1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sump nedir ?

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde lirtis tarafından 14 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. lirtis

lirtis

Arkadaşlar akvaryumumla profesyonel olarak ilgilenmeyi yada daha bilinçli bi şekilde ilgilenmeyi kafama koydum o yüzden sump denilen sistemi çok merak ettim bende dış filtre var sump sistemi kurmalımıyım avantajları yada dejavantajları neler kurcaksam nasıl kurucam malzemeleri ne nerden bulucam vs. bana açıklarsanız çok memnun olucam simdiden teşekkürler

akvaryum boyutlarım 80x40x50

1 e 4 d demasoni kolonisi besliyorum

tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkürler

2. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    O ölçülerde bir akvaryum için bence sump olmazsa olmazlardan değildir.Bunun yerine kaliteli bir dış filtre işinizi görecektir.

Ama ille de yapmak isterseniz;

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  3. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    160 litrelik bi akvaryum için sump gerekmez.Saatte 600_900 litreyi çevirebilen bi dış filtre yeterli olacaktır.Sump için ayrı bi akvaryum şart,akvaryumunuzun^3/1 kadar.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Benim de tavsiyem dış filtreden yana. Sump daha büyük hacimli akvaryumlar için önerilir.

Saygılar...

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar,

Dilerseniz ve müsadenizle konuyu açalım biraz.

Neden 160 litreye sump gerekmez?

160 litrelik bir akvaryumun arkası veya dolap içi müsayitse sump eklense su hacmi 260 litreye çıksa, filtre malzemeleri 2 dakika içinde temizlense, bir dış filtrenin alacağı filtre malzemelerinin 4-5 katını barındırsa, akvaryuma 10-15 kat daha fazla oksijen sağlasa, hava motoru tarih olsa, ısıtıcı bile sumpta olsa, dış filtre hortumları, mortumları kalksa ve görüntüyü bozmasa, su değerleri daha sabit olsa, yeni satın alınan balıklar suya alışana kadar sump içinde tutulsa ve akvaryuma salınsa, yaralı balık sumpa alınsa güvenle beslense iyileşse kötü mü olur?

Maddiyatını hesaplayalım bir de;

Bir dış filtre 80-90 lira olsa, bir sump ise 60-70 liraya mal olsa fena mı olur?

Buyrun arkadaşlar cevaplarınızı alalım.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam;konuyu derinleştirdiğin iyi olmuş.Özellikle benim gibi sump taraftarı olanların yazacak çok şeyleri vardır eminim.Hocam yapıp becerebildikten sonra,20 lt relik yavru akvaryumuna dahi sump yapılabilir.Zira ben eggtuhumer için kullandığım 25 lt relik yavruluğa yan sump yaptım. ;)

Bahsettiğin gibi sumpların hacmi arttırmasından,ısıtıcıyı gizlemekten tutunda yaralı balığı orda beslemeye kadar birçok extra faydası var.

Sumpların maliyeti kafa motoru dahil 50 tl yi geçmez.Fiyat olarakta,filtrasyon etkisi olarakta sumplar tartışılmaz filitrasyon sistemleridir.Uygulayabildikten sonra lt re gözetmeksizin her akvaryumda kullanılı bir sistemdir.

Saygılar.

Sayfayı Paylaş