1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump için anında kule

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 26 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Selamlar,
    Sump sistemi kullanılan tuzlu su ve tatlı su akvaryumlarında kulesi olmayan arkadaşlara, basit bir şekilde kule eklemesi için bir fikir vermek istiyorum. Aslında 39.00 ytl'ye edineceğimiz çok şık ve kullanım kolaylığı olan mükemmel bir kule fikri paylaşacağım. Ancak, hemen kullanmak isteyen arkadaşlar için, filtre malzemeleri dahil 7-8 ytl maliyet tutacak bu kuleyi tanıtmak ve tavsiye etmek istiyorum.

Öncelikle bir kova bulacağız bu kova, akvaryumcularda bulunan yem, tuz kovası, nalburlarda bulunan kovalar ve benzerleri olabilir.

Kulemiz için kova:

Nalburlardan alacağımız sifon bağlantısı, lavobo altı gibi fotoğraftaki aparatı nalburdan alabilirsiniz.
    Kovanın kapağını aparata uygun ölçüde delerek aparatı monte ediyoruz. Bu aparatı ister 50. cm pimaş için, ister hortum için alabiliriz. Akvaryumda kullandığımız malzemeye uygun seçebiliriz. Kovanın dip tarafından uygun boyda su çıkış deliği açacağız. Kısaca en üstten giren su tüm malzemelerden geçerek bu deliklerden sump içine karışacak.

En üst karşılama bölümünde kolayca elyaf kullanabilmek için, başka bir kova benzeri malzemenin alt kısmını alarak, delikler deliyoruz. Bu deliklerden su dağılarak tüm alana eşit ölçüde yayılacak ve filtre malzemelerinin tamamı görev yapacaktır.

Elyaf ve dağıtım için;

Gelelim bize hatırı sayılır derecede oksijen sağlayacak ve suyun parçalayacak filtre malzemesine. Annenize, eşinize bu bulaşık ve temizleme malzemesi tanıdık gelecek ve ne yapacağınızı soracaktır. Artık izahat size kalmıştır.
    Kovanın içerisine bu filtre malzememizi yeterince dolduruyoruz. Tabi bu bölümleri çoğaltabiliriz ve kimyasal filtre elemanları, biyolojik filtre malzemeleri kullanabiliriz. Gerisi hayal gücümüze kalmış.

Filtre malzemesi;

Tüm bu malzemeleri, kulemizin içine yerleştireceğiz. Daha sonra deldiğimiz diğer kova altını, bu filtre malzemelerinin üstüne yerleştireceğiz.

Filtre malzemesinin üstüne gelecek kesilmiş ve delinmiş kova alt kısmı;

Bu bölümde ön fiziksel ve kaba pislikleri alacak elyaf kullanabiliriz.

Gelelim son haline. Akvaryum altında görünüşü güzel. Düşününce faydalı bir kule ortaya çıkacağı görülebilir. Kulemizin üst kapağını sıkıca kapatmak zorunda değiliz. Üzerine koymamız yeterlidir. Bu sayede kolayca elyaf değişebilir, filitre malzemelerine ulaşabiliriz.

Genel görünüm;

Güle güle kullanırken, emeğe saygı anlamında, izinsiz ve kaynaksız kullanılmamasını rica ederim.
    www.akvaryumportali.com

Saygılar, keyifli paylaşımlar.....

Elmaslar ve murat parin bunu beğendi.
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Sump için anında kule

Çok pratik ve güzel bir çalışma olmuş.Emeğinize sağlık. :alkis:

3. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Temel abi, sump için güzel bir fikir. Kendi yaptığımız ekipmanlar ile elde edilen başarıların, piyasada satılan hazır ve pahalı malzemeler, ekipmanlar sayesinde elde edilen başarılardan, çok daha değerli olduğunu düşünüyorum.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem

Zaten Ozan Bey emin olun DIY projeler daha verimli oluyor.Nedeni ise kişisel olarak ihtiyaçlar doğrultusunda düzenleyebilmemiz.Fabrikasyon ürünlerde bu şansımız olmuyor.Tebrikler...

Sayfayı Paylaş