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Geviş getiriyomu bu :hasta:

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bak bunu bilmiyorum Emrah... Hakkaten ya hiç aklıma gelmemişti... Bir araştırayım...

12. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Evet Abdullah bey sorarım size sağ alt köşedeki balık frontoza olabilir mi ? Eğer o ise frontoza denizde mi yaşar tatlı suda mı ? Yoksa kendimle mi çelişiyorum ikna edilmeye ihtiyacım var. :D Madem deniz ineği bu arkadaş hangi denizde yaşar ?Lütfen başıma vurmayın acaip başım ağrıyor :) Kanka çok resmi dil oldu idare et :)

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Emrah, Deniz inekleri geviş getirmiyormuş...

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hmm eti yenmez bunun o zaman :hink:
    ama bundan güzel köpekbalığı menüsü olr :) bu da doğrumu ?

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bu resimdeki sarı balık da heralse "sarı prenses"... Öyle mi kankacığım?...

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yok bu benzemiyor da benim resimde ki benziyor sanki. Lütfen sorularıma tam cevap veriniz hangi denizde bu arkadaşlar :)) Şaka bir yana.. Tatlı su nehirlerinde ve tuzlu suyla buluştuğu kanallarda yüzdüğünü ve bu zararsız hayvanların en büyük düşmanının gene insan olduğunu belirtmek isterim.Çünki son derece hantal olan bu hayvanların çoğu bu kanallarda gezen teknelerin motorları tarafından yaralanmakta ve ölmektelermiş.Discovery, national geographic ve animal planet'ta defalarca izlemiştim. ;)

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Niye eti yenmesin? Millet eskiden yermiş bunları... Ne var ki yediklerinde... Tavuklar geviş mi getiriyor... Bir de sülük, salyangoz, solucan, tenya, tubifex ne bulurlarsa yiyiorlar... Onların ki yeniyor da deniz ineklerininki mi yenemeyecek...

Bu arada sen de bir açlık hali var ama nedendir anlamadım gitti... Geçen gün de Kırlangıç balığına sulanmıştın... :D

Köpekbalığı bunun yaşadığı kadar sığ suya kolay kolay gelmez... Artı köpekbalıkları bu cüssedeki hayvanlara ancak sürü halinde saldırır...

18. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Kanka özellikle körfezlerde yaşıyorlar... Akciğerli oldukları ve iri cüsseleri (hani oksijen tüketimi fazla olduğundan) nedeni ile çok derinlere gidemiyorlar... Öbür taraftan Deniz kızı efsanesinin Deniz ineklerinden kaynaklandığı iddaa edilir...

19. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Doğrudur , bunuda duymuştum... Kafaları bayağı güzelmiş anlaşılan :D

20. Barış ER

Barış ER

Zaman zaman tatlı sularada girdiklerini biliyorum.

Sayfayı Paylaş