1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

sumpa suyu 7 dakikada indirelim

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sconat tarafından 6 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Selam akvaryumu delemeyenler. :cicek:

Akvaryumu deldirmek zor malum bizim balıkcı camcı hüseyin ince delerken elimizde kalır kesin diyince bırak elimizde sağlam kalsın dedim.Sumpa suyu indirmek pratik ozana kaldı. super:gif super:gif super:gif

Biraz fıratpen boru,hava hortumu,bir vana,matkap,tangit.

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Görüldüğü gibi kullanılacak akvaryuma uygun uzunlukta örnek olarak 25 cm iki su borusu kesiyoruz ve iki adet dirsek kullanarak aşağıdaki şekilde yapıştırıyoruz.Matkapla dirseklerin birinin üzerinden deliyoruz.

[​IMG] [​IMG]

Hava hortumunu bu delik kısma takıyoruz,araya aparat koyulabiliyor.Boruların açık kısmlarının biri akvaryum içine dik gelecek şekilde koyuyoruz ve diğer boru ucundan suyu sumpa indiriyoruz.

[​IMG] [​IMG]

İmkanı dar arkadaşlara pratik Ozan'dan fikir.Güle güle kullanın. :)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tebrikler Ozan hızlısın bakıyorum bu ara. :) Bu overflow akvaryum içinde ve dışında kutu içine alınırsa daha iyi ve risksisz çalışacaktır. Ancak pratik bir şekilde yapmışsın tebrikler. ;)

Ellerine emeğine sağlık, kutlarım. :helalolsun:

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tebrikler Ozan ama senin paylşaşımlarında beğenimi dile getirmekten yoruldum bu aralar :D artık yazmayacağım sen konu açınca beni tebrik etmiş say olurmu :D

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ben bu sistemi anlamadım. huh: Acaba kafama aldığım darbenemi nedir ? :D

Temel hocam; benim salondaki akvaryumun sistemini gördün. Buna benzer birşemi bu ? :bilmem:

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aynısı sistem ama bu borudan senin kullandığın ise hortumdan. :D

6. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Pek işlevi olmaz gibime geliyor ama hadi hayırlısı...

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İşlev aşağıdaki şekilde oluyor. Kutu kullanılırsa çok daha güvenli hale gelir. :) İki akvaryum birbirine bağlanabilir bu sistemle ancak sumpa iniş kısmına kutu yapılması çok daha güvenli olur. Yaparsın sen buna kutu Ozan. :)

8. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Son noktayı koymuşsun Temel abi super:gif super:gif super:gif Harika açıklamış sistemin çalışmasını. kutu sistemi yapımına başlanacaktır en kısa sürede.

Benim yapım kısa olmuş eğer üzerine bunlar eklenirse mükemmel olur. bay bay:gif Yarışma içeriğine bayıldım,kesin katılırım diyorum başka şey demiyorum. aliye:gif

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam; bunun üzerinde hava almak içinmidir nedir bir hortum var. Benimkinde hortum yok. Direk çalışıyor. Sanırım benim sistemden biraz farklı bu. huh: Ozan bunun havasını bu hortumdanmı alıyorsun ?

10. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Evet Olcay Abi,hava almak için o hortum.Ucuna iyi bir musluk bağlamak gerekiyor.2 akvaryumun birbirine aynı seviyede bağlanması tamam kabulümdür ama farklı seviyelerdeki akvaryumlar için (örn:akvaryum-karter) üstteki akvaryumun su seviyesini sabit tutabilmek için içeri veya dışarı taşırma kutusu konulması gerekiyor.Aksi halde önceden dediğim gibi bütün su kartere akar...

11. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay Cem'e katılıyorum. Senin sistem hava çekmeyle devreye giriyor ve öyle devam ediyor. Kısaca senin sistem hava yaparsa durur. Bu sistem suyun yukarı hareketlenmesiyle taşma prensibine dayanıyor. Bu yüzden hava yapmaması için bir önlem. Koyulmadığı sistemlerde mevcut. :)

Sayfayı Paylaş