1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tüplü Co2 Sistemi

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde Tolga55 tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Merhaba, bir arkadaşımın 240 litrelik akvaryumunda bitki yetiştirmeyi düşünüyoruz.Bunun için Tüplü C02 Sistemi düşünüyoruz.Acaba tüplü CO2 Sisteminin maliyeti nedir ?. 240 litre bir akvaryum için maliyeti ne olur.Akvaryumun ölçülerini bilmiyorum.Ama akvaryum 240 litre.Dediğim gibi tüplü c02 sistemi düşünüyoruz.Bunun bizim için maliyeti ne olur sizce ?

Teşekkürler.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tüplü Co2 Sistemi

5kg tüpler 80-100 YTL civarı. Mutlaka çeşitli markaları vardır veya fiyat aşağı yukarı değişecektir.

3. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
  4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüplü Co2 Sistemi

Tüm ekipmanları hemen hemen toplam 180-250 arasında fiyatlarda geziyor.Çok iyi araştırma yapmak gerekiyor.Temel abininde dediği gibi markalara göre fiyatlar çok oynuyor.

---------------------------------------------------------------

Tankın büyüklüğüne ve bitki yoğunluğuna göre co2 oranında değişiklikler oluyor.. En ekonomik olanı dıy yapımlardan sonra tüplü olanlar benim yaptığım araştırmalara göre.. Çünkü bu tip co2 setlerinin daha sonra almak zorunda kalacağınız yedek co2 takviyeleri ile astarı yüzünden pahalıya geliyor.. C02 olayını iyice öğrenmeden bu işe girmenizi pek tavsiye etmiyorum açıkçası.. Ani ph dalgalanmalarına sebep olabilirsiniz artı besleyeceğiniz bitkilerinizin öyle aman aman bir co2 takviyesine ihtiyaçları yok ise bu yapacağınız size ekstra masraftan öteye birşey getirmez.Arada çok bir fark göremezsiniz.

Co2 kurulacak tankta çok sağlam bir taban gübrelemesi ile düzenli sıvı gübrelemenin yanında güçlüde aydınlatmaya da ihtiyacınız var.

5. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Tüplü Co2 Sistemi

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Biz biraz daha düşünelim o zaman :).

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüplü Co2 Sistemi

Ben 1 senedir araştırıyorum hadi biraz üşengeçlikte var belki ama kafama yatmayan yada tam oturtamadığım kısımlar olduğundan başlamak kısmet olmadı bir türlü.. Ama gözünüz korkmasın yani zor değil yani yanlış yönlendirme yapmak istemem fakar ufak tefek aksilikler akvaryumda ki canlıların hayatını tehlikeye atmaya yetiyor.. Suyumuzun ph'ını düşürmeden bu işi dengeli yaptık mı sorun yok yani.. Dıy co2 sistemlerine bakarak işin pratiğini kapabilirsiniz ondan sonra tüplü sisteme geçmek daha kolay bana kalırsa..

7. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Tüplü Co2 Sistemi

Haklısınız.DIY'daki sistemlerden girş yapalım bizde ondan sonra biraz daha öğrendikçe daha sağlıklı şeyler yaparız :).Arkadaşımla küçük bir üretimhane açıyoruzda.Salyangoz,balık,bitkilili akvaryumlar yapıcaz.240 litrelik akvaryumu sadece bitkili yapıcazda onun için sorayım dedim.Teşekkürler.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüplü Co2 Sistemi

Şimdiden hayırlı olsun o zaman Tolga bey.. Küçük küçük başlar bu işler sonrasında bir bakmışız sizden balık getirtiyoruz belli olmaz bu işler ;) Sadece bitki olacaksa sorun olmaz tabii ki suyumuzun ph'ı düştükçe yani asidik oldukça bitkiler daha fazla besin alırlar.. Tabii herşeyin bir sınırı var.. Co2 için gübreleme ve aydınlatma şart.Yani bu 3 silahşör beraberken alacağınız verim tartışılmaz.. Bence denemekte fayda var.. Yakında bende bir bomba patlatabilirim. saat:gif

9. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Tüplü Co2 Sistemi

Haklısınız Bafra küçük yer arkadaşımda sizin gibi baya bilgili yani bakalım elimizdeki tanklarla,salyangoz,bitk,cüce vatos gibi üretimler yapacağız bakalım :)Evet dediğiniz gibi sadece bitki olucak ve tabiki aydınlatma ve gübrede olucak :).240 litrelik akvaryumda 3 tane floresan varmış arkadaşım demişti ben dahaca görmedim o akvaryumu ama 240 litrede yapabildiğimizi yapıcaz bakalım hayırlısı :).Bomba patlatmak iyidir ya Volkan bey :)

10. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tüplü Co2 Sistemi

Benim bombanın etkisi fazla olmaz defalarca yapıldı çünki.. Asıl bomba sizde , sizinkisi güzel ses getirir. Haberleri bekliyoruz.. can:gif

11. Tolga55

Tolga55

İsim:
    Tolga EROL
    Tüplü Co2 Sistemi

Tamam gelişmeleri aktaracağım :):)

12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Tüplü Co2 Sistemi

Memnun oluruz. Konunun bende takipçisiyim.

Sayfayı Paylaş