1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tropheus Red Rainbow Kasanga akvaryumum:)

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde taner71 tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

1. taner71

taner71

tank 100x50x40 tetra700 dış filtre,tetra 200w ısıtıcı,atman iç filtre.
    8 adet red rainbow var.3 erkek 5 dişi...

2. stablizer

stablizer

Maşşallah Abi.Zaten bildiğim ve hayran olduğum balıklar biliyorsun.Tropheusun bence tartışmasız en güzel türü.

3. taner71

taner71

Sağol Serdarım zaten sen den başka yorum yapan olmadı:? huh:

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Taner Bey selam, başlığın farkındayım ancak bankada olduğumdan fotoğraf göremiyorum. O yüzden yorum yapamadım, inşallah akşam evden yorum yapacağım. Açılan başlık sayısı arttıkça bazı başlıklar arkadaşların gözünden kaçıyor olabilir. Ancak başlıkları ön plana çektikçe yorumlar bir hayli artıyor. ;)

Fotoğraflı paylaşımları görememek inanın büyük sıkıntı. :)

5. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Kim demiş yorum yok diye,tropheusları görelim yeter. super:gif super:gif super:gif
    Maşallah süper balıklar Taner bey. naz: Yorum yapmadan geçilir mi ?Tropheus tecrübesi yaşadım kısa zaman ama ne yazık ki bir balık akvaryumda gezindi diğerleri filtre aralarına saklandı hiç keyif alamadım.Sanırım hatalı koloni kurdum.Siz de bu tür sorunlar oluyor mu ?Eskiden bu kadar farklı seçenek yoktu sanıyorum tropheuslarda şimdi hiç görmediğim türler yaygınlaşmaya başlamış.

6. balıkosman

balıkosman

İsim:
    Osman Tuna
    Çok hareketli balıklar bunlar. Maşallah süperler.Yukardaki kavga sorunlarından çok kişi şikayetçi ama sanırım birlikte büyümeyen hiyerarşisi oturmamış akvaryumlarda daha çok.

7. taner71

taner71

Yorumlar için teşekkürler,evet hatalı koloni kurumunda kavga olması gayet normal.Erkek dişi oranını iyi ayarlamak gerekiyor.1/3 oranı en iyisi sanırım..

8. sconat

sconat

İsim:
    Ozan Sıdal
    Taner bey genel olarak hep zaten 1 erkek 3 dişi önerilir.Tropheus kolonisinde bu sayı normal olabilir ama bence mesela 2 erkek ve 8 hatta 10 dişili bir koloni olsa daha güzel olmaz mı ?

9. sinan1962

sinan1962

Yer:
    Ataşehir / İSTANBUL
    İsim:
    Sinan
    Tebrikler Taner bey süper akvaryumunuz var.çok güzel balıklar tropheuslar sizde maşallah güzel tür seçmişsiniz. Ozan beyin sorusunun cevabını bende merak ettim. huh:

10. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Soru çok yerinde olmuş Ozan, benim fikrimce 2 erkek 10 kadar dişili koloniler çok daha sağlıklı kolonilerdir. Ancak bu konu biraz göreceli olacaktır ve yıllarcada hep tek türün bu şekilde koloni olarak beslenmesine engel olmuştur. Bu sebeb Birçok yaygın cichlid türünün dişisinin renksiz yani Malawi tabanı renginde olmasıdır. :)

Tropheus türü bu manada büyük avantaj dişilerde gayet renkli ve görsel güzelliğe sahip. Bu açıdan dişi sayısı fazladan oluşan koloni akvaryumda görsel kayıpta yaşatmaz.

Bilemiyorum haksız mıyım ?

11. taner71

taner71

haklısınız 2 erkek 10 dişili koloniler daha sağlıklı olabiliyor.erkekler arasındaki çekişme daha az oluyor.ama bu seferde alfa dişi ve diğerleri arasında bazı sorunlar çıkıyor..genelde sürü piskolojisi olan tüm türlerde bunlar normal..önemli olan koloninin oturmuş ve sağlıklı olması...Bu konuda tecrübesi daha fazla olan stablizer arkadaşımızdan yardım alsak daha iyi olur sanırım..

12. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Fotoğrafları görünce çokşey kaçırdığımı düşündüm. Tebrik ederim Taner Bey mükemmel balıklar ve tabi gözler çakmak çakmak. Maşallah maşallah. naz: Eskiden tropheus dedinmi ikola, duboisi, chimba tamam. Mükemmel bir renk var bu türde. Bu boydakilerin fiyatlarını çok merak ettim Taner Bey. Malum ucuzlamış bildiğim kadarıyla ama özel ve yeni türler pahalıdır sanırım ?

13. taner71

taner71

evet malesef bu tür hala pahalı piyasamızda.sanırım bu boydakiler 100-120 tl civari.ama ben tabi yavruyken aldım o kadar vermedim.. çak:gif

14. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tuzlu su balıklarından pahalı olduğunu biliyormuydunuz Taner Bey ? Tabi bir çoğundan diyelim. :)

15. taner71

taner71

biliyorum ama bunlardan alınan zevk tuzlusu balıklarında yok.bu balıkların karakteristlik özellikleri çok güzel.seyrine doyum olmuyor kerataların..

16. stablizer

stablizer

İki ye sekiz gibi oranlar tabiki daha avantajlı olacaktır ama iki aylık yavruyken,vent kontrolu yaparak esnafdan alınan Tropheuslarda beş e üç oranını yakalamak bence büyük başarı.

17. kaan07

kaan07

İsim:
    Kaan ÖNCÜ
    Ben gerçekten akvaryuma hayran kaldım ama bu balıklar pek hoşuma gitmiyo neden se gende maşallah naz: değmesin

18. taner71

taner71

Kaan kardeşim teşekkür ederim.Hoşlanmıyorsun ama beslemeye başladıktan sonra alışkanlık yapar bırakamazsın :basardim:

19. Ottoman

Ottoman

İsim:
    İhsan Garbioğlu
    Maşallah balıklarınız çok güzeller tuzlu su akvaryumundan vaz geçtim uzun süredir aranızda yoktum bende yakın bir tarihte tropheus ilangi,rainbow,kasanga veya kasakalewelerimi siznle paylaşacağım:)şimdi araştırıyorum hangisini nerden temin edebilirim diye:) heyecanlandım bir an sizin balıkları görünce tebrikler sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

20. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Tropheus Red Rainbow Kasanga akvaryumum:)

Özellikle cichlidlerde dişi sayısı ne kadar çok olursa akvaryumdaki huzur o kadar iyi oluyor.Ancak tropheuslarda bu çok ama çok daha önemli.

Sanırım balıklarınızdan daha önce yavru almamışsınız damızlık olmaya aday balıklar... 3e 5d riskli bir oran.Akvaryumdaki baskın erkek , üreme zamanında yani herhangi bir dişi yumurta dökme kıvamına geldiğinde akvaryumda terör estirmeye başlayacaktır.Ve bundan en çok etkilenen diğer iki erkek olacak. Baskın erkek bir köşeyi sahiplenirken diğer erkekler ve dişiler akvaryumun tam zıt tarafında üst kısımda bekleyecekler. Akvaryumunuzun hacmi ve özellikle boyu e-d oranı açısından riskli...

Dekor konusunda bence biraz daha değişiklik yapabilirsiniz. Yuvarlak kayaları üst kısımda kullanabilirsiniz. Dişi yumurtlama zamanında üst üste oluşturdugunuz taşların üzerine de yumurta dökebilir.Düz olmayan bir zeminde yumurta düşüp diğer balıklara yem olabilir.

Resimde anlatmaya çalıştım umarım başarılı olmuşumdur anlatım konusunda :)

Sağlıklı balıklar dilerim.

Sayfayı Paylaş