1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Toplu Karides Siparişi

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde taygun tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. taygun

taygun Guest

Birkaç haftadır Türkiye'de bulunan satılık karidesleri arıyordum internet üzerinde. İki tane satıcı buldum ki bunlardan birisi bana çok uygun geldi satın almak için. Toplu alımların daha avantajlı olacağını düşünerek aranızda karideslerle ilgilenen arkadaşlara hem bilgi vermek ve hem de teklif götürmeyi uygun gördüm.

Birinci üretici Hatay'da 5 tl kargo ücreti ile gönderiyor.

Yukarıdaki adres doğruda satılık karideslerin adresi.

Bu karideslerden 50 adetlik yeşil karides ve 20 adetlik gost karides avantajlı gözüküyor.

Bunun haricinde 6'lı pakette mavi karides 20 tl diyor. Bu rakamlar piyasada gördüğümüz Amanolardan da ucuz.

Yukarıdaki satıcının bir alternatifi de Yerlibitki.com. Adresi aşağıda.

Yukarıdaki adreste göreceğiniz gibi stoklarında yeşil karides ve mavi karides yok. Ama görünen fiyat Yeşil için 4,85 ve Mavi için de 5,25 tl.

Eğer uygun görürseniz birlikte bir sipariş geçelim derim.

Eğer isterseniz sizler de ilgili satıcılarla görüşebilirsiniz.

Saygılar

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  2. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Abi Tunç beylede (yasmut) bir görüşelim istersen, ondada her çeşit karides mevcut

3. taygun

taygun Guest

Bundan haberim yoktu. İsak epeydir kapalı. Nasıl görüşeceğiz?

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Henüz satış aşamasında değil diye biliyorum...

5. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Volkan abi ile Abdullah abi bilir ;)

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Deminde yazdım mesaj fakat gitmedi tekrar yazıyorum... Karides siparişi işine 27 haziran tarihine kadar müdahil olabilirim.Çünkü nişanlım o tarihte gelecek ve o tarihten itibaren akvaryum olayıma 1,5 ay ara vereceğim.Kendi tankımıda kendi haline bırakacağım.. O tarihe kadar elimizde olacak şekilde sipariş düzenliyeceksek yeşil ve ghost karides olayına varım.Yada şöyle yaparız gene siparişi veririz ben sizlerden daha sonra alırım karidesleri o şekildede olabilir.. Size uyarsa banada uyar.. Mavi karidese bence gerek yok.Çünki üretebilsek bile çıkan yavrular şeffaf çıkıyorlarmış sonradan renklendirilen karidesler olduğu söyleniyor. Siparişi verecek isek Hatay'daki yeri tercih edelim derim ben, hem bayağı ilanı var uygun ve uzun süredir bu kişilerin adı geçiyor.Yerlibitki.com hakkında bir bilgim yok.50'lik paket bana göre uygundur.İster yeşil ister ghost karides olsun ben varım..

Tunç bey'e gelince , zaten Abdullah'ta söylemiş.Satılacak türden elinden sadece kiraz karides vardı biz Abdullah'la gittiğimizde.2-3 ay olmuştur belki.. Elinde arı ve kristal karides vardı en son ama 2 elin 10 parmağını geçmez heralde.. Onların satış kıvamına gelmesi aylar alır.. Benim söyleyeceklerim bunlar şimdilik.. Lale akvaryum market'tede arı karides vardı sanki belki yeni çeşitler gelmiştir.. Siz bilirsiniz siz varsanız bende varım...

7. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Volkan hocam renklendirme olayı mavi karidestemi yoksa yeşil karidestemi? Ben yeşil karideslerin yem veya renklendirici madde ile renklendirildiklerini biliyorum, yavrularının da şeffaf olduklarını hatırlıyorum, yanılıyormuyum?
    Arı karidese (bal arısı değilde ötekisinden olursa) bende varım. Tunç'un kiraz harici karideslerini yaz sonu satışa çıkaracağını duymuştum.

8. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Ahaa şimdi kafam karıştı mavi ve yeşillerin rengi çakmamı şimdi ? yani kiraz gibi kendinden değilmi ?

9. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem
    Maalesef ikisinden biri çakma :) akvaryum ortamında dış etkenle renklendiriliyorlar ve yavruları ebebeyninin renginde olmuyor.

10. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Bana akvaryumda üreyebilen kiraz haricinde karides lazım :)

11. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Yeşil karides bende alabilirim. 50 li paketten 10 tane yada 20 tane uygundur bana. Akvaryumum küçük olduğundan fazlasına gerek yok. Bir kaç tane de arı eklemesi yapacağım çünkü Lale akvaryum'dan.

Volkan Abinin söylediklerine göre Mavi karideslerin yavruları şeffaf oluyor.
    Hatay dan sipariş edilecek ( özellikle ) yeşil karidesler 1 cm civarı gönderiliyormuş. Belli olur mu bilmiyorum ama belli oluyorsa umarım erkek-dişi karışık gönderilir...

Satıcının kendisinden aldığım bilgiye göre yeşil karidesler kiraz gibi sürekli yumurtluyormuş. Ve ilanlar 8 gün için geçerliymiş. Tatil öncesi elindekileri hafifletmek istiyormuş...

12. taygun

taygun Guest

Konuyu yabancı sitelerden araştırıyorum. Devamlı baktığım sitede bu konu ile ilgili bir takım bilgiler var. Onları kısa kısa linkleri ile birlikte size özetleyeyim. Gerekirse de tam bir tercümesini yapıp ayrı bir başlık altında yazarım.

Doğal olarak Hatay'da arkadaşın yazdıkları üzerinden gideceğim. Yeşil karides için Neocaridina Heteropoda ismini kullanmış. Bu isimi ben bir başka sitede Sarı Karides'ler için kullanılırken buldum.

Yukarıdaki adreste geçen bilgilere göre ikinci nesil alınan sarı karides negatif çevre şartlarında etkilenmedikçe renklerinde bir değişiklik olmadığını söylüyor.

Yine aynı sitenin bir başka başlığında koyu Yeşil Karides resmi görebiliriz.

Bu yazıdakilerini ayrı bir abşlık altında tercüme ederek yazacağım. Zira biraz uzunca. Ama özetle söylemek gerekirse açık ve koyu yeşil olmak üzere iki çeşit yeşil karides olduğu ve koyusunun renklerinin değişmediğini, açık olanının ise renk değiştirdiğini söylemekte.

Yazıyı 25-30 dakika içinde bir başka başlık altında göndereceğim. Keza aynı şekilde bir kaç türü olna Mavi karides'ler için de bu akşam bir çeviri yapacağım

Benim fikrimi sorarsanız, kimse katılmasa ben Hatay'daki arkadaştan bir miktar yeşil alacağım. Mavi'yi araştırıyorum.

Saygılar

13. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yeşil karideste problem yok mavi karidesler Akgün bey'in dediği gibi sonradan katkılarla renklendiriliyor.Ben nasıl renklendirildiğini bilmiyorum açıkçası.. Ama isterim yani tankımda o şekilde renkli bir karides.. :) Mavi karides yavrularının şeffaf olduğunu çok kişiden duydum ve okudum o bakımdan öyle dedim yani alıpta yavrulatmadım :) Zor diyolar yani yavrulaması için onuda belirtiyim.. Sonra boombastic olmayalım. :) Sipariş vereceksek onuda önceden söyleriz erkek dişi ona göre ayarlar yollarlar artık.. 5 kişi isek ve herkes 10'ar tane bana yeter derse bana uyar.. mavi, yeşil, sarı, pembe karides :) karides tankı aldıracaksınız bana en sonunda :)

14. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Yukarıda verdiğim likte, aynı zamanda Tamer Hocanın ilk mesajında verdiği linkte, satıcı ile görüşme olanağı da mevcut. Sayfanın en üstünde msn desteği yazan yerden görüşmek mümkündür.

Hatta şuan online vaziyette...

Duruma göre bende 10 yada 20 tane yeşil karides alabilirim. Belki satış politikası ancak kendisi ilanın 8 gün geçerli olduğunu söyledi :)

15. taygun

taygun Guest

Araya başka işler girdiğinden çeviri uzun sürüdü. Sizlerin de dediği gibi Yeşil Karides'te bir sorun gözükmüyor. Hatay'daki Murat Bey'in sattığı karidesler dediğinden yani isimlendirdiğinden farklı tür.

adresindeki yazıyı okuduğunuzda renk farkından dolayı satılan karidesin Caradina Babaulti sp "green" türü olduğu kanaatindeyim.

Ben de 20 adet yeşil karides alabilirim. Türker de 20 adet istiyor. Sanırım Akgün istemiyor. Emrah ve Volkan sizlerden net bir rakam alırsam yarın siparişi geçelim. Ya da kargoda muhtemel gecikmeye karşılık "araya haftasonu girmesin" derseniz Pazartesi günü havaleyi geçeriz. Salı günü elimizde olur.

Saygılar

16. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    canlipetshop linkini açamıyorum işte olduğumdan dolayı ama diğer yabancı sitelere girdim baktım bana uyar.Amaaaa bu arkadaşların boyları ne kadar büyüyor kiraz karides ayarında mı acaba bilen var mı ? Fiyatlarada bakamadım gerçi ama çok bişey olacağını zannetmiyorum.Sanırım şu anda Tamer abi , Türker ve ben sipariş için hazırız heralde başka isteyen arkadaş varsa parmak kaldırsın. dance:

50'lik paket ise bende kalan 10'u alırım şimdilik o zaman yada 20 20 isteyen çıkarsa bende 20 alırım 2 tane 50'lik sipariş vermiş oluruz..

17. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Emrah abi ve Volkan abi ne kadar ister bilmiyorum ama onların durumuna göre benim alacağım adet 10 olabilir. Zaten 20 tanede fazla gelir benim bu küçük akvaryumuma :)

Satıcının kendisiyle kısa bir görüşme yapmıştım. Yeşil karideslerin aynı kiraz karidesler gibi olduğunu yazmıştı üreme bakımından. Büyümeleride aynıdır diye düşünüyorum ama net değil elbette...

Bu arada bu yeşiller, bizim kirazlarla başka işlere kalkışmazlar değil mi :bilmem:

18. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Türkercim bana 10'da uyar 20'de uyar hiç farketmez.. Sen son kararını verdiğin takdirde kalanı ben alırım..

19. taygun

taygun Guest

Acaba forumdan başka arkadaşlar da isterler mi? Sanırım yarın da yazışmaları görecek arkadaşlar olur.

20. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Beyaz sırtlı Karides(White Back Shrimp)

Çok mu itici :)

Volkan abi ben 10 adet alsam daha iyi olacak, maymun iştahlılık yapıyorum ama daha arı karideste ekleyeceğim. O yüzden sayıyı abartmamakta fayda var sanırım :) Sana da uyuyorsa ben 10 alabilirim abi...

Tabi Tamer Hocanın dediği gibi bu konuyu görenler de olacaktır...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş