1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tetraselmis chuii (Yosun Kültür )

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 11 Mart 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tetraselmis chuii Yosun Kültürü:

Bir tuzlu su ortamı gerektirir.
    Uygun ortamda Asma, bir 50 ml tüp ile Tetraselmis chuii kültür elde edilebilir.

Sınıf: Chlorophyceae

Türü: tuzlu su

[​IMG][​IMG]

Alg türü olarak özellikle Phytoplanktonların beslenmesi ve artemiaların beslenmesinde önemli rol oynuyor. Okyanuslar, göller ve nehirlerde bulunuyor. Üretimi ve kültrünün elde edilmesi satın alma ile mümkün. Ancak yerli hiçbir platformda tanıtımı ve anlatımına dair bir yazıya rastlayamadım. Bu kültürün gerek doğal olarak elde edilmesi, gerek kültürünün esnaf bazında temini hakkında yardımlarınızı, fikirlerinizi ve bilgi anlamında katkılarınızı rica ederim.

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    http://www.springerlink.com/content/j981178033w44626/ abi burda aradığınla ilgili bilgi olabilir vede ordan başka yerlere ulaşabilirsin belki.. Abdullah'la bir bakın isterseniz.. Yanlız Temel abi eğer Abdullah'ı sudan çıkarmaya çalışıyorsan seni affetmem söliyim :) Tatlı sudan tuzlu suya ani bir geçiş yaparsa bu forum benim için bitmiştir. :D :D

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Volkan linki inceledim açıkcası bişey çıkaramadım. Alternatif larva beslenmesi yollarını araştırma adına ilgimi çekti. Okuyoruz bol bol, bilgi iyidir.

Abdullah hocaya gelince, tuzlu suya ancak varyeteyi ortaya çıkarırsak geçebilir. :D Ama bu başlıklarda araştırmasını yaptığımız türü üretirsek en az o kadar başarılı sayarım kendimizi.

4. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    İnşallah hocam sizin adınıza çok sevinirim valla bayağı uğraşıp vakit harcıyorsunuz ama değecek diye umut ediyorum.. Tuzlu su akvaryumu kurmayı bende çok istiyorum hemde acaip derecede nişanlımda ondan istiyor hatta benden daha istekli tuzlu suda ama çok detayı var be abi.. Perşembe olsunda bi :)

Sayfayı Paylaş