1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

tür tavsiyesi

Başlığı 'Tür ve Cinsiyet Belirleme Portalı' kategorisinde lirtis tarafından 10 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. lirtis

lirtis

Merhaba arkadaşlar ;

Bende 80x40x50 cm lik bombeli ön camı olan bir akvaryum var .Şu anda içinde bir çift yetiştin zebra cichlid ve bu anne babadan yaklaşık 80 tane yavru var .Akvaryumumu zenginleştirmek istiyorum ,yani zebrayı biliyorsunuz seyir etmesi gayet zevkli bir balık ama 2 senedir akvaryumum var , kendimi biraz daha geliştirmek istiyorum , balıklarımı yenilemek bir adım daha ileriye gitmeyi istiyorum. Ne beslemeliyim ? Beni yönlendirir misiniz?

ilginize teşekkürler , akvaryum donanımım aşağıdadır.

Akvaryum donanımım :

1 adet 300 W has 26 'C sabit ısıtıcı
    1 adet 70 cm hava taşı
    1 adet rambo ep 9000 hava motoru
    1 adet aleas 400 lt/h dış filtre
    çeşitli taş ve testiler ve 5 6 çeşit kum...

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tür tavsiyeleri genelde göreceli oluyor ve birçok farklı tür tavsiye ediliyor. Bu anlamda seçim zorlaşabilir.
    Ancak böyl e bir tavsiye istediğinizden ben fikrimi yazmak isterim.

Akvaryumun üst katmallarını harekeli olarak kullandığından ve yine yavruları ile tutulabilmelerinden, C.leptosoma sp. jumbo “Kitumba” ve kayalar arasında tabana yakın yaşamını sürdüren Julidochromis Gombi.

C.leptosoma sp. jumbo “Kitumba”

Julidochromis Gombi:

Başarılar...

3. lirtis

lirtis

Başka neler besleyebilirim canlı doğuran ve japon dışında ?

Birkaç site gezdikten sonra demasoni beslemeye karar verdim .Akvaryumum bunun için uygunmu ?? Başka tavsiyeleriniz varmı? İlginize teşekkürler.

Lütfen Türkçe yazım ve imla kurallarına uyalım.

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Hocam chıclıdden pek anlamam zamanında Mısır chıclıd ve zebra beslemiştim fakat son zamanlarda ramireziler o kadar hoşuma gidiyorki anlatamam bence ramireziyi bir araştırın beğenirseniz ondan besleyin bizde sizin çekeceğiniz fotoğraflara bakıp iç geçirelim :D

5. lirtis

lirtis

Demasoni çok hoşuma gitti. Onu beslemeye karar verdim benim akvaryumumun boyutlarında kaç dişi kaç erkek almalıyım ?Yada almalımıyım ?

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    Akvaryum boyutlarınız Demasoni için uygun.1 erkek 3 dişi veya 1 erkek 4_5 dişilik koloni oluşturabilirsiniz.Akvaryumunuza bol kayalardan oluşmuş kovuklar yaparsanız,balıklarınız mutlu olacaktır.

7. lirtis

lirtis

Peki izmirde nereden bulabilirim bir bilginiz varmı acaba ?

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İzmir'li arkadaşların cevapları gelene kadar google'danda izmir'deki akvaryumcuları araştırıp bulabilirsiniz.

9. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    10 Akvaryumcudan kesinlikle 7 tanesinde vardır demasoni gezmeniz kafi gelecetir size.
    Yavruları 6_10 tl arası.

10. lirtis

lirtis

Özgür bey çok teşekkür ederim :)

11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Çorumda Yok Demasoni Bulsam Kesin Alırım 5 Akvaryumcuya Baktım Çare Ankaraya Gidip Alıcam

Sayfayı Paylaş