1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Su Piresi Hakkında Tüm Sorular Ve Cevaplar

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde suskunkral_21 tarafından 3 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. suskunkral_21

    suskunkral_21

    Mesajlar:
    94
    İsim:
    Dijvar ışık
    Evet arkadaşlar kendi tecrübelerimi burda paylaşmak istedim ve ilgi çekeceğini düşünüyorum

    Su piresi nasıl birşey? : [​IMG]

    Su piresi nedir? : Yaşadığı yerler: Tatlı sularda. Özellikleri: Küt vücutlu, mikroskobik bir eklembacaklı. Dişileri 1,5 mm, erkekleri 1 mm boyundadır.


    Çoğunlukla tatlı su birikintilerinde rastlanan, Kabuklular (Crustaceae) sınıfından bir eklembacaklı. Acı su ve denizlerde yaşayan türleri de vardır. Vücûdu iki kabukla örtülüdür. Karapaks denen bu parçalar birleşerek vücut sonunda bir diken meydana getirirler. Mikroskobik canlılardır.

    Balıklar için önemli bir besin kaynağıdır. Kurutularak balık yemi olarak da satılır. Çatallaşmış ikinci antenlerinin şiddetli çırpınmalarıyla yüzerler. Mikroskop altında ritmik şekilde kasılan kalpleri rahatça görülür. Ayrı eşeylidirler. Erkekler dişilerden daha küçüktür. Solunum, vücut yüzeyi ve solungaçlarla yapılır. Su içindeki bakteri, paramecium, bitki ve organizma artıklarıyla beslenirler. Besinleri taraklı ayaklarıyla süzerek ağızlarına götürürler.

    Partenogenezle de üreyebilirler. Döllenmemiş yumurtalardan yavru üretilmesine partenogenez denir. Döllenmemiş yaz yumurtalarından hep dişi yavrular çıkar. Kış yaklaştığı sıralarda daha küçük olan erkekler de ortaya çıkar. Döllenmiş olan kış yumurtaları çok sert kabuklu olup, donmaya ve kurumaya dayanıklıdırlar. Ancak uygun su ortamlarında içlerinden yavru çıkar.

    Su piresi nasıl üretilir.?
    Öncelikler su piresi üretmek için elinizde kültür olması şarttır.Kültürü akvaryumcularda veya bu işi yapan arkadaşlardan temin ede bilirsiniz (Mesela ben ve konum http://www.akvaryumportali.com/threads/9074-Su-pİresİ-kÜltÜrÜ-tÜm-tÜrkİye(-hedİye-yem) Yada bir diğer alternatif olarak vere bileceğim akar sular ve derler akarsularda su birikmiş çukurlarda derelerde ise durgun ve sıcak yerlerde bulunurlar.
    Evet kültürü temin ettik sıra geldi evde üretime.
    Evde üretmek istiyen arkadaşlarımız kültürü aldıktan sonra en az 3 gün dinlenmiş ve kimyasall içermemiş suyu bir kovaya,saklama kabına,akvaryuma vb. benzer tanklara su doldurulur.Ardından kültür aşılanır(İlave edilir).
    Su piresi beslenme şekli : Bir çok arkadaşım hazır çorba tozu,maya ve balık yemi kullanmıştır benim şuanki tercihim balık yemi ve maya
    Yem uygulama şekilleri:
    1) Balıklara verdiğimiz yemi elimizde ufalayıp suya ilave ediyoruz miktarı size kalmış fazla yaparsanız dipte pislik oluşur az yapmada fayda var ve 4 günde bir yemleme yapmamız lazım.
    2)bir çay kaşığı kuru mayayı bir kabın içinde iyice eritiyoruz ve suyu direkmen tankın yada kabın içine döküyoruz su biraz rakı kıvamına gelecektir ilerleyen zamanda su yavaş yavaş berraklaşırsa bu iyiye gidiyor demektir.
    Hasat zamanı: Ne zaman kültürünüz gözle görülür bir çoğalma tespit ederseniz ozaman balıklarınıza verirsiniz.
    Ve arkadaşlar sorularınız olursa lütfen çekinmeden yazın gece saat olmuş 04:56 Paylaşımın zamanı yoktur :))

    NOT: Sayın forum yöneticilerimden ricam imla kuralları yanlış ola bilir.Bunu acemiliğime vereceğinizden eminim :) Kesinlikle reklam yapmak amaçlı açmadım bu konuyu sadece tecrübeli olduğum bir konu istenilirse sile bilirim linki
     

Sayfayı Paylaş