1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Su düzenleyiciler

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam,
    SeraAgutan, Aguasafe, nitrivec gibi akvaryum suyunu düzenlemede kullanılan ürünler, genel anlamda anlaşılamamış ve bir kesim hobicinin olumlu, bir kesimin hobicinin ise olumsuz olarak baktığı bir konudur. Konunun esası son derece basit olup, akvaryumların kurulumu sırasında bu ürünlerden faydalanmak isteyenler olduğu gibi, bu işlemleri zamana ve sabıra bırakmak isteyenlerde olacaktır.

Nitrivec kullanımı:
    Yeni kurulan bir akvaryumda döngünün oluşmasını hızlandırmak için satılan hazır bakteri kültürü ürünlerini, satın alarak kullanmak isteyende, bunu zaman ve sağlıklı bir akvaryumdan alınacak filtre malzemesini kendi filtre sistemine dağil ederek oluşturmak isteyenlerde olacaktır. Akvaryumlarda zaman içerisinde çeşitli sebeblerden zarar gören bakteri kolonilerine zaman zaman kültür aşılaması yapılması gerektiği tüm kaynaklarca belirtilir. Buna ihtiyaç duyan, kullanmak isteyen akvaristler satın almak yerine kendi kültürünü üretmek isteyebilir. Bu akvarist"tin tercihidir ve çok doğaldır. Aynı zamanda benim şahsi fikrim olarak, piyasada hazır satılan bakteri kültürlerinin canlılık içeriği, raflarda geçirdiği süre, bakteriyel anlamda hayat taşıyıp taşımadığı son derece bilinmez ve kafa karıştırıcıdır. Bu açıdan kendi kültürümü üretirim fikrine, her fikire olduğu gibi saygı duyulmalıdır.

SeraAgutan, Aguasafe:
    Bu ürünler piyasada maddi olarak yüksek ücretlerde satılmakta. Kullanım zorunluluğu yukarıdaki üründen biraz farklı olmakla birlikte, kullanımı akvaristin kendi elinde olan bir üründür. Kaliteli damacana, Ters Osmoz gibi alternatif seçenekleri değerlendirebilir. Stres azaltma, gibi faydalı olduğu yönündeki açıklamalara, ürünün iddası olan B vitamini içeriği eklenebilir. Benim şahsi fikrim, bu ürünlerin ilk 5 dakikası yakıcı olup, kesinlile içinde balık bulunan akvaryumlarda kullanılmamalı. Su hazırlama bidonlarında ve canlı olmayan kurulum aşamasındaki akvaryumlarda kullanılmalı. Stres azaltmaya etkisini, satın alınıp götürülürken taşıma torbalarında kullanılmayacağından, sadece adapte edilecekleri akvaryumdaki faydaları ile sınırlıdır.
    YIKIKTEMO,
    Saygılarımla...
    Not: Kaynak göstermek koşulu ile kullanılabilir.

2. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Ynt: Su düzenleyiciler

Temel hocam,su düzenleyeciler tüm akvarist arkadaşlar tarafından hep soru işareti olmuştur.
    Abi,senin bunca yıllık tecrübelerin var.Okuduklarımdan anladığım su düzenleyicilerine karşı sıcak bakmıyorsun.
    Kaya tuzu genelde çok akvaristtin su düzenleycisi oluyor.Senin görüşün nedir acaba abi.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ynt: Su düzenleyiciler

Ben kaya tuzunuda pek anlamış değilim aslında. :D
    Ancak yukarıdaki yazımdan karşı olduğum anlamı çıkmamalıdır. Ben paratik bir konuya dikkat çekiyorum. Bu ürünler tercihe göre kullanılabilir. Fakat, bu ürünlerin kalitelisi çok pahalı, yani bu ürünlere verilen maliyeti, damacana suya versek ?

Ondan sonra sudan bir şeyleri uzaklaştırmaya, bağlamaya çalışmasak ?

Ben yazıda buna dikkat çekiyorum. Kullanılmasına karşı değilim. Sadece bu ürünleri tarif ederken, kullanılan bir söz vardır; 'Ağır metalleri ve kloru bağlar'

Çok merak ederim hep acaba nereye bağlar? :evet:

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Burda çok güzel bir soru cevapsız kalmış.. Kimyadan anlayan arkadaşlar bizide aydınlatabilirse memnun olurum.

5. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,kimyasallara karşıyım.Kullandığım zamanlarda oldu korkudan.
    Yinede benim için muamma.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bende karşıyımda aquatan'ı kullandığımızda süper bir netlik geliyor ama şimdi hakkını yemiyelim.. sen zaten virüs programlarınada karşısın görüşelim senle o konuyu :))

7. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Abi virüs ile yorumumu yazdım.Bana göre saçma virüs programı kullanımı.3.5 yıl önce format atıyordum pc yaklaşık 5_6 ay gidiyordu.Antivirüs yükleyince en fazla 3 ay.

8. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Bende kullandım su düzenleyicilerden. Şimdiye kadar bir zararını görmedim. Paylaşım için teşekkürler.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş