1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tilki kuyruğunda sorun

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde lepistes tarafından 2 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

1. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Arkadaşlar geçen hafta akvaryuma ekledğim tilki kuyruğu güzel bir şekilde büyümeye başladı. Fakat bazı yapraklarda pamukçuğa benzer bişeyler var gittikçede yayılıyor. Nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim huh:

2. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Tilki kuyruğunu nereden aldığın önemli.Doğadan toplanmışlar genelde çürüyor.Doğada soğuk suda yaşayan canlıyı alıştırmadan(3-4 ay) akvaryuma koyarsak(26 derece) çürümeye başlıyor.Büyük ihtimalle seninki de öyle birşey.Yerini değiştirmemen gerekiyor,daha hızlı çürür.Bana sorarsan bu koşullarda ısıyı düşürmekten başka bir çaren yok.Onu da başka bir akvaryuma ayırıp yapman gerekiyor(10-15 dereceden bahsediyorum).Bahsettiğin pamuk oluşumlarının daha fazla yayılmaması için ki bu bir çeşit mantardır,akvaryumdan hemen çıkarman gerekiyor.

3. lepistes

lepistes

İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Verdiğin bilgiler için teşekkür edeim Cem kardeş. Oysaki bayada bi büyüdü getireli 2 hafta olamadı ve iki katı uzandı.

4. RuPTuR

RuPTuR

İsim:
    Cem
    Başta sıcaklıktan dolayı enzimatik aktivitenin artmasına bağlı olarak birden büyümenin arttığı gözlenir ama geçici bir dönem bu.Kaynaklar tükendikçe sistem çöker ve bitki çürür.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    +1

Sayfayı Paylaş