1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

tropheus için hazırmısınız

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 6 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ne yiyorlar sizce kayanın üzerinde ? Yoksa artık annemizin margarinin devri geçiyor mu ?

Yakında... Trophesların yemek yeme ziyafetine buyrun.

Video Kpandı:

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  2. hasanacar

hasanacar

İsim:
    Hasan Acar
    Kısıtlı yabancı dil bilgimle bunun bir çeşit balık maması olduğunu öğrendim. Ama başka bilgi yok. Margarin olayından vazgeçmeye hazırız :heyo:

3. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin
    Görüntüler gerçekten çok güzel...Bende birazcık kurcaladım bu işi. Bir çeşit toz yem kullanılıyor ama ne olduğunu çözemedim açıkçası...

Çok güzel bir alternatif olabilir, merakla Temel Hocamın açıklamalarını bekliyorum.

4. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    iştahla saldırmışlar her neyse o kayadaki yeme.balıklarda sağlıklı olmasa bu iştah olmazdı.Ben bu ürünü denk gelmiştim bir yabancı kaynakta. toz püre olarak bahsediliyor. Alman malı ama piyasada yok bu pek bilinmiyor sanırım deneme aşamasındaymış.Bir de suyu çok bozacağı düşünülüyor bu tarz gıdanın.haksız değiller bence.

5. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Onur Bey tebrikler, imzanızın hakkını vermişsiniz. :F Çok doğru üzerinde aynen dediğiniz gibi tartışmalar var ve henüz piyasada pek bulunamıyor. Ancak içeriği zengin bir besin.

6. stablizer

stablizer

Akvaryumda Tropheus (Duboisi,Chipimbi),Sarı P ve Leptosoma var buda ayrı bir konu.

7. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Serdar güzel bir bakış açısı bence. ;) Farklı türler ile besleniyorsa nasıl olur bu besin. Tabi miktarı azaltılabilir veya diğer balıklarda ziyafete katılabilir. Şahsen son seçeneği daha yakın görüyorum ben.

8. stablizer

stablizer

Abi ne yalan söyleyeyim ben Tropheuslara Tetra bits,Kan kurdu,Su piresi,Karides ve Dana yüreği esaslı bir çok yem verdim.Akvaryum suyu sıcak olmadıkca ve bitkisel esaslı besinleri ihmal etmedikce bir sorun yaşamadım.Herkes böyle yapsın demiyorum,balıkdan balığa fark var ama ben yaptım yani

9. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Irmak kenarlarında ve dere kenarlarındaki sığ yerlerde oluşan mosa benzeyen yosunlar var . Bu yosunların antibiyotik içerdiğini biliyormuydunuz . Ben bir çok kez verdim ama iyice temizlenerek malum kızılırmak yosunu iyice temizlenmesi lazım ...

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Duymamıştım Okan böyle birşey, Fotoğraf veya bitki adı var mı ? enteresan bir konu ilgimi çekti. Doğal antibiyotik ve yosun türü ve yine Tropheus müthiş bir fayda ilşkisi çıkabilir.

11. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Temel abi temsili bir resim ekleyeceğim ama inşallah yolum kızılırmağa düşerse resminide çeker eklerim . Bu yosunlar genelde bol güneş alan ve taş üzerlerinde suyun içinde yetişen yosunlar . Canlı doğuran üreten yaklaşık 25 yıllık bir hobici abimle geçen mangal muhabbetinde anlatmıştı ve bir çok kez tedavi amaçlı kullandığını görtdüm . İkolalarıma ben bir çok verdim yunuslar için tubifeks toplamaya gidince ikolalar içinde yosun alırdım ve hiç bir zararını görmedim ben .

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  12. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Buyosunun antibiyotik içirip içermediğin,i araştırmak lazım.eğer doğruysa çok faydalı bir açılım olur bence.Tropheusların yediğini söylüyorsunuz Okan bey tedavi amaçlıda kullanılabilir.

13. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Kesinlikle kullandım ben gerçekten çok iyi tükettiler . Ama dediğim gibi çok iyi temizlenmesi lazım . Temizlenmediği takdirde suya bir çok bakteri taşıyabileceğini düşünüyorum ...

14. stablizer

stablizer

İnternette tatlı su yosunlarının anti-bakteriyel özellikleri konusunda yukarıdakiler gibi bir sürü makale ve araştırmalar mevcut.Ayrıca Kuzey Ege kıyılarındaki Tuzlu su yosunlarının anti bakteriyel özelliği ile ilgili hazırlanmış bir araştırma da alttaki linkde mevcut.

15. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Serdar, doğal yosunların bu özelliğinden faydalma konusunu araştırmak faydalı olacak gibi görünüyor. Tropheus beslemiyorum ancak konu bence çok faydalı gibi görünüyor. ;)

16. stablizer

stablizer

Tatlı su ve özellikle Tuzlu su ile alakalı birçok araştırma yazısı var ama hepsi tıp dilinde yazılmış ve çevirmek çok zor.Direk Türkceye cevirilmiş olsa bile ben anlayamam o derece.Anladığım kadarıyla garam negatif,gram positif ve fungus bakterilerine karşı etkili oluyormuş.Türkiyedede bu konu ile ilgili Celal Bayar Üniversitesi Ayvalık kıyılarında,Ege Üniversitesi Urla kıyılarında araştırma yapmış

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Resimdeki yosun Spirogyra ssp.

Evdeki akvaryumlarda üretimi çok kolay... Akvaryumu doğrudan güneş ışığı alan bir yere çekin... Biraz göl suyu ekleyin... Ve bu yosunun tutunabilmesi için çok sıkı sıkıya demet oluşturmuş Java Moss kullanın... Derhal Java Moss üzerinde üremeye başlar... Ancak bundan sonra Java Moss'tan gelişme beklmeyin... :D

Serdar Hocanın verdiği linklerdeki makalelerde bir konuya dikkat etmek lazım... O da bu anti-biyotiklerin ilgili yosunlardan ekstrakte edilip yani çıkartılıp kullanıldığı... Bunun büyük bir önemi var... Her bitkide çok sayıda madde vardır... Bunlardan biri anti-biyotik olur diğeri de zehir... Bu yosunları blaıklara anti-biyotik niyetine doğrudan yedirmek çok doğru değil... Balıklar için de zehirli olabilecek başka bir madde daha vardır aynı yosunda... Yavaş yavaş bu yosunu yiyen balıkların vücuduna birikir sonra da birgün balık pat dadanak gidiverir...

Halkımız arasında yanlış bir uygulama vardır... Anti-biyotik (penisilin) niyetine küflü peynir ve ekmekleri yerler... Bunlardaki anti-biyotik maddenin yeme şeklinde insan vücuduna girişi o kadar kolay değildir... Geçse bile miktarı çok düşük olur... Diğer husus ise bu küflerin kansorejen maddeler içerdiğidir... Tabii şak diye kimse ölmüyor ya bizim milletimiz tüketmeye devam eder durur kimseye anlatamazsınız... Aynı şeyi benim eşimin ailesi de yapar... Bayburt'un ünlü göğermiş loru ile...

Göğermiş lordan nefret ederim...

Yine atlanan bir nokta sğlıklı bireylere anti-biyotik verilmemesi gerektiğidir... Patojen bakteri bulunmayan canlılarda anti-biyotikler savunmahücreleri başta olmak üzere çok sayıda diğer genç doku hücrelerinin de ölümüne neden olur... Anti-biyotiklerin uzun süreli koruyucu etkisi yoktur... sadece bu özellik uzun süreli depo anti-biyotiklerde vardır ve bunlar bu şekilde hiçbir bitkide bu dozda bulunamaz... Bu dozu yakalamak için yüzlerce kilo bitki/yosundan sadece o anti-biyotiği saflaştırmanız lazım...

Diğer taraftan hastalıklı iki-üç balığı iyileştirelim derken hastalığı olmayan balıklarında bulunduğu akvaryuma anti-biyotik vermek veya anti-biyotik içeren bir yosunu ilave etmek boşu boşuna sağlıklı balıkları sağlıklarından edebilecek yanlış bir uygulama olacaktır...

Bence yapılması gerekn özellikle söz konusu ilaç olunca uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda özellikleri ve sonuçları belirlenmiş, uygun dozu ayarlanmış olan anti-biyotiklerin kullanılmasıdır...

18. stablizer

stablizer

Hah be Hocam ondan diyorum uzman lazım diye.Yarım yamalak okuyup çevirsek neler olacak kimbilir.İçindeki maddeleri çeşitli sıvılarla ayrıştırıp test sonuçlarını yazmışlar anladım ama,sonucunu anlayamamıştım.Onuda şimdi anladım.

19. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buyrun sizin otçul tropheuslarınıza bakın önce, ondan sonra kaldığımız yerden devam edelim. Aşağıdaki linkte ise melez tropheusları paylaştım. :)

Pireanha mübarekler...

Düzenleme: 13 Mayıs 2016
  20. stablizer

stablizer

Bu adam neyapıyor Temel abi,o attıkları yavru balıklar değilmi?

Sayfayı Paylaş