1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tırtıl

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde reis tarafından 22 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Merhabalar; geçen sabah işyerine vardığımızda işyerinin bahçesinde bugüne kadar hiç rastlamadığımız bir şeyle karşılaştım. :hink: Toplamda boyu 10 mt den fazla olan yüzlerce tırtıl sürüsü aynı ip gibi dizilmiş ve gayretle ilerliyorlardı. Orda biraz afalladıktan sonra kurban olduğum Allah neler yaratıyor deyip,başladık kayda. :) Biri diğerinin tam ardından dizilmişlerdi ve gerçekten seyre değer bir manzaraydı..Bu güzel görüntüyü sizlerlede paylaşmak istedim.

Buyrun videosu.

[izlesene=432,344]874423[/izlesene]

2. Kadr1maN

Kadr1maN

Böyle birşeyi ilk defa gördüm,hayretler içerisindeyim :hink:

Göç ediyorlar gibi görünüyor huh:

Eline sağlık Olcay abi em34:

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çok garip birşey bende ilk kez görüyorum, paylaşım için teşekkürler

4. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Bende ilk defa görüyorum. Belkide kelebeğe döşecekleri yere gidiyorlardır. :) Artık bahar geldi gelmek üzere.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olcay süpersin, sende mi paparaziliğe heveslendin yoksa ? Şaka bir yana bana çektiğin bir arı sinek videosu vardı, inanılmaz yakalamışsın helal olsun.

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Şok şok şok tırtılllar topluca seyahat ederken yakalandı :D olcay abim börtü böcek akvaristi olacak :) Temel abi

7. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Neden İstanbul'un Avrupa'nın en büyük yırtıcı kuş göçü(Nisan ayı) yolu üzerinde olduğunu açıklıyor gibi.Bunlar o kuşlardan arta kalanlar sanırım.Maşallah çok da güzeller.Eline sağlık Olcay Abi.

8. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Emrah istese de sözünü ettiğin şekilde akvarist olmaz Olcay'dan, karakteri ters, bana benziyor. :D

9. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Abi çok enteresan yaa ilk defa böyle bişey görüyorum.. Bende 4-5 tane tırtıl zannettim, o ne öyle :) Uygun adım mı gidiyorlardı bilmiyorum sayamadım ama asker gibi dizilmişler :) çok ama çok enteresan bir görüntü valla :) Hocam tv'lere yollasana bu görüntüyü ama yok yok yollama şimdi bunuda görüp deprem habercisi diye haber yaparlar :D :D Hocam ellerine sağlık gerçekten , kolay kolay görülmeyecek enteresan bir durumu bize gösterdin.. kolay kolay her görüntüye şaşırmam ama buna acaip şaşırdım :cicek:

10. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Avlanmamak için mi böyle bir şekle bürünmüşler acaba. Merak ettim doğrusu... Çok ilginç gerçetken...

Teşekkürler Olcay hocam :cicek:

11. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Arkadaşlar gerçektende ömrümde ilk kez duyduğum ve gördüğüm manzaraydı bu.

Temel hocam hani hatırlarsan Orhan abinin ordayken sana bu tırtılların videosunu çektim demiştim ve video yu bulamamıştım ya? O video değil bu. ;) Bu p.tesi günü sabah aynı şekilde karşılaştığım tırtıllar. Asıl ilk gördüğüm ve videoyu çekmeyi beceremediğim tırtıl sürüsü bu sürünün enaz abartısız üç misliydi. Yani enaz 30 mt uzunluğu vardı. :hink:

Tırtılların nasıl bu şekilde konvoy yapıp,nereye gittiğini ve ne amaçla bu şekilde göç ettiğini bilmiyorum ama bu durum bana iki kere nasip oldu ve gerçekten seyretmesi mükemmel bir durumdu. :)

Temel hocam arı videosunu az sonra ekleyeceğim. ;)

12. myillar

myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Seni izlemeye devam ediyoruz :helalolsun: :helalolsun: :helalolsun:

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Aman hocam tırtılların güzergahta sizin ev yoksa izlemesi gerçekten keyifli bir durumda öbür türlü pekte hoş olacağını zannetmiyorum :D :D

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Yok hocam onların güzergahı bizim ev olsada bu tempoyla bizim eve ulaşmaları 15 seneyi bulur. :D 10 mt relik yolu 4 saatte kat ettiler. :D Tabi bende bu zaman içinde olurda araba felan geçmesin diye iki tane kalasla fabrikanın bahçe girişini kapattım ezilmesinler diye. ;) Bazen oraya fabrikanın araçlarını çekiyorlar.

15. ercan68

ercan68

İsim:
    Ercan Suzan
    Kızılçam ormanlarının özellikle ağaçlandırma sahalarının belalısı olan ve Çamkese böceği olarak bilinen "Thaumetopoea pityocampa " türü,ormanlık alanlarda yüzlerce metre uzunluğunda görebilirsiniz.Kendisi sevimli gibi gözüksede ormanlık alanlarda bu türle biyolojik ve kimyasal mücadele için oldukça yüklü ödenek ayrılmakta.

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bize sempatik gelen tırtıllar terminatör çıktı :) Böyle peşpeşe operasyona gidiyorlar desenize :D

17. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    İlk defa izliyorum böyle birşeyi.İlginç Olcay abi,sende herhalde bayağı var,böyle kelebekli böcekli vidolar.

18. ercan68

ercan68

İsim:
    Ercan Suzan
    Operasyondan dönüyolar diyelim.. ateş:

Sayfayı Paylaş