1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tok Satıcılar

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde rappier tarafından 12 Haziran 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Bugün başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.

Geçenlerde forumdan bir arkadaşın yardımcı olmak amacıyla ismini verdiği akvaryumcuya giderek balansae sordum. Pek sağlıklı görünmeyen küçük bir kök balansae için 10 tl istediler. Bende başka yerden bulabileceğimi düşünerek teşekkür edip oradan ayrıldım.

Bugün baya bir akvaryumcu gezdikten sonra balansae bulamayınca yine aynı akvaryumcuya gittim ve selam vererek akvaryumcuya girdim. Dükkan sahibine balansae bulamadığımı ve bu yüzden pahalı olmasına rağmen bir kök almak istediğimi söyledim. Bunun üzerine bana hiçbir sebep yokken balansae'lerini satmayacaklarını söylediler.

Bu cevap bana çok acayip geldi. Bilemiyorum artık piyasa böylemi işliyor ama benim bildiğim MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR diye bir söz vardır. Kaldıki ben kötü birşey söylemedim. Sadece bana göre pahalı olduğunu düşündüğüm bir bitkiyi bulamadığım için almak zorunda kaldığımı belirtmek istemiştim.

Sanırım olay TOK SATICI zihniyetinin bir sonucu. Ve benim en nefret ettiğim ticaret zihniyetide budur.

Reklam olur diye burada akvaryumcunun ismini vermiyorum. Yinede akvaryum işine girmiş insanların bu kadar terbiyesiz olabileceğini düşünmezdim ve bu beni gerçekten üzdü. Sonuçta konu bir bitki öyle yada böyle bir şekilde bulunur. Ama bu insanlar müşterilerine böyle davranarak sürekli müşteriyi nasıl bulurlar bilemiyorum. Kendi adıma bir daha o akvaryum dükkanıdan değil alışveriş yapmak önünden bile geçmem.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Mecit bey her sektörde olduğu gibi maalesef akvaryum sektöründede bu tip esnaflar,(kendini esnaf sanananlar) çıkabiliyor. Ben herzaman söylerim; herkes para kazanabilir fakat herkes esnaf olamaz. O arkadaşta bir kök bitki varsa senin cebinde para olduktan sonra bin kök bitkin vardır. ;) Onun bir dükkanı varsa,bizim yüzlerce hatta binlerce dükkanımız var. ;) Çok fazla kafanızı takmayın,elbet zamanla elinde müşterisi kalmayınca kafası dank edecektir. ;)

3. radenko

radenko

+1

4. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    Olcay Bey söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. O olayı kafama falan taktığım yok. Sadece yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.
    Dahada önemlisi Akvaryum işiyle uğraşan insanların böyle olabileceğini düşünmezdim. Akvaryum gibi uğraşı ve mesaisi fazla bir işi kötü karakterli insanlar yapmaz (yapamaz) diye düşünüyordum. Yinede sizinde dediğiniz gibi her meslekte bu tip kötü karakterlerin olması normal.

5. radenko

radenko

Bence diğer sektörlerden daha çok vardır.

Sayfayı Paylaş