1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Su Değişiminden Sonra Lepistesler...

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde Desert Falcon tarafından 26 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Desert Falcon

Desert Falcon

Arkadaşlar bugün %40 kadar akvaryum suyunu sabah değiştirdim.2 gün beklettiğim belediye suyunu bugün sabah eklemeye başladım dip çekiminden sonra.yarım saat demedi balıklar bi yere toplandılar su üzerinde.Daha sonra kuyruklarını kıstılar bıçak gibi oldular.Biraz daha gözlemledim hepsi aynı yere debe çöktüler.Filtrenin tam tersine uzak köşeye çöktüler.10 tanesi kiremitten kale var onun altına girdiler karanlık...Büyük balık da dahil olmak üzere 30 yavru balık dibe çöküp beklediler.2 de evden çıktım ve 6 da geldiğimde hepsi yukarıdaydı ve yine kuyrukları kısıktı.bıçak gibiydiler.Sabah su değişimi sırasında 28 derece olan su 20 dereceye düşmüştü sorun onda mı dedim ama eve 6 da geldiğimde yine aynıydılar bu sefer tek fark yukarıdaydılar.Su ısısı sorun olmamıştır heralde çünkü hep oluyor bu yaptığımı daha önce de yaptım.Balıklar hala aynı durumda hepsi bi yerde ve kuyrukları bıçak gibi olmuş kısılmış...

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Büyük ihtimalle ısıdan dolayı Şahin.Ya da kumu karıştırdıysan o da neden olabiliyor.Solungaçlarda kabarma varsa kumdan,yarın beyaz benek görürsen ısıdan.

3. Desert Falcon

Desert Falcon

Solungaçlarda birşey yok.Balıkların 3 ünü kaybettim.Diğer tankı el mecbur klorlu suyla dolduruyorum.Suya bişey karışmış sanıyorum ama ne bilemiyorum.Suyu ısıtıp balıkları atacağım içine.Yoksa toplu olarak ölecekler beklemenin bi faydası olmayacak.Balıklar yavaş yavaş kendinden geçiyor.En az 10 balık kaybedeceğim kesin gibi daha fazla olmaması için suyun ısınmasını bekliyorum.Balıkları buraya getireceğim.Çöpçülerde vatozlarda hiç bir sorun yok ama onları da getireceğim.Sonra yarın gelirken damacana alırım.Ana tankı doldururum yeniden.

4. Desert Falcon

Desert Falcon

Çöpçü ve Vatozlarda sorun yok lepisteslerin çoğu öldü :(

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Banada ısıdan gibi geldi çok geçmiş olsun Şahin

6. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Suyu belediye suyu diye belirtmişsin. Daha önce kullandığın su yine belediye suyumuydu yoksa damacana felanmı? Haberlerde hepimiz görmüşüzdür İzmir'de ki sularda arsenik oranı çok yüksek çıkmıştı. Ondan olabilirmi bilmiyorum ama bende ısıya bağlıyorum.

7. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Başın sağolsun ve geçmiş olsun Şahinciğim... Başına geleneler kesinlikle ısıdan... Çöpçüler doğaları gereği ani sıcaklık değişimlerine alışıktır hiç etkilenmezler... Formları ve sağlıkları yerinde olan vatozlarda da ani ısı değişimlerinde sorun çıkmaz denebilir... Ancak lepistesler bunu kaldıramaz ve doğruca "adda"ya gider... Bundan sonra yapman gereken dipten suyu çektikten sonra yerine su koyacağında su dolu kovayı akvaryumun üzerine -düşmeyecek ve devrilmeyecek şekilde- koymak, dibine ucundaki vantuzlarla yeteri kadar uzunluktaki hava hortumunu bağlamak, hava hortumunun kova dışındaki ucuna bir musluk takmak... Daha sonra kovaya yeteri kadar su koyup musluk kısmından ağzınla suyu çekerek akar hale getirmek ve yine muslukla hızını ayarlayıp akvaryumun içine salmak... Bu şekilde yeni suyu damlatma yöntemi ile akvaryumuna koymuş oluyorsun ve balıkların ne osmotik ne de ısısal şoka girmiş oluyorlar...

8. Desert Falcon

Desert Falcon

Suda arsenik durumu yoktur bizde.Öyle sanıyorum.Biz izmire bağlıyız ama aramızda 2 saatlik yol var otobüsle.Nedenini anlayamadım diğer kalanlar da büyük ihtimal yolcular...
    Emrah abinin balıkları gönderesiye kadar çöpçü ve vatozlarla duracağım.Akvaryum boş kalacak.
    Su Değişimi Hk. konusunda o dediğini okudum abdullah abi yardımlarınız için sağolun.Bundan sonra böyle yapmaya çalışacağım.

Sayfayı Paylaş