1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tankı değil balıkları besleyin

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 9 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balık beslenmesi ve yem tüketimi hakkında çeşitli başlıklarda konuya değinmiştik. Genel ve önemli hususlara değinerek devam edeceğiz. Bunun dışında genel kurulum gereklilikleri ve beslenmelerinde kullanılacak yem içerikleri ve yapısı hakkında genel düşünceler ve fikirler katagori içerisinde detaylı olarak bulunmaktadır. Balıkları bir anda doyurmak sağlıklı bir besleme şekli değildir. Bu durumda balıklardan çok akvaryum tankınızı beslemiş olursunuz. Tabi bunun akvaryuma bir yükü ve tabi size bir geri dönüşü olacaktır. Mümkün olan kısa aralıklarla belli oranlarda beslemek sizin ve tankınızın yükünü azaltacaktır. Lütfen bunu unutmayalım. Fazladan verilen besin akvaryumlarda yosun oluşumunu tetiklemekle kalmayarak bozulan su kalitesiyle birlikte balık hastalıklarına davetiye çıkaracaktır.

    Beslenmelerine 5 dakika ayırmanız yetecektir. Balıklarınızın sağlıklı şekilde akvaryumda yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu yatırımı yapmanız yeter. Bu zaman yatırımı sırasında yapılacak olan gözlem ile balıklarınızın sağlık durumları hakkında gözlem yapma şansınızda olacaktır.

    Yeni bir akvaryum için planlama.

    Mümkün olan en büyük akvaryumu satın alın ve sizi sınırlayan tekşey hayal gücünüz olsun. Oyuncaklarla yetinmeyin.

    Kendinizi eğitmeniz ve araştırmacı olmanız gerek...Platforma sıkıntı ve sorularınızla danışın.

    Doğruyu ilk seferinde yapmaya çalışın ve özen gösterin.

    Ekipmanların kaliteli olduğundan emin olun, bu araştırma aşamasından keyif alın.

    Sabırlı olun, sıkıntılar giderek büyüyen bir kar topu gibi çığa dönüşüp üstünüze yıkılmasın.

    Ne kadar balık yemi ?

    Tamamen otçul türlere haftada bir karotein içerikli besleme ve en az üç çeşit yem farklı içerikte yem kullanımı.

    Karışık beslenen türlere karotein içerikli ve bitkisel yemleme en az üç çeşit yem kullanımı.

    Sadece etçil türlere zenginleştirilmiş canlı yem takviyesi, karides, kalamar gibi besinlerin menüye dahil edilmesi. Tekrar hatırlatma su kalitesini bozacak gıdalar olduğundan dikkat ister.

    Benim balıklarım neden kavga eder kendi aralarında ?

    Satın almadan önce tür üzerinde forum desteği ve arama motoru kullanımı iyi olur. Bölgeci türlerin seçiminde dikkatli olamak gerekir. Tamamen akvaryum tabanında toplanacak türleri seçerseniz, tamamen erkek balık ağırlıklı satın alma yaparsanız kavgalar çok olur.

    Sağlıklı balık neden hasta olur ?

    Adaptasyon anı ve şekliniz balıklarınızın akvaryumunuzdan ne kadar keyif alacağını size ilk tepki olarak gösterecekleri andır. İlk tanışma hayat içinde bizim için aynıdır zaten. canım.gif Bu süreç sağlıklı atlatılmadığı sürece ilk şokla birlikte gelen stres ve bağışıklık sorunları sağlıklı bir balığı hasta edebilir. Kurulumu hatalı ve su değerleri yerinde olmayan bir akvaryumda bu daha da çabuk gelişir. Balıklarınız satın alındığında hasta olabilir veya biri hepsine bulaştırabilir.

    Filtreler:

    Filreniz sizin ve dolayısıyla balıklarınızın en iyi dostudur. Dostunuzla iyi geçinin, aranızdaki ilişki görsellik ötesinde birbirinize ilgi ve alaka boyutunda olursa hem siz hem balıklarınız mutlu olur. Bakım ve temizliğini aksatmamak gerek. Seçilecek filtre mümkün olan en iyi verimde ve kalitede olmalıdır tasarrufu balık sayınızda yapın dostunuzda yapmayın.

    Unutmayın siz akvaryumunuzdan ne kadar hoşlanıyorsanız ve eğer siz güvenliğinizi almazsanız evdeki çocuklarda o kadar hoşlanacaktır akvaryumunuzdan. Siz bu hoşlanmayı her zaman beğeniyle karşılamayabilirsiniz. canım.gif Akvaryumun çocuklu evlerde üzeri kapatılmalı, önlem alınmalıdır. Yem kutunuzun akvaryuma boşaltılabileceğini başınıza gelince forumdan okuyarak öğrenmek istemezsiniz sanırım. canım.gif Elektirik tesisatı su kaçağına karşı korumalı bölgelere yerleştirilmelidir. Akvaryumunuza dolduracağınız su oda sıcaklığına yakın olsun, sıcak su olan akvaryuma soğuk su eklenmesi çatlamasına sebeb olabilir. Akvaryumların altına strafor eklemek camın güç dağılımını destekler.


    Biyolojik döngü sabır aşamasıdır. Kurulumun gerçekleşmesinin ardından yeterli bakteri oluşumunu beklemeniz faydanıza olacaktır. Su kalitesinin balık eklenmesine hazır olduğunu merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız test kitlerinden faydalanabilirsiniz. İlgili linkte test kitlerinin veri tabanını bulabilirsiniz.

    Kulanımından sonra veri tabanına düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sizlerden sonrakilerde bunlardan faydalanır, en kaliteli ürüne sahip olabilirler. Hep bana rap bena yapmayalım. dil:

    Yanlış ilaç:

    Yetersiz filtrasyon:

    Isıtıcı:

    Aydınlatma:

    Oksijen:

    Balık uyumu:

    Su değerleri:

    Su testleri:


    Bu konulara giremek niyetinde olmayıp nacizane sizleri portal sayfalarını araştırmaya ve bu bilgileri edinmeye davet ederim. Daha yürüyüşe çıkacağız. :F

    Akvaryum hobisinin en zevkli aşamalarından biri ilk kurulum aşamasıdır. Bu aşamadan alınan zevkin daha sonraki dönemlerde artarak devam etmesi için dikkat edilmesi gereken kurallar genel olarak sizlerle paylaşılmaya nacizane çalışılmıştır. Bir kurulumu anlatmayı hedeflememiş genel olarak akıllarda olması gereken önemli konulara dikkat çekilmiştir. Başarının anahtarı akvaryumda sudur ve suyun tanıması gerektiğini her seferinde şahsen hatırlatmaya çalışmaktayım. Bunun sebebi değerleri bozuk olan su mutlu ve sağlıklı bir yaşam alanı hiçbir zaman olmayacaktır.
     
    Düzenleme: 13 Mayıs 2016

Sayfayı Paylaş