1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tatlı su akvaryumunu Tuzlu suya çevirmek

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde Hiper0ktivE tarafından 18 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Discus beslerken peşimi bırakmayan aksilikleden dolayı akvaryumu boşaltmak zorunda kaldım ve akvaryumu satılığa çıkarttım.

Akvaryumu satıp tuzlu su akvaryumu alıp kuracaktım fakat böyle olursa bana çok pahalıya maal olacaktı ve şöyle düşündüm.

Elimde olan 375 litre tatlı su akvaryumunu tuzlu su akvaryumuna çevirmek..

Ama yine bir sorunum var. Bu akvaryumun camının arkasında delikte yok, akvaryumun kulesi de yok.

Bu akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirmek için ne yapabilirim? Düşünceleriniz çok önemli ;)

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Murat hayırlı olsun kararın. Zamanla hobici arkadaşlarımız yavaş yavaş tuzlu suya merak salabiliyor. Sen Discuslarda baya ilerlemiş bir akvarist olarak zamanın gelmişti. :)

Konuyu uzatmayı kafanı karıştırmayı hiç düşünmüyorum. Kuleye ihtiyacımız açacağım paylaşımlarda yok. Zira kuleside içinde. :basardim: Tatlı su akvaryumu olarak kullanılan bir akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirme yöntemi olarak üç şık var önünde. Belli bir balık türünde ve mercan türünde sınırlı kalarak bir akvaryum kurman. Yani dayanıklı omurgasızların bulunduğu bir akvaryum kurarak şelale filtre tarzında bir filtre ile yürütmek. Bu şıkkı sana önermem çünkü akvaryumun ölçüleri gayet güzel.

Diğer seçenek, akvaryuma yan sump yapman. İlgili link aşağıdadır.

Yan sump yapımı:

Diğer seçenek ise, akvaryumun üzerine bir hazne yapmak. Bu camdan olması gerekmiyor. Plastik geniş bir kab kullanılabilir, kat kat stand şekilde yapılabilir. Süper bir fikir ve yapılmış fotoğrafları dıy bölümünde vardır. danso:

İlave daha değişik ama işlev olarak benzer paylaşımlarımızdan biri.

Ps satın alabilirsin bu aşamaya daha var. Fiyat seçenekleri ve markaları mevcut. Tabi emek marka ps'lerimizde var ve kaliteli marka, portal ps. danso: Dıy ps yapmak istersen tam doğru yerdesin. Portal marka dıy ps'lerimizde mevcut. Her kabiliyete uygun. pala:

Bu aşamada yapman gereken bu fotoğraflara bakmak ve cesaretini toplayıp işe giriştiğinde, seni dıy çalışmalara başlamış fotoğraflar içinde görmek. Bu aşamadan sonra gerisi çorap söküğü. öp:

Kolay gelsin...

Düzenleme: 14 Mayıs 2016
  3. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Teşekkür ederim Temel abi :cicek:

Ps' nin markası portal ps olacak :D

Sump'a gelince aslında yan sump daha kolay gibi geldi bana. Çünkü akvaryum mobilyasının altı 2 bölüme ayrılmış. Aşağıya bir sump koymam zor görünüyor.

Temel abi birde ayaklı ps yarar mı bana ne dersin ?

**(DIY bölümünde neler yapılmış öyle :hink: :hink: Tebrik ederim emeği geçen herkesi)**

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkür ederim Murat. Ayaklı ps derken, acaba askılı ps olarak mı sordun ? Dıy bölümünde bu konuyla alakalı fikir verecek birçok paylaşım mevcut doğrudur. Ps konusunu açarsan sevinirim.

5. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Evet Temel abi askılı ps demek istemiştim :cekingen:
    Sanırım sump sistemine olan ihtiyacı az da olsa azaltıyormuş. 65 cm kadar yan sump sistemi kursam yapabiliyorsak birde DIY askılı ps yapsam daha büyük bir sump sistemine olan ihtiyacı azaltmış olurum.

6. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zaten yapmadığımız bir askılı ps kaldı onuda yapalım tam olsun. :D 65 cm sump güzel ölçü. Zaten yan sumpta askılı ps dışında ps olmaz. Dıy asklı ps konusuna birşey diyemiyorum. Seninde yaratıcılığını görelim bakalım. Ben de kafa yorayım belki buluruz formül. Tabi ps motorlu olmalı.

7. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Murat öncelikle kararın hayırlı olsun.

Bu sıralar benimde aklımdan deniz akvaryumu geçmiyor değil. Discusundan cıchlıd ıne,canlı doğuranına kadar beslemediğimiz tatlı su türleri kalmadı. Artık benimde aklım deniz akvaryumuna doğru kayıyor. :) Heleki portal ailesi varken kendimi bu konuda çok geç kalmış bile buluyorum. :cekingen:

Murat ps den sump sistemine kadar birçok çalışmamız ve paylşımlarımız var biliyorsun. Gücümüzün yettiği,dilimizin döndüğünce herzaman yanındayız. ;) Sen hele ViraBismillah de bakalım gerisi elbet gelir. ;)

8. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Teşekkürler Olcay abicim :)

Deniz akvaryumu kuracağım orası kesinleşti gibi..
    Ama hala akvaryum konusunda kafamda soru işaretleri var..
    Bu akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirmek biraz zor olacak gibi. Daha ilk tuzlu su tecrübem olacağı için 400 litreye yakın bir hacim beni korkutuyor.

Biraz daha küçük ölçülerde bir akvaryum yaptırmayı da düşünüyorum ama bakalım ne olacak..

80*60*60 ölçülerinde bir akvaryum da işimi görür gibi.. Çok karar değiştiriyorum ama Haziran ayında akvaryumu kuracağım.

Tek kararsız olduğum konu akvaryumun ölçüleri..

9. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Murat; değil 400 lt , 4 tonluk akvaryum dahi kursan korkma. ;) Zira bu işin ehli olan üstadlarımız var burda ve paylaşım adına kendini heba etmişler. ;) İşin mali boyutunu soracak olursan; emin ol bugüne kadar gözümüzü korkuttukları kadar değil. Herşey lafta zor. İşin içine girdiğinde herşey çorap söküğü gibi,hatta söylenenin konuşulanın,abartıların dışında bir malavi tankı kurmanın maliyeti kadarı olduğunu göreceksin. ;)

Sen hele Bismillah deyip işin içine gir. EvvelAllah o işin içinden hep birlikte çıkarız. ;)

Burası kumda top oynamayı sevmeyenlerin platformu unutma. ;)

Sevgiler,kolay gelsin.

10. Hiper0ktivE

Hiper0ktivE

Teşekkürler Olcay abi :cicek:

Sayfayı Paylaş