1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tanganyika ve portal

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 24 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tanganyika ve portal


    Tanganyika muhtemelen 20 milyon yaşında olan bir göl ve 250000km2 kapsayan bir alana sahiptir. Göl adeta depozitolu bir şişe gibidir. Sürekli yeni su akışı vardır. Su hacmi 35000km3 Kuzey Denizinin yaklaşık yarısı kadardır. En çok tanınan ülkeler Zaire, Tanzanya, Burundi, Zambiya. Kungwe dağlarının güneyinde bulunan derin noktada, o 1470 metre derinliğe ulaşır ve böylece dünyanın en derin ikinci gölüdür. Gölün ortası 1300 metre derinlikte iken kuzey yarısında 250 metre derinliktedir. Ortalama su sıçaklığı ise 26,5 ° C.

    [​IMG]
    Fotoğraf büyültülüp net görüntü alınabilir.

    [​IMG] Savaşlara ramen araştırma ve Fiziksel özellik:

    Gölün çevresinde sürekli tarih boyunca savaşlar ceryan etmiştir. Gölün tam anlamıyla incelenmesini malesef engelleyen önemli bir konu olmuştur. Suyun temel özellikleri büyük olan gölün yer yer değişen derinliklerden, kayalık alanlarla kumluk alan farkından, az da olsa ısı farkından çok büyük sapmalar olmaksızın değişebilmektedir. PH ortalama olarak 9,5, toplam sertlik 12 ° 14 °, Karbonat sertliği 16 ° ve elektrik iletkenliği 500 600 mikro Siemens / cm olarak ölçülmüştür.

    Çamur koy:

    Bu alanlardaki koylar içinde su tortuludur ve çamur parçacıkları görülmektedir. Çamurlu taban bu bölgede su bitkileri için gıda sağlamaktadır. Sık sık böyle tabana sahip koylara rastlanmaktadır. Tortu yüzünden düşük ışık yoğunluğuna sahiptir ve derinlik bu alanda 10 metre cıvarındadır. Bu alanlardaki bazı Cichlid türleri şunlardır: Ctenochromis Horei, Simochromis badaulti, Simochromis diagramma, "Gnathochromis" pfefferi ve Callochromis macrops.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Derin çamur biyotop:

    Kalın alüvyon tabakası oluşan bu bölgelerde derinlik 60 metre cıvarındadır. Ortamdaki bazı türler; Hemibates stenosoma, Greenwoodochromis christyi, Gnathochromis permaxillaris, Trematocara sp, und Limnochromis staneri ve Limnochromis staneri.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    Kum Habitat:

    [​IMG]

    Kum Habitat: Saf kumluk alanlarda yaşayan türler genelde büyük balık türleridir. Saf kum bölgelerde çok az sayıda cichlid bulunmaktadır. Böyle bir yaşam alanı Cichlid türleri için tehlikelidir. Bu bölgelerin kayalık alanlarında bazı türler yaşamaktadır. Bu alandaki bazı türler: Xenotilapia Sima, Grammatotria lemairii, Ectodus descampsii, Lestradea perspicax ve Cardiopharynx schoutedeni.

    Geçiş bölgesi: Kumlu topraktan oluşan tabana sahip bu kesimde birçok kayalık alandan oluşur. Bu kayalık alan korunaklı olduğundan zengin Cichlid türlerine ev sahipliği yapar. Bu alanın temel karakteristik özelliği hafifçe eğik olmasıdır. En kalabalık nüfusa sahip bu bölgenin derinliği 5 ila 40 metre arasındadır. Bazı türler: Neolamprologus N. tretocephalus toae, N. toae, N. leoupi, Lepidiolamprologus attenuatus, Julidochromis regani und Ophtahlmotilapia nasuta. leoupi, Lepidiolamprologus attenuatus, Julidochromis regani ve Ophtahlmotilapia nasuta.

    Sörf biyotop: Kayaların üzeri bu bölümlerde yosun kaplıdır. Birçok tür bu kayalıklarda yosunlar ve yosunlar arasındaki kabuklular ile beslenir. Bu alan aynı zamanda çalkantılı bir suya sahiptir. Bu alanları tercih eden türler: Eretmodus cyanostictus, Spathodus erythrodon, Tanganicodus irsacae, Ophthalmotilapia ventralis ve Petrochromis macrognathus.

    Dik kayalık biyotop: Bu alanda kayalar istiflenmiş gibidir ve mağaralardan, sütunlardan oluşturmaktadır. Bu alan tortusuzdur ve bu alan birçok tür için geçiş bölgesidir. Neolamprologus brichardi ve Tropheus moorii ve cinsi Petrochromis bazı türler. Bu bölgenin karakteristik türleri derin katmanlar içinde yaşamayı tercih eder. Bazıları şunlardır: Neolamprologus buescheri, Paracprichromis nigripinnis, Cyprichromis leptosoma, Cyphotilapia frontosoma ve Asprotilapia leptura.

    Akvaryum ve Tanganyika:

    Hareketli türler, yeme düşkün türler ve en önemlisi ph değeri sabit bir suya ihtiyaç duymaları yüzünden iyi ve güçlü filtrasyon kullanılmalıdır. Sump sistemleri suya oksijen katkısı ve filtreleme özelliği fazla olan bir filtre sistemi olmasından dolayı tavsiye edilecek filtrasyon sistemlerinin başında gelmektedir. Tanganyika akvaryumları bana göre mümkün olan en büyük boylarda kurulmalıdır. Yüksek kalitede ve alkaniteye ihtiyaç duyulması ancak hacim olarak yüksek seviyedeki akvaryumlarda başarıyla taklit edilebilir. Günümüzde türlerin bir çoğu akvaryum ortamında ve yerel şebeke sularında üretilmektedir. Bu şartlarda doğan büyüyen bireyleri bir anda yüksek ph değerine adapte etmeye çalışmak, eklendikleri akvaryumlarda sorunlar yaşanmasına sebeb olur. Akvaristler balıklarına en ideal ortamı hazırladıklarını düşünürken, farklı şartlardan alınan balıkların metabolizmaları zorlamaktadır. Suyun temel değerleri zaman içerisinde Tanganyika gölünün karakteristik özelliğine getirilmeye çalışılmalıdır. Gölün özelliklerine yakın kurulmak istenen akvaryumlarda pH daha yüksek değerlere getirilebilse de, 8 cıvarında olduğunda balıklar rahat etmektedir.

    Beslenme alışkanlıkları etçil otçul olarak İki kesime ayrılsada karışık diyet renk alımında önemlidir. Kuru yem diyetlerine zooplankton, böcek larvası, küçük omurgasızlar ilave edilebilir. Akvaryum başarısı iyi diyet vazgeçilmezdir.

    Tamamen otçul cichlid türleri için kalitesi kanıtlanmış yüksek kaliteli spirulina ile beslemek iyi sonuç verir. Kirlenme ve nitrat olmaması için kısa sürede bitirecek şekilde beslenmeleri daha uygundur. Salata yaprakları, pişmiş Ispanak. 10-15 günde bir kez sivrisinek larvası diyeti uygulanabilir. Canlı yem diyetlerinde verilecek yemlerin parazitten uzak olması gerekmektedir. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletilen canlı yemler daha güvenle verilebilir. Dondurulmuş gıda yine seçenekler içindedir. Bu besinler yine verilirken dikkat ister. Yenmeyen ve suya dağılan dondurulmuş gıdalar fosfat başta olmak üzere istenmeyen sonuçlar çıkaracaktır.

    Tanganyika gölünde maymunda var ve işte benim favori maymunum.

    [​IMG]

    Tarafımca www.akvaryumportali.com platformu için yazılmıştır.

    Suyunuz Tanganyika'ya benzesin...

    Saygılar...
     
    ayberkbyberk bunu beğendi.
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bu faydalı bilgiler için teşekkür ederiz Temel abi
     
  3. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Ellerine emeğine sağlık abi.
     
  4. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Çok güzel bir paylaşım hocam. Emeğine sağlık.


    Saygılar...
     
  5. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Temel hocam mükemmel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık. :helalolsun:

    Tangayika,malawi,victorya vs. göllerine ait birsürü belgeseller ve makaleler izlememe/okumama rağmen,hala bir yazı yada video gördükçe aynı heyecanla takip ediyorum. :)

    Birgün İnşallah portal ailesi olarak tangayikaya bir çıkarma yaparız. :D
     
  6. stablizer

    stablizer

    Mesajlar:
    278
    Eline koluna sağlık Abi.Çok güzel olmuş.Derin olması ve Kuzeyden güneye uzayan bir yapıya sahip olması sanırım bu gölü bu kadar çeşitli ve süprizlere açık yapıyor
     
  7. fisheri

    fisheri

    Mesajlar:
    44
    Yer:
    İstanbul/Fatih-Edirnekapı
    İsim:
    Engin Türkeri
    Temel abi çok güzel bir paylaşım olmuş. Elinize emeginize sağlık.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tüm yorumlara teşekkür ederim. Koca bir göl gerçekten, depozitolu şişeye benzetiyorum bu gölü. Olcay, temennin inşallah gerçek olur da gider gezeriz buraları. Her ne kadar resifleri görmek istesem de Tanganyika'nında bana vereceği haz en az o kadar olacaktır.
     
  9. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    İnşallah abi İnşallah. em32:
     
  10. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Tanganyika ve portal

    Keşke gidebilsek ne kadar güzel olur hep merak etmişimdir :) İnşallah gideriz bir gün akvaryumportalı.com olarak tanganika gölünün her yerini gezeriz ve bende o gölde frontosa blue zaire ve brundi tutup kovaya koyup eve götürürüm haha: haha: haha: :D :D :D ( bende o gölde frontosa blue zaire ve brundi tutup kovaya koyup eve götürürüm ) aslında doğadan bir hayvanı tutup eve getiremem ve rahat olamam doğadan asla bir hayvanı yakalayıp getirmem ve öldüremem bu bütün hayvanlar için geçerli ister beni ısıracak olsun genede öldürümem.Annem sivri sinek öldürmeye çalışıyor ben kızıyorum anneme niye öldürüyorsun diye balık kepçesiyle tutup dışarı atıyorum :) ben hayvanlara düşkünümdür hiç bir hayvana zarar gelmesini istemem sokakta yavru kedi,köpek,kuş vs buldum mu kaptığım gibi eve getiririm hertürlü hayvan için geçerli yaralı olsun hasta olsun evime getiririm.Hayvandan geçinmiyor ( kuşlar,akvaryumlar,köpekler,kaplumbağalar,kobay fareleri vede tavşanım ) :) :) Dediğim gibi hiç bir hayvana zarar gelmesini vede zarar vermem.Yazın hep sokakağa filan 1 yoğurt kovası su koyuyorum sadece bi yere diğil 4 5 sokağa filan su koyuyorum.
    HERKES YAZIN KAPI ÖNLERİNE SU KOYSUN :)

    Saygılar... saygılar:gif
     
  11. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Tanganyika ve portal

    Bu arada paylaşım için teşekkürler Temel abi çok güzel bir paylaşım olmuş tekrar teşekkür. :)

    Saygılar... saygılar:gif
     
  12. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
  13. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
  14. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
  15. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Tanganyika ve portal

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  16. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Tanganyika ve portal

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Tanganyika ve portal

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş