1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tatlı suda ultraviyole?

Başlığı 'Tatlı Su Donanım ve Ekipman Portalı' kategorisinde RuPTuR tarafından 21 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Sun Sun HW-303B UV'li Dış Filtre 1400 Lt.
    Sun Sun HW-303A Dış Filtre 1400 Lt.

Arkadaşlar,yukarıdaki 2 filtre arasında kaldım.Birisinde uv lamba var ve ayrıca açma-kapama düğmasi var.Uv'li olan diğerinden 30 lira daha fazla.Bildiğim kadarıyla uv lamba fiyatları da 20-30 lira arasında.

Şimdi sormak istediğim asıl konuya geleyim.Sizce tatlısu akvaryumlarında uv'nin yeri var mıdır?Varsa nedir?

Teşekkür ederim.

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bende var 3 tane florasan kaşe makinesinin içinden söktük, çok kuvvetli bir ışık ve mavi bunu nasıl çalıştırırız acaba ?

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cem, konuya farklı açıdan yaklaşacağım, verdiğin marka ve modeller içinden tavsiye yerine başka şey tavsiye edeceğim. Uv filtresi akvaryum suyunda yüzer halde bulunan tüm organizmaları öldürür. Akvaryumlara alg kontrolünde yardımcı olurken, suda serbest yüzen parazitleri öldürür. Beyaz benek gibi su da gezerek konak arayan parazitlere etki ederken, konak bulan parazite etkisi yoktur. Uv'den başka birşey arama.

Sorduğun modellere gelince, sorup öğrendin mi yedek lambası var mı ? 6 ay ömrü olan ve yedek lambası olmayan uv filtresine verilen paraya acırım sadece. Lambasının Çin malı olması itibari ile olduğunu sanmıyorum. İllaki alacaksan kesinlikle yedek lambası olan kaliteli ürün almalısın, Yok ben bunu alayım diyorsan;

UV filtresinin parasını Balıklarını bir an evvel satıp nano kurmak isteyen arkadaşlara ver, hobiye bir katkın daha olsun. ;) Nasıl olsa çöpe gidecek...

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Uv lambası standart uv lamba diyor.Boş olarak geliyormuş,satan yer kendisi yerleştiriyormuş.

Ne işe yaradığını biliyorum da yani şimdiye kadar uv yoktu da ne oldu diyesi geliyor insanın aklına.Deniz akvaryumlarında tatlı suya oranla çok daha fazla çeşit canlı yaşamakta.Belki o yüzden tuzlu suda kullanmanın artısı daha fazladır.
    Uv hakkında yeteri kadar teorik bilgi birikimine sahibim ama ne tatlı suda kullananı gördüm ne de kullandım.Gerekirse kendin yap projesi olarak da yaparım ama dış filtre içinde daha derli toplu olur diye düşündüm eğer almam gerekirse.

Emrrah o aletlerin içinden çıkanlar 1500 saat ömürlü ve kurutmada kullanılıyor.40 watt civarı oldukları için de suyu aşırı ısıtacağını düşünüyorum huh:

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cem bu florasanlar kurutmak için değil, makinenin içinde pozlama denilen bir olay yapıyor biz aydinger kagıdından kalıbı koyuyoruz bu ışığın altına yaklaşık 30 cm boyunda bi parmak kalınlığında bir lamba bu
    080307h
    8w108
    yazıyo markası ve modeli phılıps tl sw blb, bunu çalıştırmak için normal balast mı kullanıcaz nasıl yakıcaz

Sayfayı Paylaş