1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sumpa suyu indirdikte hani sump diyenler içeri

Başlığı 'Akvaryum Filtre Yapımları' kategorisinde sconat tarafından 24 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Pratik Ozan

Davullar çalmadan kalkmışım mübarek Ramazan ayında.annem ne olacak senin bu hallerin derken pratik ozan pazar günki macerasını yayınlamak derdinde. super:gif super:gif super:gif

Overflow yaptık akvaryumu deldirecek para olmayınca aha da aşağıda iki link.

İyi de hani sump yapacak para bu gariban Pratik Ozanda. smiley18.gif

Mutfaktaki ve banyodaki plastik leğenler,kablar işimi tam görmedi en alttaki geniş olanla en üstteki hariç.gerisinin arasına 16 lira kaçmış. fır fır:gif

En alttaki hazneyi ellemiyoruz,gerisinin alt tabanlarını süzgeç gibi deliyoruz tabi bir alttakinin kapağıyla birlikte. smiley18.gif sonra slikonla yapıştırıyoruz kevarlarını.

hepsinin kapaklarını deliyoruz ve üst üste oturtuyoruz.en üsttekinin kapağını delmeyecez ordan akvaryumdan gelen su girecek oraya normal boru deliği açacağız.Kapaklar alındıkça bir üstündeki hazne açılacak ordan temizli yapılacak.

En alttaki leğenmidir nedir onun bir kenarında motor suyu yukarı basacak.

Nasıl ustalar bunada varmı itirazınız. :D aha ben bu balıkları akvaryumda bu ritimde gezdirmezsem bana pratik Ozan demesinler. aliye:gif

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
    RuFKaD bunu beğendi.
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok arkadaş bu böyle olmayacak. Ben tez zamanda dıy sistemler fabrikası açıp,kendimi usta,Ozanı ustabaşı,Temel hocayıda yönetici genel müdür yapacağım. :D Ürettiğimiz ürünleride satarak dıy okulu açıp yeni dıy ustaları yetiştireceğim. :D

Ozan, sana söylenecek söz bulamıyorum kardeşim. :helalolsun:

Ama bu aralar evde plastik eşya bırakmadın diye valde ile papaz olacaksın gibime geliyor. :D

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Pratik Ozan, naz:

Önce maşAllah diyerek başlamak lazım. Düşündüm mesaj yazmadan önce şimdi ikonlarla brova mesajları yazıp tebrik etmek var seni her yaptığın diğer ekipmanlarda olduğu gibi. En iyisi iyice bak eksiklerini yaz dedim tebrik konusunu zaten olsa da olmasa da hak ediyor dedim. Biraz düşünerek inceledim fakat yazacak bir aksaklık bulamadım. :F

Anlatımına aslında gülmeyi yeni bırakıp kendimi mesaj yazacak halde hissettim ve yazdım. Kendin yap sump ve kule mi yapıyorsun yoksa komedi parodisi mi yazıyorsun belli değil. :D

Ama ne olursa olsun sen portalın yüz aklarından birisin. canım.gif

Tek sorum olacak, sistemi denediğinde çalışması kesildiğinde yani sistemi durduğunda akvaryumdaki su bir miktar aşağı boşalır, en altttaki hazne bu suyu içine alıp sistemi akıntı olmadan durdurabilecek boyutta mı ?

Sevgiler...

4. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Daha ne olsun benim için,biri forumlarda dıy akvaryumlar,filtreler,motorlar yapan takip ettiğim Olcay hocam,diğeri zaten bana gazı verip foruma atan Temel abim mesaj yazmış. :cicek:

Gece bu paylaşımı açıp annemle sahur yaparken annem bana napıyorsun oğlum bu saaate delimizin diyince anneme bak bazı şeyleri param olmadığında alamayınca yapmayı bu insanlar öğrettiler şimdi ben yaptım belki öğrenmek isteyen olur diyince annem az daha akvarist oluyordu. :D

Arkadaşlarla ıvır zıvır yerlerde boş boş zaman geçirmek yerine bunları yapıp kullanmasam bile bunlarla zaman geçirmenin tadı farklı.Mesaj yazandan da yazmayandan da razıyım.ben alacağımı aldım bu yapımdan da.

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Alem adamsın Ozan. Gülmekten iki kelam yazamıyorum. :D :D :D :D :D :D

6. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal

Teşekkür ederim Olcay hoca.emek isteyen paylaşım ama sanırım arkadaşların ilgisini çekmedi. mız mız:gif akvaryumda ağzımızla kuş tutalım belki ilgi görür.Kınıyorum okuyupta yorum yazmayanları. dil: Diğer bazı başlıklar ilgi gördü ancak bu yapımda bence üzerine konuşulursa çok faydalı olabilir.

Neyse ben bir şeyler daha yapayım en iyisi. çak:gif

7. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Biri Ozan'ı durdursun :D Eskiden bizim forumda bir usta vardı acaip becerikliydi , bulduğu kütüğü sanat eserine çevirirdi , bir sürüde dıy yapımı falan vardı şimdilerde pek sesi çıkmıyor. :D aha Olcay hocamda burdaymış. :) Hocam ne diyorsun ? Ozan'ı durdurana aşkolsun.. Hobi uğruna yaptığı yapımları takdir etmekten helal olsun demekten yoruldum.. Önce sen bizi yordun hadi işe girdin duruldun bizde nefes aldık derken şimdi Ozan başladı teşekkürler , ellerine sağlıklar ona gidiyor. :)

Herşey bir yana sump olayı akvaristler için bu kadar kolay hale getirilebilir. Ozan kardeş okuyupta yorum yazmayanlara hiç bozulma , eminim yaptıklarını takdir ediyorlardır.. burda:gif Teşekkür Et butonunun alışkanlığı henüz oturmadığı için es geçiyorlardır.Ama şu yaptıklarına bakıp "Vay be" demeyen üye olacağını ben hiç zannetmiyorum.

Tekrar tebrik ederim , eline emeğine sağlık paylaşım içinde çok teşekkürler em34: em34:

8. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı

Ozan abi Temel abinin sorusuna bir cevap verebilirmisin merak ettim bende :) su taşıyormu taşmıyormu ?

naz: naz: naz: naz: naz: ÇOK ÇOK güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık bize paylaştığın için ;) ;) ;)

9. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Kızma Ozan hepimizin emek verdiği ve gerçekten çok faydalı olduğunu düşündüğü bazı paylaşımları ilgi görmüyor. Ancak Volkan'ın dediği gibi gerekli taktiri görüyordur. Bence en önemlisi senin yazışmalarla gelişeceğine dikkat çektiğin noktadır. Bu çok doğru bir tespit. Ben ilk mesajımda yazmıştım bu yapımda en altta kulladığın plastik kab daha büyük ve derin olursa sorduğumuz sorunun yanıtına gerek kalmaz. Sistem durduğunda overflow sumpa fazla su yollamıyor olabilir ancak ne kadar olsa bir miktar gidecektir. Bu riski ortadan kaldırmak için alttaki hazne daha derin ve mümkün olduğunca büyük yapılmalıdır.

Ellerine emeğine sağlık benim çok beğendiğim bir çalışma açıkcası.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Aha kafam yarıldı. O nebiçim taşlamaydı öyle. aha:gif :D

Hocam gençlerin önünü açmak lazım biraz. ;)

Zaten benim yapmadığım bir DIY balık kaldı daha ne olsun. :)

11. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece

Eline sağlık Ozan yine güzel bir çalışma, nayloncuları zengin ettin be :)

12. omuryavuz

omuryavuz

Kafaya Koydum bende yapacam bi tane overflow ile sump benim filtre 80 cm ye kadar su basabiliyor saatde 600 litre bir saatde akvaryumumun suyunu 10 kez temizlemesine rağmen hiçbişey yapamıyor vede hiç temizlemiyor ozan abi rica etsem temizliğindede bahsedermisin bende yapıcam bundan

saygılar:gif saygılar:gif smiley18.gif

13. mertx07

mertx07

İsim:
    Mert Muslu
    Teşekürler eline sağlık.Bende yapmayı düşünüyorum.

14. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    3 - 5 kova bide overflow a bakar bu iş benim için. :) Zaten elimde kafa motorum var. Pimaş iç filtreyi hazırlarken temel abinin neden 1500 - 2000 litrelik bi kafa motorunu aldırdığı şimdi daha net anlaşıldı. ;) Ozan hocam ellerine sağlık. Projelerin çok faydalı.

15. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Sump yok zaten. Sump dediği Ozan'ın yaptığı DIY sistem işte. Over flow dediğimiz sistem de; akvaryumu delmeye ihtiyaç duymadani akvaryum suyunu sumpa taşıyan aparat diyebiliriz.

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  16. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Erman cevap yazdığın arkadaşımız SMF forum sistemden üye olduğundan müdavim üye statüsündeydi ama mesaj sayısı 4 olarak kalmıştı. Bu yüzden üyeliği taşınmıştır ve bu mesajını artık göremez. Mesajı bölünerek ayrı konu yapılmıştır.

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
    Erman Pehlivan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş