1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump büyültmesi ve çıkan sump

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 29 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selam arkadaşlar,

Teoman abinin sumpu büyültmek ve daha kullanışlı hale getirmek istiyorduk. Tabi bir yandan da bize bazı türlerin üretimine ağırlık verecek ayrı bir akvaryum lazımdı. Bu açıdan Bayrampaşa yolu bize göründü ve gidildi dönüldü. Sump için alınan kasa 12 cm boyunda, yüksekliği 40 cm yanılmıyorsam. Mükemmel oturdu akvaryum altına ve çok şık durdu.

Canlılar bu sump değişiminde hiç etkilenmedi. Yeni sump ilavesiyle akvaryum hacmi 100 litre arttı. Artan hacim ile oluşan su ihtiyacı her zamanki gibi Karatl sahilden tamalandı. ;)

Sump gerçekten sağlam ve güvenli, renk ve boyut seçenekleri bulunuyor.

Aşağıdaki eski sump bize kaldı, şimdi bunun üzerinde bazı düşünceler hayata geçirilecek. Bulunduğu sehba üzerinden overflow sistemi ile ana akvaryuma bağlanarak gerekirse iki bölüme ayırarak üretim hedefine yönlenilecek.

Güzel bir hareket olduğunu düşünüyoruz. pala.gif

Sevgiler...

2. aqua_boy

aqua_boy

İsim:
    Cenk Sinor
    Gerçekten mükemmel bir çalışma , ellerinize sağlık . Portal , DIY konusunda gerçekten 1 numara :basardim:

Saygılar ...

3. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Abi,aldığınız kasanın tam boyutları ve alındığı yer bilgilerini bizimle paylaşabilir misin acaba?

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teoman abi aldı geldi. Tam yerini o yazacaktır sana. Uzunluğunun 120 cm olduğunu net biliyorum enini ve yüksekliğini Teoman abi ölçüp aldığı tam yer ile birlikte yazar. ;)

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi süper bir fikir olmuş aynen bende aynı tankımdaki suyu kullanarak ve ufak akvaryumlar ekleyerek üretim düşünüyordum kafamdaki fikir şu şekildeydi.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Senin fikrinde çok yerinde Levent. Şöyle düşünmek lazım, zaten oturmuş bir akvaryum var ve bu suya alışmış balıklar. Aşağıda çalışan bir ps ve filtre sistemi var zaten mevcut akvaryumda. Üretim tanklarının filtrasyonuda buradan sağlanırsa ekonomi yanında mevcut şatlarıda balıklar açısından bozmamak sağlanabilir.

7. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Evet temel abi haklısın hatta motor koymadan bile yapılabilecek bir sistem suyu direk sump'a indirmemiz yeterli olur.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Senin çiziminde artı bir motora gerek yok haklısın. Ancak bizim yapacağımız sistemde diğer akvaryum ayrı bir sehbada olduğu için bir devridaim motoru kullanılacak mecburen.

9. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi resim 3'te görünen yaratıklar aptasia mı ?

10. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Tebrikler kasa olayı benimde aklımda 50 tilki doğurdu sumpla falan uğraşılmaz valla hem hafif hemde şık Teoman abiyle sabah telefonla görüşmüştüm kasayı karşıdan değilde bu yakadan almış hemde çok yakınlardan :heyo:

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent Teoman abinin birlikte yaşamak zorunda olduğu aptasiaları. İşaretlemeye gerek yok sanırım. :F

12. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar .Esasında bu sumpu akvaryum olarak kullanmak istiyordum ama Temelim sağolasın bu fikri verdi ve uyguladık,kasanın boyu 120 cm eni 45 cm yüksekliği ise 35 cm maliyeti 40 Tl.Bostancı E5 ten carrefura giderken sağda kalıyor ne ararsanız var boy boy,renk renk yeterki hayal edelim vede gerçekleştirelim .Dahada kolayı googla giriniz plastik kasa yazınız vede arayınız envayi çeşitini bulmak mümkün.Üretim için birebir tatlı yada tuzlu farketmez istediğiiz varyasyonları yapabilirsiniz .Levent resimdekiler benim apistalarım bugün 80 lt deniz suyunu yiyince iyicene serpildiler :heyo:

13. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Teşekkür ederim Teoman Abi.

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yorumuna teşekkürler Cenk. Dıy'da değil sadece çok alanda bir numara olma yolundayız. Daha bir yaşı dolmadı portalın. Takip edersen göreceksin ki en iyi akvaryum platformu olacak. Hedef küçük değil portalın ve sadece var olmak değil en iyisi olmak. ;)

15. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Hocam iyi güzel,on numara bir çalışma olmuş fakat neden plastik bir sumpa ihtiyaç duydunuz? huh: Cam olsa ve içi daha rahat görünse daha iyi olmazmıydı ? huh:

16. lades

lades

Yer:
    Mersin
    İsim:
    Cem Tunç
    Sump büyültmesi ve çıkan sump

Temel Hocam,akvaryumun çok güzelmiş. Fakat ordaki kaplan balığımıydı neydi adı,o balığı geçen belgeselde izledim,çok zehirli,hatta öldürücü imiş. Balıkçıların ağlarına takılınca ve balıkçıların ellerine dikenleri batınca balıkçılar intihar ederlermiş ki acı çekerek ölmemek için. Dikkat et abicim. :)

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sump büyültmesi ve ç1kan sump

Ben bir ara besledim sozunu ettigin baligi Hoca'm, baligin adi aslan baligi olarak bilinir. Teoman abi su anda akvaryumunda besliyor. Hangi basliga baktinız bilmiyorum ama benim videolarin birinde vardi sanirim bilmiyorum onu mu izlediniz ? Tuhaf bir baslik adi var benim gibi ' Bunlar benim omrumu yedi ' Umarim bu basliktaki videolari izlemissinizdir. Mantikli aciklamam var elbet isim icin. :D Aslan baliklari yuzgeclerindeki zehiri son care olarak kullanir bir cesit protein agirlikli olan zehirli bolgeye sicak su dokmek zehirin etkisini azaltiyor. Tehlikeli bir balik oldugu dogrudur.

Cep mesaj imla klavyeden...

Sayfayı Paylaş