1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

tecrübeli arkadaşlar abiler. yardım...

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde enk41 tarafından 28 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. enk41

enk41

Arkadaşlar 90 lt lik bir akvaryumum var ama 4,5 gün de suyu hemen kirleniyor bulanıyor acaba neden içinde 5 tane deniz kenarından getirdiğim kaya var 1 tane yapay vazo ve iki tane de küçük yapay bitki var.Amozon marka iç filtrem var,balıkların dışkıları su üzerine çıkıyor çok rahatsız oluyorum. Yem de günde 1 defa veriyorum.Arkadaşlar bu kirliliğin sebebi nedir yardımcı olun lütfen...Akvaryumda 7 adet balığım var.3 ad. pengasus, 4 ad japon..Ne yapmalıyım sorun filtre de mi dış filtre mi almam lazım abiler bir yardım edin.......

2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Yapay bitkileri çıkarın, yapay olan ne varsa çıkarın akvaryumdan, taban kumunuz kaç cm eğer inceyse biraz kalınlaştırabilirsiniz, dış filtre iç filtreden iyidir tabiiki iç filtreler biyolojik filtrasyona çokta faydalı olmuyor, ayrıca balıklarınızın boyutu nedir ?

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Deniz kenarından getirdiğin taşlara tuz ruhu testi yaptın mı? Salınım yapıyor olabilirler... 90 lt'için iç filtre zaten yetersiz... Üç sepetli bir dış filtre alman lazım ya da DIy olarak kendin yapabilirsin... Eğer pangasus'larını aşırı doyuruyorsan onlar da kusuyor olabilir...

4. enk41

enk41

Taban kumu 3 cm falan, balıkların boyu pengasuslar 12,10ve 6 cm japonlar 10 ile 5 cm arası.

5. enk41

enk41

Abdullah abi,tuz ruhu testi nasıl yapılıyor ?
    Abi işte günde 1 defa yem veriyorum,pengasiuslarda pek birşey yiyemiyor japonlar yüzünden.

6. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
    90 lt bi akvaryumda 12_10 cm balıkların dışkıları küçük balıklara göre daha fazladır.
    Japon balığının vücut salgılarıda fazladır.Ne olursa olsun 4_5 günde akvaryumun suyunun bulanmasında gariblipler var.

İç filtren yeterli değildir(1200 lt debili iç filtre içini görebilir)
    Kullandığın yem suyu bulandırabilir
    Kullandığın dekor suyu bulandırabilir.

7. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    90 litrelik akvaryumunuzda tek tür olarak japon balığı beslemeniz daha uygun. Hangi çeşit yemi kullanıyorsunuz ve ne kadar veriyorsunuz.

8. enk41

enk41

sedat bey dip yemi veriyorum hani küçük poşetlerde satılan,günde 1 defa parmak ucuyla iki tutam veriyorum

----------------------------------------------------------------------------------------

dekor olarak taşlar vardı çıkardım onları hiç birşey yok şimdi,yam az veriyorum suyu bulandıracağını pek zannetmem ama filtre konusuda yakında bi tane dış filtre alıcam ama ne zaman

Mevcut mesajlarımız 12 dakika boyunca güncellenebilir ayardadır.Lütfen 2. mesajımızı yazmadan süre geçmedi ise ilk mesajınızı güncellemeye özen gösterelim. Yönetim

9. sedatceyhun

sedatceyhun

İsim:
    Sedat Gezer
    Japon balıkları kumu karıştırmayı seven balıklardır, kumunuzu yeteri kadar iyi yıkamamış olabilirsiniz veya iç filtreniz oluşan bulanıklıyı temizleyecek kadar iyi olmayabilir.

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Deniz kenarından topladığın taşlar mı idi çıkardıkların?

Tuz ruhu testi yapmadan sağdan soldan taopladıklarımızı akvaryuma koymamlıyız... Markete gidip küçük bir tuz ruhu alabilirsin... Yanılmıyorsam fiyatı 50-60 Kuruş... Lavabonun içinde taşlarının üzerine bir parça tuz ruhu döküyorsun... Eğer köpürürse taşlar suya salınım yapıyor demektir... Köpürmezse güvenle akvaryumuna yerleştirebilirsin... Yalnız tuz ruhu feci yakar ve deriyi kavurur... Kesinlikle çok ama çok dikkatli ol...

11. MertBalim

MertBalim

İsim:
    Mert
    Ercan abi, akvaryumunuz güneş alan bir yerde ise yosunda olabilir. 90 lt bir akvaryuma dış filitre lazımdır veya sağlam bir iç filitre alırsanızda işinizi görebilir.

Saygılar..

Sayfayı Paylaş