1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Temizlik ekibi

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Temizlik ekibi.

Deniz akvaryumlarında temizlik ekibi olarak adlandırılan canlıları bulundurmanın birçok avantajı var. Filtre sistemleri ne kadar güçlü olursa olsun, partülülleri, atıkları filtreye yönlendirmek her zaman mümkün olmaz. Dekor arasında ölü balıklar zaman zaman olur, reef akvaryumlarında dekoru bozarak ölü balığı almak mümkün olmaz. Bu durumlarda çürüyen ölü balıklar suya amonyaktan başlayarak suyu kirletmeye ve sonucunda reef akvaryumlarında belli bir değerin üzerine çıkmaması gereken nitratı tetikler. Temizlik ekibi olarak yukarıdaki canlılar bu ölü balıkları tüketmek suretiyle zararı en aza indirmemize yardımcı olur. Balıkların üzerinden parazitleri temizleyen karidslerden yengeçlere kadar renkleriylede akvaryuma güzellik katan bu canlılar, tabandaki tortuları, istemeyen algleri tüketerek yine akvaryumun sağlıklı olarak yürütülmesine yardımcı olurlar. Aşağıda size yardımcı olacak bu türleri bulabilirsiniz.

[​IMG][​IMG]
    Clibanarius striolatus Dana Calcinus laevimanus

[​IMG][​IMG]
    Calcinus minutus Calcinus elegans

[​IMG][​IMG]
    Rhynchocinetes durbanensis Clibanarius tricolor

[​IMG][​IMG]
    Spirobranchus giganteus Pagurus filholi

[​IMG][​IMG]
    Calcinus pulcher Calcinus lineapropodus

[​IMG][​IMG]
    Paguristes cadenati Strombus luhuanus

[​IMG][​IMG]
    Omphalius pfeifferi pfeifferi Clibanarius corallinus

[​IMG][​IMG]
    Clibanarius englaucus Calcinus latens

[​IMG][​IMG]
    Calcinus vachoni Lysmata debelius

Akvaryum Portalı - AKVARYUM PORTALI bak:

Saygılar...

TencoMelih, DaPhNe, yekim ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Ynt: Temizlik ekibi

Ah şu deniz akvaryumları ah. :(

Birgün inşallah şu cesaretimi kırıp bir deniz akvaryumu kuracağım. :)

Temel abi;paylaşım için teşekkürler.

TencoMelih bunu beğendi.
  3. burberrysboy

burberrysboy

İsim:
    umut sayın
    Sevgili Temel Abi benim aklımda şu soru var eminim sende bir çok defa temizlik ekibine karides eklemişsindir bende de var, akvaryuma ekleyeli 1 ay kadar oldu ve 4-5 defa kabuk değiştirdi her değiştirmesinde duyargaç sayısı artıp boyu uzadı,büyüdü bu ne zamana kadar devam ediyor ve bu canlıların ömrü akvaryumda normal şartlarda ne kadar?

TencoMelih bunu beğendi.
  4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Saros da olduğum için çok şanslıyım çünkü yukarıdaki resimdeki yengeç türü kabuklu canlıların hemen hemen hepsi mevcut ve akvaryumumda rahatlıkla kullanabiliyorum isteyen arkadaş olursa seve seve yollayabilirm ama yolda yaşarlar mı bilemem.

TencoMelih ve yekim bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkürler Kamil Hoca'm, bazıları akvaryumlar için bulunmaz nimet gerçekten. Ölüdeniz ziyaretinde temizlik ekibi getirdim kendime, özellikle salyangozlar akvaryumu üremekten istila etti. saat:gif

TencoMelih bunu beğendi.
  6. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Temizlik ekibi

Arkadaşlar benim şu an akvaryumumda yirmiye yakın kabuklu yengeç türünden var hemde her çeşit bunların sayısını düşürmelimiyim.Calcinus minutus türünden de var yanlızca onlardan 3 adet bıraksam kafi olur mu.Çünkü bunlar birbirlerinin kol ve bacakları kopartıyorlar.Anlayamadım gitti habire kavga ediyorlar.

TencoMelih bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Temizlik ekibi

Adı üstünde hocam ' temizlik ekibi ' sayıları o kadar çoksa dışardan besliyorsun demektir. Yok beslemiyorum dersen sayı çok olunca temizliğe birbirlerinin kollarından başlıyorlar. Temizlik ekibi dışardan beslemeye gerek kalmayacak sayıda olmalı, kısaca akvaryumdaki görevlerinin sonunda karınları doymalı. burda:gif

TencoMelih bunu beğendi.
  8. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Temizlik ekibi

Teşekkür ederim abi.Sayıyı 3 e indireceğim bir tanesi çok güzel.Yakında videosunu da paylaşacağım .

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Temizlik ekibi

Vay be ekibe bak. Çok güzel görünüyorlar canavarlar. Maşallah...

Sayfayı Paylaş