1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Trachyphyllia beslerken...

Başlığı 'LPS Mercan Severlerin Forumu' kategorisinde sinsitilki tarafından 14 Kasım 2015 başlatılmıştır.

1. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Canlı değil ölü karides yerler. Canlı podları da bulup yerler ama sen goremezsin

2. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Haa anladım. Benim akvaryuma girdiğim ilk balık mandarindi. Hiç kuru yem yerken görmedim. Ama 10 ay oldu hala yaşıyor.

10 yıl önce Müren tankim varken karides pahalıydı. Dondurulmuş satılmiyordu. Balikcidan Japon balığı alıp verirdim. Murenler de reef safe ama Japon baliklarini yiyor.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

3. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Karidesleri balikcidan 3-5 tane iste verirler. Koy buzluga kes böl parçala ver gitsin. Bugün kıyma gibi yapıp verdim. Yemeyen hiçbir balık yoktu.

4. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Su anda öyle yapıyorum abi. 10 yıl önce karides çok pahalıydı. Japon balığı 25 kuruş iken karides fahis fiyatlara geliyordu. Bir de ne zaman olcsem nitrat 100 üstü çıkardı. Atlattık o devirleri çok şükür. 200 litrelik akvaryumda 9 tane Müren vardı. Sürekli dışarı çıkıyorlardı.

Bektürk bunu beğendi.
  5. Pennywise

Pennywise

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    100 nitratta normal kaçıp gitmek istemeleri

6. sinsitilki

sinsitilki

Yer:
    Kadıköy
    Her 4 günde bir 200 litrede 100 litre su değiştiriyordum. O zamanlar medya reaktoru yoktu. Balikciya yok mu bunun çözümü diyordum. Bende devamlı su değiştiriyorum diyordu. Neyse atlattık o günleri. Eğer nitrata çözüm olsaydı 2002'den bu yana tuzlu su akvaryumum var olurdu. 2005'te her 4 günde bir 100 litre su degistirmekten hobiyi bıraktım.

Sayfayı Paylaş