1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump Kafa Motoru Seçimi ve Tavsiye

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde lcturkey tarafından 10 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Sump kafa motoru seçimi için tavsiye istiyorum. Ben kurulumuna devam ettiğim yaklaşık 400 litrelik akvaryumum için 200 TL'ye kadar sump kafa motoru arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Deniz akvaryumu ilanlarında sump kafa motorları veya çeşitli motorlar var ama karar veremedim.

http://www.akvaryumportali.com/forums/deniz-akvaryumu-malzeme-İlanları.149/

Ayrıca sump için kafa motoru araştırma forumuna da göt attım, güzel bilgiler var.

http://www.akvaryumportali.com/forums/reaktörler-ve-kafa-motorları.158/

Sizce hangi marka ve güçte sump kafa motoru almalıyım? Örnek sump kafa motoru fotoğrafı:

image.jpeg

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 28 Nisan 2016
  2. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent hayırlı olsun resimleri keşke paylaşsanda takip etsek . Ben atman kullanıyorum ama suda ısı problemi oluyor sanırım bu senin için idael olucaktır . Haddimce tafsiyede bulundum ama üstadlarım daha iyisini bilir ...

Bence bu motoru bir araştır ..

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Okan teşekkürler sump motoru seçim tavsiyen için önerdiğin motor gayet güzel görünüyor.Bende birax baktım sitelere ve bir iki yerde rio motorları çok övmüşler fiyatına göre performansı gayet iyiymiş.Linki aşağıda.Bu motoru kullanan var mı arkadaşlar ? Veya kullanan tanıdığınız biri var mı ?

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Levent hocam seni kafa motoru ararken görmek şaşırttı beni. huh:

Zira sen kafa motoru yapımını çoktan aştın. Yapsana kendine istediğin kadar motor? :)

5. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    ELimde şuanda hazır bir motor var elektrik kaçağı filanda yok ama temel abi ısı problemi olacak filan dedi korktum açıkcası :)

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Isı sorunu olacak.evet.. Olcay motorun performansını tatlı suda beğeniyor, kullanıyor haklıda. Ancak altını çizerim ki, tuzlu su akvaryumunda sumptan akvaryuma su basarken düşük wat gücünde olduğundan daha fazla ısınacak ve akvaryum ısısını canlı yaşamasına mümkün olmayan hale getirecek. Daha evvel yazdığım gibi şahsi düşüncemi tekrarlıyorum, tuzlu su tarafında çamaşır makinası motoru çalışmalarını akıntı motoru olarak kullanma yönüne kaydırmalıyız.

Atman devridaim motorları 6 ay içinde debisi % 40 düşen, yine suyu ısıtan bir motordur. Akvaryumun can damarlarından biri olacak olan devridaim pompası kaliteli olmalıdır.

7. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Selamlar .Benim önerim Sicce diyorum yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum tık yok.Temelde aynı motoru kullanıyor ,suyu ısıtmaz,az enerji harcar ikinci alternatif ise aquabe bu motorda alman malu ve sağlam motor ,eheim de var ama bu yazdıklarımdan daha pahalı .Atman alacaksan bir tane 105 al yedekte dursun :heyo:

8. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Atmandan daha cok fiyatı uygun olduğu için rio düşünüyorum.Sicce marka motorlar için internetten taksit imkanı veren site yok o yüzden rio 17 f modelini düşünmekteyim.

9. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Levent bey, 1 hafta evveli işyerindeki tankımda kullandığım atman motor bozulunca bende çok metedilen rio kafa motorunu aldım fakat bana göre ev ortamında asla kullanılmıcak bir motor zira çok fazla uğultulu çalışıyor ama suyu tank'a basma konusuna gelirsek gerçekten çok çok iyi tazyik oranı var ve ısınma yapmıyor ama dediğim gibi ev ortamında özellikle gece çok fazla rahatsız edici boyutta uğultu yapıyor test ettim denedim benim size fikrim eheım'dan şaşmayın derim.

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    +1 katılıyorum Doğan Beye. Önemli bir sıkıntı.

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Tmel abi; ben Levent hocanın bu motoru deniz akvaryumu için aradığını bilmediğimden malum motoru tavsiye etmiş,ve motor ihtiyacının olmadığını düşünmüştüm. :)

Fakat bende DIY motor çeşidi çooook. haha:

Buyrun bakalım buna ne dersiniz ? ;)

40 Waat gücünde ve 5000 lt debisi olan dış çamaşır makinası motoru.

Yıllarca 7/24 çalıştırılıp tarafımca test edilmiştir. Ve halen daha sağlam şekilde akvaryum ekipmanlarımın arasında durmaktadır.

Buda suyu ısıtmaz ya ? ;)

Nedir bu çamaşır makinalarının benden çektiği yahu.

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    :F Ben sana diyim, övsek bıktık klasik oldu, helal desek az kalacak. En iyisi direk konuya girmek. Güçlü motor daha az zorlanır ve daha az ısınır, ancak bunlar su dışında çalışan motorlar. Aslında su içinde daha soğuk kalırlar bir avantajdır. Ama kaplama sorunu yaşanmamalı. Bunun üzerinde çalışmak lazım. E açtın konuyu artık bakacağız. Yanlız kardeş bu diğerinden daha çok çarpar mı, çarpmaz mı bilelim. :D :D

13. radenko

radenko

Wilo veya grundfoss pompa kullanın ömürlük kademeli ve çok güçlü motorlardır.

14. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Olcay hocam bu motorun kaplanması çok problem olur dış pervane sorun yaratır bize.Hocam sen yaptığımız motorları tatlısuda kullanıyorsun peki sıcaklık ne durumda ? çok yüksek sıcaklıklar görüyormusun akvaryumda ?

15. radenko

radenko

Dıycılar bu motoru nasıl görmezler benim aklım almıyo. Arkadaşlar bu pompalar eheime göre daha kaliteli ve bir o kadarda performanslı motorlardır. Bence bir düşünün.

16. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Raif bey o pompanın gövdesi plastik mi ?

17. radenko

radenko

Hayır plastik olan kısım siyah bağlantı bölgesidir.

18. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    o zaman tuzlusu akvaryumlarında kullanılabileceğini sanmıyorum.Bize metal kısmına su temas etmeyecek bir motor lazım

19. radenko

radenko

huh: mutlaka sizin aradığınız tipide vardır. Bu sadece bir örnek olsun diye koydum tuzlu suya dayanıklı olanda vardır.

20. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Levent son durum nedir . Ben merak etmeye başladım ?

Sayfayı Paylaş