1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Su Akvaryumu Kaç Litre Olmalı

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 14 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tuzlu su akvaryumu kaç litre olmalı sorusu deniz akvaryumu kurulumu aşamasında merak konusu. Böyle deniz akvaryumu kaç litre olmalı gibi zor bir sorunun cevabı da elbette o kadar kolay değil. Maddi imkanlardan başlayan, ev ve iş yerindeki alan müsadesine kadar geniş bir olguyu içeriyor. En sağlıklı şekilde tuzlu su kurulumu kaç litre ile olur sorusunun yanıtı klasik olarak yüksek hacim her zaman iyidir ifadesi ile süregelmiş olsa da, aslında ekipman güçlerinin artık ciddi anlamda kaliteli seviyeye gelmiş olmasıyla biraz olsun anlamını yitirdi. Bu konularda deniz akvaryumu kaç litre olmalı soru cevabında etkili unsurlar. Elbette yüksek hacimli bir deniz akvaryumunun her açıdan bazı artıları beraberinde getireceğini bilmek gerekir.

    tuzlu su kaç litre olmalı.jpg

    Tuzlu Su Akvaryumu Kaç Litre Olmalı Sorun Yaşamamak İçin?

    Tuzlu su akvaryumu yeni kurmak isteyenlerin ilk olarak nasıl bir akvaryum sahibi olmak arzum var sorgulaması gerek. Hayal edilen akvaryumda ne 'tür canlılara bakmak istiyorum' sorusuna cevap vermesi gerekir. Bunu belirledikten sonra süreç daha iyi işler. Akvaryum için kuşkusuz ilk şartlardan biri iyi bir filtre sistemi oluşturmaktır. Genellikle deniz akvaryumu kaç litre olmalı sorusuna ben her zaman en 150 litre bir hacme sahip akvaryum öneriyorum. Bu hacim aşağı yukarı deniz akvaryumu su değerlerini stabil tutmak konusunda nispeten uygundur. Daha yukarı hacimlerde ise zaten akvaryum sahibi daha rahat edecektir. Filtre sistemi konusunda büyük destekçi olan protein Skimmer alım gücü ile orantılı olduğundan, alabileceğiniz skimmer oranında bir hacim belirlemek de mantıklı olur. Özellikle deniz akvaryumu filtre sistemleri birden fazla şekil ve model içerebilir, tüm bu sistemler aslında Deniz akvaryumu kaç litre olmalı sorusunun cevabında etkili unsurlar. Sump sistemli bir akvaryum kurulduğunda hacim su alanının da eklenmesi ile artar, sump olmayan sistemler tercih edilecek ise, bu sefer bakılabilecek canlı çeşitliliği kısıtlanır ve hacim sump sistemli akvaryumdan daha yüksek olmalıdır. Elbette tüm bu karar aşamasında Özel Akvaryum Fiyatları açısından karar vermeniz gereken unsurlar olduğu ortaya çıkarken, tuzlu su akvaryumu kaç litre olmalı seçiminde de doğru kararı almanızı sağlar.

    Tuzlu Su Akvaryumu Kaç Litre Olmalı ve Dekor Oluşumu Nasıl Olmalı?

    Deniz akvaryumu dekoru oluşturmak yine deniz akvaryumu kaç litre olmalı konusunda çok önemli, sonuç olarak, akvaryuma eklenecek olan her canlı kaya parçası genel su hacminden çalar ve buna bir de aynen akvaryuma eklenecek kum eklenebilir. Doğal olarak, siz 150 litre bir hacim belirlediğinizde, eklenecek olan canlı kaya ve taban kumu sonrası aslında geriye 70 litre civarı bir su kalır. Canlı kaya şekil ve cinsine göre farklılık gösterse de, 150 litre akvaryum için en az 15 kg canlı kaya olması gerekir. Farklı bir açıdan bakacak olursak, deniz akvaryumu kaç litre olmalı sorusunun yanıtının cevabına karar vermeden önce, beslemek arzusu ile satın alacağınız canlıları araştırarak haklarında bilgi sahibi olunması ardından akvaryum model ve hacmine karar vermeniz en doğrusu olur. Doğal olarak bu konularda alacağınız en doğru kararlar aynı zamanda en doğru tuzlu su akvaryumu kaç litre olmalı sorusunun da cevabı olur.

    Akvaryum Portalı
     
    Düzenleme: 14 Mayıs 2016
    TencoMelih, Erdem., Alparslan ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    Temel abi sonuç olarak galiba hala yüksek hacim iyi.Ama on sene önce mesala 100lt=2 balık dersek bugünün teknolojisi ile 100lt=4 balık gibi.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. Bazı zamanlarda youtube gibi paylaşım sitelerinde yabancı kişilerin tanklarını görüyorum. Çok büyük değil ama hınca hınç dolu tanklar vs. Burda filtrasyon sisteminin önemi bir kez daha ön plana çıkıyor. Temel abininde dediği gibi çok büyük tanklar olmasa da daha orta ölçekli ölçülerde olan tanklarda kaliteli sistem canlı çeşitliliğinde büyük kolaylık. Büyük tank kurulumlarında ekipman seçimin de bazı zorunlulukların gelmesi ve marş yaptıktan sonra ki gereksinimlerin hep üst seviyelerde olması hobiciyi adeta eline alıyor. Bu ve daha birçok sebepde büyük tankların dezavantajları. Tankım biraz büyük ama bu şekilde yaptığıma pişmanmıyım, tabii ki değilim. Hobi kana işledikten sonra yapılan masraf batmıyor :) Yeni tank kuracak kişiler için güzel bir bilinçlendirme yazısı olmuş. Küçük / orta ölçekli tank = daha az maliyet.
     
    halilkocan ve YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş