1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tubifex'i tekrar yıkayacak mıyım?

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Neverlander tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Arkadaşlar,

Dün canlı doüğuranlarıma ve bettalarıma tubifex ziyafeti çektim... Biraz fazla almıştım ve hepsini servis etmiştim... Ancak canlı doğuranlar "çatlayacak" gibi olunca geriye kalanları toplayıp bir kaba doldurdum... Bu akşam da kalanları vereyim diyorum... Bu bağlamda dünden bekleyenleri tekrar yıkamam gerekir mi?

Teşekkürler...

2. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Abdullah Hocam, bence hiç uğraşmayın dün zaten alacakları kadar (bakeri, virüs, parzit vs) şeyi almışlardır.
    Saygılar.

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    abi o kadar diyoruz vermeyin tubifex diye bari sen yapma bee arkamızdan vurulduk :sopa: o kadar canlı yem vermek istiyodun madem söyleseydin bana un kurdu getirirdim abi niye böyle risklere giriyorsun kültürünü verirdim valla

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Ne yapalım şimdi Mehmet Bey... Devamını vereyim mi vermeyeyim mi? Verirsem yıkamayayım mı?

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Un kurtları haftaya senden artık... Dün denk geldi baktım temizler aldım... Bilmiyorum ne olur?

6. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    pis şeyleri sokma suya ya bizim akvaryumcuda var suları leş gibi

7. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Abdullah Hocam, lağım kanallarından toplanan canlıların oluşturduğu tehdit düşünüldüğünde ben verilmemesi taraftarıyım.
    Saygılar.

8. Barış ER

Barış ER

Emrah Bey'e birebir katılıyorum.Bunun yerine kolayca üretebileceğiniz su piresi kullanmanızı tavsiye ederim.

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim...

Kalanı vereyim mi peki?

10. bmehmetyavuz

bmehmetyavuz

Hocam zaten göze alıp ilk partiyi balıklarınıza verdiğinize göre aynı parti kalanlarını da vermenizde bence sakınca yok. Zaten varsa alacaklarını almışlardır.
    Saygılar.

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolun Mehmet Bey... Battı balık yan gider... :D

12. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    İşin aslı şu ki zaten üreticide büyük bi ihtimalle tubifex yemiş oluyorlar :)
    sana bendeki un kurtlarının yarısını vereyim kendine bi kap ayarla geliyo kurtlar :) ama kapağını güzelce kapat şimdilik sıcak yere koy çoğalsınlar sonra soğuğa koy fazla azıtıp havaya girmesinler :) biliyosun hani kanatlanır uçuverirler sonra :)

13. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Nedir bu tubifex olayınız.Bugüne kadar beslediğim her balığa verdim.Hiç bir zararını da görmedim.Bu zamana kadar bende de birşey çıkmadı etmedi.Hala da veriyorum ...Balıklarım seviyor bende onların sevdiği şeyleri veriyorum.

Günde mümkün oldugunca çok suyunu değiştirmeye bakın.Ve akvaryumcudan aldıgınız 3-4 gün balıklarınıza vermeyin.

14. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    3-4 gün bekletip bağırsaklarını boşaltması beklenmeli değilmi,ama böyle yapılsada yinede riske girmeye değmez, birsürü canlı yem türü varken gidip tubifex vermek insanın hem kendi sağlığı ile hem balıklarınki ile oynamaktır ne olur ne olmaz,bu forumda akvaryumlardan bulaşabilecek hastalıklar konusunda çok konuşuldu üstelik Abdullah abinin bizzat kendisi ile konuştuk bunları çok iyi biliyor. Misal ben devamlı hızlı araba kullanıyorum bana diyorlarki ''hızlı kullanma kaza yaparsın'' ben bana bişey olmadı sürüyorum hep desemde benim bu güne kadar kaza yapmamış olmam hızlı araba kullanmamın beni öldürebileceği gerçeğini değiştirmez saygılarımla...

15. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Olay akvaryumda kullanılan canlı yem ve hastalık yakalanma ilişkisi ise o zaman akvaryum suyunu arada yutmamız, sonra akvaryumdaki balıgı elimizle yakalamamız- parazit,bakteri vs onları elimize bulaşması- sonra akvaryumumuz yattıgımız oda da ise o havayı solumamız vs....Daha birçok risk konusunu sayabiliriz o zaman.Ee o zaman bu aşktan vazgeçelim.Hatta başka hayvanlarıda beslemeyelim.Kedi,köpek,kuş vs...Hepsinden bize direk veya vasıtasıyla hastalık bulaşma riski var değil mi?

16. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tabiiki var ama tubifex kadar değildir heralde benim balıklarım lağımdan çıkmıyorki :heyo:
    vaz geçmeye gelince öyle deme yaa ne vaz geçmesi :( :( :(

17. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Şimdi olaya bir el atalım... Şimdi bu meretleri kimse üretmiyor da gidip lazım oldukça lağımdan mı alıyor... Ben anlamadım bu olayı... Satın aldığım yer kendisinin ürettiğini ve günde 10 defa yıkadığını söylemişti ki benim de gördüğüm temiz oldukları idi... Bu arada hastalık kapmak için ekstra birşey yapmaya gerek yok... Musluklardan doldurup beklettiğimiz sularda neler olduğunu bilseniz belki de elinizi sokmayacaksınız... Bunlardan sadece 100 büyütmeli mikroskoplarda görülebilecek onlanları bile yeter... Bir de 1000 büyütmeli ile baksak neler görürüz neler...

Bu arada Emrah dediğin gibi bunları almadan önce bunlara hiç mi tubifex vermiyorlar... Bu arada un kurtlarına da güvenme... Henüz baharda ne olacaklarını bilmiyoruz... Çok ciddi hastalıkların vektörü olan bir güve de çıkabilir...

Sonuç olarak olan oldu, verdik bir kere... Allah Kerim...

18. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
    Tubifex, tavuk çiftliklerinden gelen kanlar ile oluşur.Yani her tavuk çiftliğine yakın bir derede tubifex mevcuttur.

Yani Abdullah Bey'in dediği gibi herşey mükemmelde bir suçlu tubifex gibi.Sürekli tubifex böyle şöyle.Benim ilk sayfadaki son mesajımı da gözden geçirin o zaman arkadaşlar.Madem önemli olan insan saglığı...O zaman hayvan beslenmesin evde.

Abdullah Bey, balıklarınıza hiçbir şey olmaz.Haftada 2-3 kere de tubifex verebilirsiniz.Yeterki suyunu sık aralıklar değiştirin.Canınız sıkıldıkça günde 2-3 kere...

19. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Sağolun Can Bey...

20. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Tavuk çiftliği deyince aklıma histeria geldi Abdullah abi ne besleyici şeymiş şu tavuk pisliği :)

Sayfayı Paylaş