1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Su Akvaryumlarını Bitkili Hale Getirmek

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Neverlander tarafından 30 Nisan 2009 başlatılmıştır.

1. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Neden bilmiyorum ama tuzlu su akvaristleri bitkiden uzak duruyorlar... Ya da bana öyle geliyor... Oysa tuzlu suda yaşayan bitkiler daha doğrusu makro-algler var...

Buyrun resimleri...

Bunlar Dev Yosunlardı (Giant Kelp)... Bunların güdük pardon küçükleri de var... :D "Galapagos Kelp" gibi...

Valla artık kaçarınız yok tuzlu sucular akvaryumları bitkilendireceksiniz... bak:

Temel Hocam bu konuda senin öncülük edeceğini düşünüyorum... :D

2. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bitkilerde maşallah bayağı kısalar yani :) Kim nerden bulucak bunları kanka :) tamam içinde ki bitki sevgisini biliyorum bende sendenim ama bu imkansız yani :) Rresif kesimlerde bu tip uzun bitkilerin bulunmadığını hatırlıyorum ama nerden hatırlıyorum onu hatırlamıyorum.. :) Bu tip bitkili tuzlu su akvaryumu yapıldığındada omurgasız falan olmayacak sadece bu tip bitki olucak o zaman güzel olabilir ama çok zor ya..

3. Emrah Ece

Emrah Ece

Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    bana bunlar akvaryumda iki günde erirler balık balık komazlar gibi geliyo :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Abdullah hocam, çok değerli yüksek yosunlar var. Akvaryumlarda fazla olmamasının sebebleri var elbette. Genel olarak balıkların tüketmesi, aşırı çoğalmaları, bazılarının sudan topladıklarını budama veya ölümde geri salması vs. Refigium adı verilen haznelerde fitrasyon amaçlı kullanılıyorlar. Ancak akvaryum içinde genelde yok. İthal kayalarla bazı baloncuk şeklinde oluşan yosunlara bayılmıştım ilk önce, ama bir süre sonra akvaryuma tang ve melek türü ekleyemeyince vaz geçtim. Aşağı yukarı sebebler var anlayacağın.

5. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    [/quote]

Volkan Galapagos kelp'in üzerinde oturduğu bir mercan...

Temel Hocam, bu konuyu biraz daha araştırmak lazım... Ama bence olabilir...

Bu arada dev yosunların o kadar uzamasının nedeni ışığa ulaşma istekleri... Yani yüksek ışıkta daha çok yanlara doğru gideceklerdir... ;)

Sayfayı Paylaş