1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

T.A.K

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde bmehmetyavuz tarafından 8 Kasım 2008 başlatılmıştır.

1. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Akvaryum Kulübü Tekirdağ And. Tek., Tek. ve End. Meslek Lisesi bünyesinde 2007 – 2008 Eğitim Öğretim yılında hayata geçti.
    Bilgisayar öğretmeni Eda ŞEN ve Elektrik Öğretmeni ilkay DİKDÖNEK danışmanlığında 93 öğrenciyle çalışmalarını sürdüren kulübümüz, 7’den 70’e doğa ve hayvan sever herkesin ilgisini çeken akvaryum hobisiyle ilgili pek çok alanda çalışmalar planlamakta ve yürütmektedir.

Kulübümüzün temel amacı, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde de belirtilen “..ders programlarının yanında öğrencide kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda..” faaliyetler düzenlemektir.
    Hobilerin kişiyi zenginleştiren, geliştiren, boş vakitlerin değerlendirildiği, özel ilgi alanlarının oluşmasını sağlayan uğraşlar olduğunu düşünürsek kulübümüz; öğrencilerimize ve ilgi duyan herkese, evimizde doğayla ve canlılarla iç içe olmamızı, doğal yaşamı gözlemlememizi sağlayan bir hobi olan akvaryum hobisiyle ilgili bilgilendirici ve heveslendirici çalışmalar yapmayı hedeflemektedir
    Öncelikle okulumuza, kulübümüzün örnek bir çalışması olması açısından şov akvaryumu yapmaya karar verdik. Bir şov akvaryumu olacağından, görselliğin ve akvaryumun devamlılığı için bakımın öneminin üzerinde durduk.

Planlama Aşamaları;Akvaryumun yeri: Tüm öğrencilerin ve okulumuza gelen misafirlerimizin de görebilmesi ve akvaryumun bakımı açısından da en uygun yer olarak, A binasının idareci giriş bölümünü seçtik
    Akvaryum: 150x50x60(h) ebatlarında yaklaşık 400lt su kapasitesine sahip. Ebatlarının büyük olmasından dolayı kullanılacak camın 12mm kalınlığında olmasına karar verildi. Sağlamlık için yapımında kayıt ve kuşaklar da atılacak.
    Dekorasyon ve Balık: Bir şov akvaryumu olması dolayısıyla görselliğe önem verildi. Bakılacak balık türü olarak güzel renkleri ve ilginç davranış biçimleriyle göz dolduran, hareketli bir tür olan Malawi Cichlid'lerinde karar kılındı. Dekorasyonda malawi cichlid'lerinin doğal yaşam alanına uygun olması bakımından kayalık bir tema düşünüldü. Strafordan kayalık görünümünde bir arka fon yapılmasına ve uygun malzemeyle akvaryumun dekore edilmesine karar verildi.
    Ekipman: Ekipman olarak, filtrasyon için Akvaristler Derneği'nin kulübümüze bağışladığı 1200lt/sa kapasiteli dış filtre ve 300watt'lık bir ısıtıcı kullanılacak.
    Birinci dönem sonu itibariyle camları gelen akvaryumun yapımına 2. dönem başlandı.

Öncelikle gelen camların ölçüsünde, akvaryumun ağırlığını taşıyabilecek dayanıklılıkta bir dolap tasarlandı. Dolabın sağlamlığı açısından, okulumuzun Metal Teknolojisi Alanı atölyesinde profilden iskeleti hazırlandı.
    Okulumuzun Ağaç İşleri Teknolojisi Alanı atölyesinde, profil iskelet mdf ile giydirildi ve dolabımız hazırlandı.
    Akvaryum yapımında kullanmak için okulumuz Ahşap Teknolojisi alanında hazırlanan özel tezgahı da kullanarak, kulüp öğrencilerimizle birlikte camların silikonlanması işlemine başladık.

Silikonlama işleminden sonra akvaryumumuz...

Akvaryumun sağlamlığı için kayıt ve kuşaklarımızı da attık ve silikonlama işlemini tamamladık. Silikonlar donduktan sonra akvaryumu suyla doldurup deneme aşamasına geldik. Özenli çalışmalarımız sonuç verdi, bir sorunla karşılaşmadık. Akvaryumumuz sağlam…
    Akvaryumun dekorasyonu için, doğal bir görüntü oluşturması açısından kayalık görünümünde bir arka fon yapımına başladık. Kayalık görüntüsünü vermek için straforları 3 kat olacak şekilde birbirine yapıştırdık ve maket bıçağı, havya vs. kullanarak şekil verme işlemine geçtik.
    Şekil verilen strafor, uygun derz dolgu (kalekim fugapool 2900) ve renklendirici (filli alpina su bazlı boya) ile kaplanma ve boyama işlemine geçildi.
    2 parça halindeki arka fon akvaryumun arka camına silikonla yapıştırılırken
    Akvaryumun iç dekorasyonu ve ekipmanı tamamlandıktan sonra…
    Sıra aydınlatma sisteminde...ve Elektrik bölümü iş başında.
    Sonunda aydınlatma ve dekorasyonu bitmiş, ekipmanı kurulup çalıştırılır hale gelmiş akvaryumumuz.

Balıklarımız için artık evleri hazır.
    Biyolojik döngüsü oturduktan sonra balıkları eklediğimiz akvaryumumuzdan görüntüler.

Akvaryumlar kadar evinizde doğayla baş başa kalmanızı sağlayacak başka bir hobi bulamazsınız. Bir biyolog gibi canlılarınızın doğal yaşamını gözlemleme imkânı bulursunuz. Televizyonda belgesellerde izlediğiniz canlılarınızın doğal davranışlarına, canlı tanık olabilirsiniz. Akvaryumdaki canlılar uygun ortamı sağladığınızda, kafeslerde bakılan diğer canlılar gibi acı çekmezler. Bunun en güzel ispatı, canlılarınızın üremelerini, neşeli hareketlerini ve doğada sergiledikleri davranışları izleyebilmenizdir.
    Canlılarınızın mutlu ve sağlıklı olduğu, güzel bir akvaryum kurmak için gerekenleri kulübümüzün çalışmalarından ve web sitemizden takip edebilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER
    Kulüp çalışmalarında bizlerden yardım ve desteğini esirgemeyen,

* öncelikle müdürümüz A. Abdullah MAYADAĞ'a,
    * tüm müdür yardımcılarımız, öğretmen ve okul personelimize,
    * deneyim ve bilgilerini bizden esirgemeyen Elektrik öğretmenimiz Murat AŞIKLAR'a,
    * özverili yardımlarından ötürü özellikle Teknik Müdür Yardımcımız Sayın Mustafa PÜSKÜLLÜ'ye,
    * danışman öğretmenlerimize,
    * çalışmalarımıza verdikleri destekten dolayı Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenlerine,
    * bizlere şov akvaryumumuz için dış filtre bağışlayan Akvaristler Derneği'ne,
    * broşür çalışmamızda sponsorumuz Sera firmasıyla birlikte H2O Tasarım / Matbaa'ya ve tüm bunların gerçekleşmesinde büyük payı olan Akvaryum Dünyası Dergisi editörü Sayın Tamer BALLICALI'ya,
    * kulübümüze şov akvaryumu çalışmamız için ithal akvaryum dekoru ve kütüphanemiz için çeşitli yazılı kaynaklar hediye eden ülkemizin tuzlu su akvaryumu üstadlarından Sayın Deniz ŞİŞMAN'a,
    * çalışmalarımıza desteğinden dolayı okulumuz Elektrik Bölümü mezunlarından olan Tuna Akvaryum'un sahibi Sayın Tufan TUNA'ya,
    * Ağaç İşleri Teknolojisi Alanı ve Metal Teknolojisi Alanı öğretmen ve teknisyenlerine,
    * ve kulübümüze destek ve katkılarını sunan, ülkemizin değerli akvaristlerinden Akvaristler Derneği ve İSAK üyeleri Sayın Fırat ÇINGI ve Cem ERTAN'a
    içten teşekkürlerimizi sunarız.

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Ynt: T.A.K

Teşekkürler Tekirdağ Akvaryum Klübü, teşekkürler Eda Hocam.
    Sizler gibi eğitimcilerin olduğunu bilmek, gerçekten çok güzel ve gurur verici. Keşke diyorum, bizim zamanımızda da....
    Saygılar...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Hayvan sevgisini yine çocuklara okullardan başlatarak aşılarsak, daha emin ve alt yapısı güçlü bir sevgi oluşacaktır.

Bu okula kurulan akvaryumda emeği olan herkesi gönülden tebrik ederim.
    Mehmet, seni bu duyarlılığından ötürü ve bize bu güzel haberi iletmenden dolayı teşekkür ederim.
    Saygılar...

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Akvaryum hobisi adına, ileriye dönük ve altyapısının gerçekten sağlam olduğu görülen bir oluşum. Bu oluşumda yer alan ve destek veren herkesi kutluyorum...Teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla...

5. Ynt: T.A.K

Önemle belirtmek isterim ki, benim lisede okuduğum yıllarda şayet okulumuzda böyle bir oluşum ve öğretmenimiz olsaydı, o dönemler! kimyadan nefret eden değil, aksine kimyaya özel ilgi duyan daha başarılı bir öğrenci olurdum...

6. avşarbeyi

avşarbeyi

Eda hanımla aynı mesleği ve hobiyi paylaştığım için mutlu oldum.
    Bizler zamanında da Eda hanım ve okul idaresi gibi öğretmenlerimiz olsa bugün çok farklı olurdu herşey.
    Mehmet hocamın şahsında Eda hanıma teşekkürü bir borç bilirim.

Saygılarımla...

7. Desert Falcon

Desert Falcon

Elinize sağlık,harika iş çıkartmışsınız :)

8. atlantis

atlantis

Yer:
    İzmir
    İsim:
    Murat Yıldız

Muhteşem çalışmalardan dolayı kulubü ve tüm emeği geçenleri kutlar,başarılı çalışmaların devamını dilerim.Saygılarımla.

9. Hakkı Can

Hakkı Can

İsim:
    Hakkı Can ÖRNEK
    Bende Endüstri Meslek Bilgisayar Bölümü Öğrencisiyim Bu Çalışmadan Dolayı Başta Eda Hocam Olmak Üzere Tüm Emeği Geçen Hocalarıma Teşekkür Ederim.

Sayfayı Paylaş