1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuz gölü kurudu

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde okan_yetisensoy tarafından 4 Ekim 2008 başlatılmıştır.

1. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, "Tuz Gölü için bir risk kalmadı, çünkü Tuz Gölü diye bir şey artık yok" dedi.

Hafta sonunda Doğa Derneği ve Atlas Dergisi tarafından düzenlenen "Tuz Gölü’ne Sadakat Yolculuğu" kapsamında bölgeye gelen Eken, şunları kaydetti: "Gölün suyu çekilse de bu bölgede her zaman su bulunuyordu. Ama ne yazık ki her zaman suyun bulunduğu alanın üzerinde minibüs, otomobil, motosiklet ve bisikletlerle gidilebiliyor. Üzerinde rahatça yürünebiliyor. Bu etkinlikte bir gerçeği gördük. Tuz Gölü için artık bir risk kalmadı, çünkü Tuz Gölü diye bir şey artık yok. Tamamen kuruyan 2 milyon yıllık Tuz Gölü’nü de kaybettik. Gölleri bir sulak alan olarak biliyorsak, suyu tamamen çekilmiş olan Tuz Gölü’nün tamamen kuruduğunu söylemek yanlış olmaz. Artık bunu kabul etmeliyiz."

2. furkan

furkan

Ynt: Tuz gölü kurudu

Allah sonumuzu hayır etsin...

3. stewen

stewen

Doğanın kurallarını çiğneyip dereleri gölleri biz kurutuyoruz.Sürekli elektriğe ve suya zam yaparakda yöneticiler bizim iliğimizi kurutuyor.Furkan beyin dediği gibi Allah sonumuzu hayır eder inşallah...

4. emmi_06

emmi_06

İsim:
    Özgür ABAY
  5. furkan

furkan

Halimize iyice acıyorum. Biz neyse de gelecek nesiller... :bak: Atalarımızın bize nice güzelliklerle emanet ettiği topraklar şuan ne halde. :(

6. Desert Falcon

Desert Falcon

Bunda bir tek TR'nin suçu yokki bizim daha bi tane nükleer tesisimiz yok kurulcakmı kurulmucakmı o da belli değil.
    Hepimiz bunun suçlusuyuz ama G-8 en büyük suçlusu birde G-8'in içinde olmayan İran...

7. furkan

furkan

Biz derken çoğul genel konuştum Şahin. O, bu, şu ne farkederki sonuçta biz yaptık değil mi ?

8. Desert Falcon

Desert Falcon

TR sınırları içerisindeki bir yerden bahsediyoruz Furkan.Dünya geneli değilde TR dedin sende Tuz gölü...
    Bende ülkemizin bu küresel ısınma konusundaki payını az olduğunu yada diğerlerine göre daha az olduğunu söylüyorum.En azından anlaşma imzalamasına rağmen,her geçen gün gözlerinin önünde eriyip gitmesine rağmen daha çok Co2,Co3 salınımı yapmıyoruz.Kyoto'yu takan bi ülke dahi yok.Failleri genellersek olmaz :uyari: parmağınla göstereceksin kimler olduğu belli olsun.Gerçi bizim sanayimiz gelişseydi onlardan geri kalmazdık :mad:
    Şimdi onların saldığı gazlar tüm dünyayı etkiliyor Tuz gölünü bu hale getirmesi vahşetin boyutlarını çok açık gösteriyor.
    Sonumuz iyi değil :hayir: Yada ben çok karamsarım.

Baştürk, küresel ısınmada Türkiye'nin rolünün dikkat çekici düzey olmadığını da söyledi.
    Dediklerimi destekler nitelikte bi de şuna göz atın ...
    http://arsiv.sabah.com.tr/2007/02/13/siy89.html

9. furkan

furkan

Ha amerika, ha afrika, ha Türkiye. Sonuçta Dünya'nın derdi bu. Herkez dikkatli davransa bunlar olmucak. "Hayata Dair" adlı kategoriye susuzlukla ilgili bir slaty koydum. Virüssüzdür. Göz atmanızı tavsiye ederim. ;)

10. Desert Falcon

Desert Falcon

Evet görmüştüm onu birilerinin aklı başına gelir belki. :sopa:

11. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Sonumuzu çok merak ediyorum :(.Allah sonumuzu hayır etsin.

Saygılar.

12. Desert Falcon

Desert Falcon

Eğer merak etsen suyunu 1 damla fazla harcamazsın.Düşünmek öyle ürkütücü ki sorma susuzluk yaşamadığımızdan öyle hayal de edemiyoruz olacakları ...

13. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

Haklısın Şahin, susuz bir dakika duramayız.

14. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Evet Şahin haklısın.Herkes bunun farkına varabilse bizim gibi.

Saygılar.

15. Desert Falcon

Desert Falcon

Akvaryum hobisinin geleceği de yok. :hink:Susuz günler bizleri bekliyor belkide çocuklarımızı ama bu yüzyıl içerisinde çok büyük afetler yaşanacak bence ...
    Kusura bakmayın sanırım içinizi kararttım ama ara sıra böyle hatırlatmaların yapılmasında yarar var diye düşünüyorum.Hatta bununla ilgili konular açılması da hayat kaynağımız olan suyun önemini kavramamıza yardımcı olacaktır.

16. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Haklısın ağzına sağlık.

Saygılar.

17. okan_yetisensoy

okan_yetisensoy

"Akvaryum hobisinin geleceği de yok. "

Ne kadar doğru dedin Şahin.

18. furkan

furkan

Su yoksa, hayat yok, yiyecek yok, hobi yoki çay yok. Yok oğlu yok.

19. rapstar*seen

rapstar*seen

İsim:
    Kürşat YILDIZ

Elimizde ki çoğu nimetin gideceğini söylüyor.

Saygılar.

20. furkan

furkan

Arkadaşın dediğini demek istedim, bunda yanlış anlaşılcak bişi var mı?

Sayfayı Paylaş