1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump kulesi için kullanılacak çekmece sistemi

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde lcturkey tarafından 23 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Arkadaşlar merhaba,

Sump kulesi için bu çekmeceli sistem sizce uygun mu ? Çekmecelerin yüksekliği 6 cm ve 3 çekmece var ben sadece ikisini kullanmayı düşünüyorum sizce nasıl ?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğraf göremiyorum Levent, hazır bir malzeme galiba ? Çekmece saysısının çok da önemi yok açıkcası ama üç göz olması yeterlidir. İlk göz elyaf, ikinci göz bir miktar mercan kırığı, son göz gerekli durumlarda kimyasal filtre elemenları için kullanılır. Mercan kırığının kulede kayda değer bir faydası olmasa da, yüksek akıntıda tortu tutma sıkıntsı yaratmaz. Su üzerinden süzülürken oksijen ve az da olsa çözünme yaparak sisteme destek olur.

3. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Temel abi benim dolap altına 2 çekmece sığıyor sadece 3. çekmece malesef kurtarmıyor o yüzden ilk göz elyaf 2. göz ise mercan kırığı yaparım gerekli durumlarda mercan kırıklarını çıkartır diğer çekmeceyi takar ve filtre ekipmanlarını kullanırım sence olur mu ? Birde abi çekmece yükseklikleri 6 cm civarı sence yeterli olur mu ?

4. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya
    Levent elyafı koyacağın kat suyun üstünde kalmalı ,ona göre ayarla ah bide burada olsan perşembe pazarındaki rafları görmelisin plastikten,mikadan kat kat boy boy gelebilirsen gel hem aydınlatmada hemde sump sistemi olacak çok çeşitli alternatifler var :heyo:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Levent 6 cm yeter elbette, zaten kat kat elyaf tuzlu su akvaryumunda ps çalışmasını olumsuz etkiliyor. İki kat elyaf koyulacak ve diğer çekmeceye aldığı kadar mercan kırığı. ;)

6. lcturkey

lcturkey

İsim:
    Levent Cepdibi
    Teoman abi elyafı suyun üzerinde kalacak şekilde ayarlıcam inşallah. Şuanda akvaryumun arka cam deliğine uygun adaptör bulamadığım için 50'lik dirseği silikon ile yapıştırdım ve kurumasını bekliyorum kuruduktan sonra iniş borusunu sump üzerine göre ayarlayıp kuleyi monte edeceğim malum süre kısalıyor pazara kadar bitmesi gerekiyor hepsinin.

Temel abi senin söylediğin iki kat elyaf 1. ve 2. çekmecelere mi 2 kat yoksa 1. çekmece içine mi iki kat elyaf olacak ?

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İki kat elyaf aynı çekmeceye demek istedim. Diğer çekmece şimdilik bir miktar mercan kırığının olur. ;)

Sayfayı Paylaş