1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Temel Hoca'ya Yeni Tuzlu Su Akvaryumu Önerisi

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Neverlander tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam'ın artık bir üst levele çıkma zamanı geldiği kanaatindeyim... Hepimize yöresel lezzetlerimizi balıklara yedirebildiğini gösterdi halihazırda...

Bence artık aşağıdakilere benzer Tuzlu Su akvaryum kompozisyonlarına geçme zamanı gelmiş, geçiyordur... Bunları da elleri ile beslemesi dileğiyle...

Temel Hocam Cambrianaryum yap kendine, bunu gibi...

Veya Ordovicianaryum yap, şunun gibi...

Hepimiz senden bunlar gibi akvaryumlar yapmanı ve canlıları elinle beslemeni bekliyoruz... :D

Şaka bir yana da bu canlılara -eğer soyları tükenmemiş olsa- akvaryumumda bakardım diyen "babayiğit" var mı aramızda?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, akvaryumlarıma ait tüm fotoğraflarım ve videolarım baba yiğitliklerle doludur. Bu izlenirse net görülür. Bana bu canlı akvaryumda olmaz densin, bu canlı şu yemi yemez densin yeter. Başarmak adına gereken öz veriyi ve mücadeleyi veririm. Bu güne kadar bir çok hayretler içerisinde bırakacak konulara imza attım. Bunların bir çoğu başarılı olmasına ramen destek yerine, çok bildiğini sananlar tarafından kösteklendi. Benim açıdan bu köstekler hiç bir değişiklik yapmadığı gibi aynen devam etmekteyim. Faydasını gördüğüm bu uygulamalarda gözlerime inanırım sadece.

Denerim ve denemelerimin hep canlı sağlığını riske atmayacak kırmızı çizgi içerisinde kalmıştır. Hiç bir mesajım insanlara zarar vermesi adına yazılmamıştır. Ancak bunu söyleyen dar kafalılar tarih boyunca olduğu gibi yine olacaktı ve var.

Önemli olan dediğim gibi inandığın doğruda yürümek ve günü geldiğinde kazanılmasını sağlamaktır. Bu bana fazlasıyla yeter.

Sözünü ettiğin canlıları elimle yedirirmiydim bilemem, ancak burada ilk defa haber vermek adına bu hobideki ilerleme azmimin devam ettiğini belirtmek isterim.

Tüm balıklarımı biri hariç akvaryumumdan dün itibari ile çıkardım. Yeni ve farklı her fikire açık olduğumu alanen belirtirim.

Akvaryum boş ve her an herşey olabilir.

Saygılar...

3. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ben de zaten senin bu özelliğine vurgu yapmak istemiştim Temel Hocam... Öyle hızlı gidiyorsun ki yakında tuzlu su akvaryumunda bakamadığın tek canlılar yukarıda resimler,ini verdiğim "soyu" tükenmiş tarih öncesi yaratıklar olup çıkacak.... Bak ağzınla söylüyorsun sıradakiler gelsin diye... Tuzlu su mu yapacaksın yine? Ona göre sana bazı "Kızıl Elma"lar sunayım... Haddim olmayarak...

4. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Temel abi eğer tatlısu düşünürsen benim güzel fikirlerim var ama sana uyarmı blmem, kendimde denediğim bazı uygulamalarım var daha sonuca ulaşmadım, çünkü tankım zaten kuruluydu, sıfırdan sistem kurmakla daha kısa sürede sonuca gidilebilir dye düşünüyorum amacım tamamen filtresiz ve desteksiz, su değişimi bile yapılmayan sadece buharlaşan suya ekleme yapılarak devam ettirilen bir sistem, ben hala sonuç aşamasında değilim çünkü yerimde duramıyorum ve haftada bir filtremi çalıştırıyorum bu sıfırdan kurulum yapmadığımdan kaynaklanıyor bence, sende bu projenin 2. deneme tankını kurarak belkide benden daha hızlı sürede sonuca ulaşırsın diye düşünüyorum. bir denemek istersen konuyu görüşelim abi.

5. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi kolları sıvamışsın yine bomba patlatacaksın. İnşallah istediğin olur. Gittimi şimdi o güzelim balıkların, Musa'yı naptın abi.

6. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi yoksa eski mesajlarının birinder tatlı su hevesin vardı onumu gerçekleştireceksin. Ok çu balığı ve çamurda yaşayan bir türden bahsettiğini hatırlıyorum. Yanlışım varsa affola.

7. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çamur zıpzıpımı Muhammed çok şirinler :D

8. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Galiba çamur zıpzıpı Emrah, Temel abinin eski mesajlarından birinde görmüştüm. Eğer bir gün tatlı suya dönersem bunlaradan beslerim gibi bişey diyordu. :D

9. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Çamur zıpzıpını tatlısu değil acı su balığı diye biliyorum ama :)

10. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam tatlı suya geçerse kesinlikle cüce Puffer besler... Ama elinde bir balık bıraktığına göre yine tuzlu su yapacak heralde...

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Sana bakmak isteyebileceğin birkaç tuzlu su canlısı buldum... Bir bak istersen...

1. Yeşil müren

2. Yeşil müren çok büyük geldi ise Cüce Altın Müren

3. Deniz atı naıl olur? Hem yavru alıp Akvaryum Portalının Üretim kısmına deneyimlerini yazarsın...

4. Renkli angler nasıl?

Sarı

ya da Turuncu

Pembesi bile var...

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar, Tatlı su yapmayı hiç düşünmüyorum. Sanırım tam anlatamadım. Ben akvaryumda percula ve naso tang bıraktım. Musa dahil diğer tüm balıkları çıkardım. Akvaryum yine tuzlu su olacak. Akvaryumda şu an omurgasızlar var ve sistem çalışıyor. Ben sadece balık ve tür seçiminde özgürüm şu anda. Tuzlu su olacak yine tabiki. Benim angellar omurgasız eklememe izin vermiyordu, bu anlamda da özgür kaldım. Tuzlu su türü olmak kaydı ile her türe açığım demek istedim. Ancak malesef artık her balığı akvaryuma koyamam. Ülkemize çok nadir gelen veya gelmeyen türler ilk terciğim olacağı gibi, Akvaryumlarda sorunsuz yaşatılamamış bazı tang türlerini beslemek hedefim. Yine nemo üretimi heveslediğim bir konu. Yumurtladılar geçenlerde fakat angeller yedi ve tüketti. Gerçi gelişip gelişmeyecekleri belirsizdi ancak görmemede fırsat vermiyordu Angel türleri. Değişime bu konuda beni yönlendirdi biraz.

Saygılar...

Abdullah hocam bankada olduğumdan fotoğraf göremiyorum. İlk fırsatta bakacağım ve değerlendireceğim.

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bence Temel Hocam yeşil müren beslemelisin... Çok karizmatik balık...

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam önerilerine teşekkür ederim. Aslında bir türde hem fikiriz. Fakat müren balığına pek ısınamadım. Ancak hedefde olan balıkları sizinle paylaşıp fikrinizi almak isterim. Bunlar ilk etapta olacak olanlar.

Çok zor bir adaptasyon, kaybedilmehtimali çok yüksek ve nadir gelir. İyi düşünmek gerekecek.

Çok beğeniyorum karizmatik ve asaletli bir tür. Bu türde sorun yaşayacağımı sanmam.

Saygılar...

15. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Valla ilk balığı çok beğendim Temel Hocam... Renkli anglerin de benim önerdiklerimden yakışıklıymış... Sen ondan al, benim önerdiklerimi unut... Çirkin şeyler n'olacak... :D

Yeşil müren de çok karizmatikti... Ama kanının ısınmaması normal... Elle beslemek kolay değil... Ancak iki kere elinle beslersin o kadar... :D

16. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Abi harika bir balık, burdan bize söylemesi kolay geliyor ama sen yinede başarırsın.

17. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sağol Muhammed, çok zor bir balık inan kaybedilme oranı o kadar fazlaki kaybedildiğinde hiç şaşırmamak gerek diyebilirim. Bakalım akvaryumu çok iyi hazırlamam gerek. Önce sistemde bazı değişiklikler yapacağım.

Teşekkür ederim.

18. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Müren balıkları sadece açıktığında kafasını çıkaran bir tür. Bu beni sıkar diye düşünüyorum. Yoksa yeşil renklisi güzel gerçekten. Durgun olmasının yanında beslenme şekli itibari ile oldukça yük bindiren bir canlı Müren. Bu gizlenme eğilimine değermi düşünmek gerek. Zevk elbette tartışılır. Bu gün akvaryuma eklemeler yaptım. Paylaşırız inşallah yakında.

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Temel Hocam,

Bu başlığı hortlatayım dedim...

Kaldığımız yerden devam edersek, müren balığına saklanacak yer vermezsen ne olur?

20. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ortada kalır. :D Abdullah hocam, Müren balığı doğası gereği mağra veya benzeri kovuklara bağımlı. Stres yapacaktır ve açıkcası keyif vereceğini sanmıyorum. Küçük ve renkli türlerine pimaş borudan kolayca yapılabilir. Büyük türler düşünülerek dekor hazırlanmalı bence.

Sayfayı Paylaş