1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Türkiye'de Yeni Bir Tür

Başlığı 'Ülkemizden Sucul Yaşam' kategorisinde lepistes tarafından 13 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
  2. tolgacetin72

tolgacetin72

Yer altında yaşaması ilginç, Gammarus'lara çok benziyor, sanırım bir amphipod türüdür.

3. safak

safak

Türkiye'de Yeni Bir Tür

Bence karideslerin yanlış döllenmesi sonucunda oluşmuş bir canlı.Örneğin;En basit örnek lepisteslerde bile yanlış döllenme sonucunda kambur lepistesler meydana gelir bu kamgur lepistesler çiftleşe çiftleşe daha da tipi belirsiz lepistes olur.

4. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Şafak sana katılıyorum. Benim de aklımdan o geçti. Ama gerçekten ilginç.

5. aqua_life

aqua_life

Türkiye'de Yeni Bir Tür

Şafak Bey bende size katılıyorum..Bunun yanında Allah'ın bir mucizesi,bir lütfu olabilir mi acaba? huh:
    Saygılarımla...

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

''Yanlış döllenme'' olayını anlamadım o nasıl birşey ?
    lepisteslerin olayı biraz farklıdır arkadaşlar uzun süre gen havuzuna yeni gen karışmaz ise yani lepistesler akraba birleşmesi yapmaya zorlanmaz ise bu durum gözlenmez, Allah hiçbir canlıyı sistemsiz başınabuyruk yaratmamıştır, sakat bireyler anne karnında ölecektir, ölmez ise doğumda ölecektir, oda olmadı bir müddet sonra ölecektir, tüm bunları atlatıp erişkin olabilmiş bireylerin ise üreme şansı çok düşüktür çünkü hiçbir sağlıklı birey üremek için onu seçmeyecektir, tüm bu saydıklarım akvaryumlarımız gibi kapalı sistemler için geçerlidir doğada ise sakat bireylerin yaşaması imkansızdır doğal seçilim buna izin vermez güçsüz olanın bu yarışta asla yeri yoktur,tüm bunlardan ayrı olarak konuşacak olursak bir canlının soyundan farklı fenotip ve genetik yapıda başka bir türün çıkması için mutasyonlar gereklidir ki bunlarda dışarıdan müdahale edilmezse şıppadanak olacak işler değildir.
    Dünya üzerinde o kadar çok canlı türü varki, birçok canlı daha hiç keşfedilmemiştir 50 sene önce türkiyede birine frontosa deseniz acaba ne cevap verirdi ? yunus cichlidi gören ''bu hamsiyi yanlış döllemişler kafası kocaman olmuş'' derdi sanırım :D
    Hüseyin katıl katılmasına, katılmaktan zarar gelmez ama bi düşün, işin içine mantığını katta sonra katılki ben gelip katılmayaım konuya :D

7. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Olur olmadık yerlerden çıkıp katılıyorsun. Katılmakta da beni suçlu buluyorsun. Ah Emrah abi ah... :D

Bundan sonra kimseye katılmıyorum arkadaş. Ben kendime katılıyorum. Emrah abi sana da katılmıyorum. çılgın: :D

8. aqua_life

aqua_life

Türkiye'de Yeni Bir Tür

Ya gerçekten bu site tam bir komedi,komediden kastım sıcak bir ortam oluşturulmuş,başka sitelerde böyle yapsalar direk atarlar vallahi :hepiniziseviyorum:

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Ohoo. Millet benden ne çekiyor ne çekmiyor. Hele de Emrah abi. Ama burdaki herkes birbirini bildiği için kimse kimsenin şakasına alınmıyor. Emrah abi her mesajında beni rencide etme girişiminde bulunuyor ve ne yazık ki bazılarında başarılı oluyor. Ama abi dediğim bir insan olduğu için ve buradaki bir çok insan gibi saygı duyduğum biri olduğu için katlanıyorum. :D

Ben senin yanlış bir konuya katıldığını göreyim bak neler olacak Emrah Bey Abi... :D

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Nasreddin Hoca'nın zamanında, silah taşıma yasağı ilan edilmiş. Bunun üzerine Nasreddin Hoca da bir kılıç kuşanıp, sokağa çıkmış. Bu işin kontrolü ile vazifeli zabıtalar, Hoca'yı bu şekilde görünce yanına yaklaşıp:
    — Hoca, neden böyle kılıçla dolaşıyorsun?
    diye sormuşlar. Hoca:
    — Bu kılıç, kütüphanede, kitaplardaki yazı hatalarını düzeltmeye yarar
    cevabını verince, memur alaylı alaylı:
    — O işi küçük bir çakı da görür Hocam, bu kılıç biraz büyük değil mi?
    demis. Bunun üzerine Nasreddin Hoca:
    — Efendi efendi!" sen ne diyorsun, bazan öyle büyük hatalar oluyor ki, bu bile küçük geliyor
    cevabını vermiş.

Yaaa Hüseyinim işte bundandır olur olmadık yerden çıkıp senin ''katıldıklarıa'' katılmayarak konulara katılışım.
    Seni rencide etmeye falan çalışmıyorum sadece yanlışlıklarınıza karışıyorum seni severim bilirsin. Bu arada sen birgün nasip olurda portalda bi konu açarsan ona gelir katılırım sende böylece yanlışımı bulmuş olursun :D

11. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Aha minik bir rencide girişimi daha... :D Konu açarsan derken ??? :D

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Mutasyon Emrah, yıkıkguppy'den selam, almışın pırlanta gibi gençleri karşına bakıyorum. :F

'Bu balığa bir bak '

Bu balık eğer sence bir lepistes ise bana söyle !!

13. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Evet benziyor, ama sen boşa sallamazsın var altında birşey bunun :D çıkar bakalım baklayı yıkıkguppy abim, neymiş bu poecillia arkadaşın sıkıntısı anlarız.

14. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Paylaşım güzel ve ilginç saygılar:gif

15. Lake Tanganyika

Lake Tanganyika

Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Paylaşım için teşekkürler ilginç bir tür.

16. mutlu

mutlu

İsim:
    Mutlu
    Türkiye'de Yeni Bir Tür

Gerçekten ilginç. :D

17. Hasan.Kiskanc

Hasan.Kiskanc

İsim:
    Hasan Kıskanç
    Bu hayvana çok ama çok benzeyen Mamun diye adlandırılan karidesin farklı bir varyetesi var ben bu anlıyı ona çok benzettim oda çamurun içinde yaşar ve çamurluk bölgelerde çıplak ayakla gezerek kaldırılan balçığın içinden süzgeç gezdirilerek yakalanır

Ekli Dosyalar:

18. berkan

berkan

İsim:
    berkan yıldız
    Tür biraz garip. :bilmem:

19. Erman Pehlivan

Erman Pehlivan

Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN