1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tankı dezenfekte etmek

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde molossus tarafından 4 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Merhaba.
    750 lt. su deposunun üzerini kesip balık havuzu yapacağım. Plastik olan bu su deposunu ve içine koyacağım kum ve taş gibi malzemeleri en etkili ve kolay yoldan nasıl dezenfekte edebilirim? Tabii suyu da..

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Enteresan bir düşünce olmuş gerçekten. Benim aklıma metilen mavisi geldi. Kolay temizlenebilir. Deterjan ve kimyasal temizleyicilerin kullanılması doğru olmaz bence. Yine bir fikir olarak tuzla tankın içini silebilirsiniz ve bir miktar suyla yıkayıp durulayabilirsiniz.

3. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Temel bey teşekkürler. Metilen mavisini şuan bulmam zor. Depoyu aldım ve yıkayacağım. Komple doldurup çamaşır suyu eklesem biraz bekleyip bolca durulasam olur mu?

4. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Deponun içini doldurdum. Elimde çamaşır suyu bekliyorum :F

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çamaşır suyu temizlikte kullanılmaz değil, ama önemli olan durulayıp atabilmek. Bilemiyorum gerek var mı bu riske girmeye. Ben olsam tuz ile yetinirdim açıkcası.

6. molossus

molossus

İsim:
    caner şapağasıoğlu
    Tamam, tuzla uvuyorum. Teşekkürler.

7. taygun

taygun Guest

Kaya tuzunu eritip onunla yıkayabilirsiniz içini. Ovmak işlemi beraberinde çizme sonucunu da getirir. Çizik bir iç yüzey sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.

Kolay gelsin

Sayfayı Paylaş