1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Su Örümceği Beslemek İsterdim

Başlığı 'Afrika ve Asya Balıkları Forum' kategorisinde Neverlander tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Su örümceği beslemek isterdim... Bu cümle söyleyen ben olunca çok ironik biyor musunuz? Neden mi? Araknofobim vardır, örümceklerden ve diğer araknidlerden (keneler, akrepler, vesaire...) ödüm patlar... Ama tuhaf birşeydir ki su örümceklerini gördükten sonra bunlardan besleme isteği uyandı içimde... Ve bu her geçen gün artarak daha güçlü bir istenç haline gelemeye başladı...

Su örümcekleri (Argyroneta aquatica) özellikle dişileri vücutlarının arka kısmında hava kabarcığı oluştururlar... Bu hava kabarcığı sayesinde -içindeki oksijen tükenene kadar- su altında istedikleri gibi hareket edebilirler... Yine bu hava kabarcıkalrından kendilerine çiftleşecebilecekleri, yumurtlayacakları, yavrularını büyütebilecekleri ve yemeklerini -doyasıya- yiyebilecekleri "ev"ler inşa ederler...

Dişiler daha uzun süre suyun altında kalır... Erkekler dişilerin yaklaşık 1/3'ü kadardır ve daha çok su altında hareket ederler... Ağ kurarlar ve avlanırlar... Görece hava kabarcıkları daha ufaktır...

Birkaç da video linki ekleyeyim, daha iyi fikir vermesi için...

http://www.youtube.com/watch?v=XNBEQwPC3Yo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=GidrcvjoeKE

http://www.youtube.com/watch?v=0zbvU25L41E

Bu tür Orta ve Kuzey Avrupa, Orta Asya ve 62. enleme kadar Sibirya'da yaşamaktadır... Ülkemizde bulunup bulunmadığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar bize de bilgi verirlerse sevinirim...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah Hocam, benim 'Sucul böcekler' adlı açmayı düşündüğüm bir başlık var. Merak etmiyor değilim, bu canlıları doğada yerel tür olarak görürüz, fakat akvaryumlara uygunluğu üzerinde pek durulmamış. Sizin fotoğraftaki tür sanıyorum yerel bir tür değil. Bu açıdan Ülkemize ithal edileceğine pek ihtimal vermiyorum aslında. Fakat farklı bir açılım ve renk getirecek olduklarıyla sizinle aynı fikirdeyim.

Sucul böcekler adlı başlık içerisinde inşallah akvaryuma uygunluklarını yazışırız.
    Saygılar...

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Konu başlığını açmanızı sabırsızlıkla bekliyorum Temel Bey... Heyecanlandırdınız beni şimdiden...

Su örümceğine gelince bilimsel amaçlı yapılan çalışmalarda akvaryumda yaşatılmış... Tabii beslenmesi için böcekler sağlanmış... Ülkemizde bulunmayan bu türü birgün edinebilirsem yanında yedirecek birşeyler de getirtmem gerekecek gibi... Bu arada yavruları da afiyetle yiyorlar... Ona göre, ne ile beslenecekse yavru vermeyen birşey olmalı ya da yavrular kendilerini kurtarabilecek kadar büyük olmalı... Aslında karidesle beslenebilir ama bu sefer de karideslere yazık olur... Bu bağlamda yiyecek noktasında sizin sucul böceklerden çok faydalanacağıma eminim... :cekingen:

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Ben akvaryumumda örümcek istemem. :) Bu tür ülkemizde bulunmamaktadır. Ve sizin de belirttiğiniz gibi yanlış hatırlamıyorsam sadece canlı yemlerle besleniyorlardı. Temel abi paylaşımını bekliyoruz.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş