1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sumpa akmaz kokmaz kule

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 29 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sump için mükemmel bir kule yapmak için güzel bir alternatif daha. Yapı ve ev malzemeleri satan mağazalardan 34 ytl fiyata satın alabilirsiniz. Her boyutlarda bulunabilir. Boyut küçüldükçe fiyatıda düşüyor. Akmaz, kokmaz, her türlü filtre malzemesini çekmecelerinde kullanmak mümkün. Yapacağımız işlem çok basit, üst tarafından 50. pimaş için bir delik delmek ve suyun çekmecelerden süzülmesi için çekmecelere matkap ile kalın çici büyüklüğünde süzgeç şeklinde bir çok delik delmek. Kullanıma hazır.

Pimaş boru olarak, dirsek seçenekleri ile akvaryuma bağlamakta çok çok kolay.

Çekmecelerde bir çok filtre malzemesi kullanılabilir.

Zeolit:

Fosfat tutucu.

Mercan kırığı:

Aktif karbon:

Biabol:

Düzenleme: 3 Haziran 2015
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Sumpa akmaz kokmaz kule

Temel abi;iyi fikir ancak,birde bunun yapılmış halini gösterseydin keşke.

Birde pek okadarda uğraşmaya değmez diye düşünüyorum.(Maliyet açıısndan)Zaten bu rakamlara camdan sump yapılabilir.

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Olcay, sumpum var, müsadenlenle uğraştırma beni. Fakat arkadaşıma yaptık, fotoğraflarını paylaşırım.

Değmez konusundaki düşüncene gelince, kesinlikle yanılıyorsun. Camdan kule hem bu kadar çekmeceli ve işlevsel olmaz. yine camdan yapmak için uğraşmaya ise hiç değmez. Ayrıca kırılma riskinide düşününce, sana katılamadım.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Temel abi;bir yanlışlık oldu pardon.Ben ilk etapta bunu komple sump olarak düşündüm :cekingen:

Hazırda varolan bir sump için güzel bir çalışma. :alkis:

Fakat dediğim gibi yapılmış halininde resimlerini bekliyoruz. ;)

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sumpa akmaz kokmaz kule

Olcay yapılmış halini ekliyelim senin için, hem de kuleye aynı modelde eklenmiş sumpuyla. Senin de bildiğin gibi Teoman abiye ekledik bu istemi ve çok çok memnun. Yapılmış hali aşağıdadır.

Akvaryumun genel hali için link:

http://www.akvaryumportali.com/forum/sump-buyultmesi-ve-cikan-sump-t6245.0.html

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Sumpa akmaz kokmaz kule

Hocam Yarabbi şükür unuttum sanmıştım resim eklemeyi. :D Ama herzamanki gibi hiçbirşeyi unutmadığını birkez daha gördüm. ;)

Hocam gerçi birçok detayı diğer başlıkta yazmıştık fakat resimlere birkez daha bakınca gözüme çarpan birşey daha oldu.

Dolapta aslında biraz daha yer var. Kuleyi biraz daha yükseltseniz daha iyi olmazmıydı? En azından bir göz daha. pala.gif

Birde plastik kasayı görünce üst komşum Ayşe teyze geldi aklıma. :) Bu kasanın aynısı ama şeffafı var onda. Hemde dört tane. Üç gündür asılıyorum birini alayım diye ama vermiyor. Atmış kömürlüğe öylece orda saklıyor.montz: Gece bir operasyonmu düzenlesem kömürlüğüne ne. pala.gif :D

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sumpa akmaz kokmaz kule

Teoman abiye ekle dedim bende bir çekmece daha ama böyle yetiyor dedi ben de ısrar etmedim. Sanırım bir çekmece daha eklenince akvaryumdan gelen boruyu kule girişine verememişti.

8. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Sumpa akmaz kokmaz kule

Aslında temel abi çok güzel bişey tatlı su akvaryumlarında bile yapılabilir fakat biraz büyük içine güzel 2000 devir üstü bi iç motor koydunmu çok güzel sump olur tebrikler.

Sayfayı Paylaş