1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu su için ecza dolabı

Başlığı 'Hastalık/Parazit Tanı ve Tedavileri' kategorisinde MYTHDIVER tarafından 21 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Arkadaşlar,
    Tuzlu su akvaryumları için hangi ilaçları elimizin altında bulundurmamız gerekir?

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert

Güzel bir konu olduğu kadar zor bir konu Kamil Hocam. Gerçekten tuzlu suda ilaç dikkat edilmesi gereken bir konu. Mercan olan akvaryumlara zararı, doğadan gelen balıkların ani ve sert tepkisi çok önemli. Bunlara ilaç yüzünden biyolojik döngünün zarar görmesi eklenince konuyu derin ve geniş ele almak gerekiyor. Karantina akvaryumu bu açıdan özellikle reef akvaryumları için gerekli. Genellikle bakır içerikli ilaçlar en sık yakalandıkları Oodinium gibi hastalıklarda kullanılıyor. Güçlü olmayan ilaç içerikleri tedavi sürecini hızlandırıyor. Bakır hem mercanlara hem de biyolojik döngüye zarar veriyor. Asıl olan hastalığa üst düzeyde önlem almak ve çok sağlıklı balık seçmek.

Tabi her koşulda balıklar hastalanabiliyor aynı zamanda. Bu konuya daha müsait bir anda ilaçlar hakkında mesaj yazmak isterim.

3. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

Sarımsaklı yem ilacımdır :heyo:

4. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Teoman Abi,
    Tam isim verebilirmisin acaba sarımsaklı yemi bende araştırıyorum ama hangisini alacağıma karar veremedim.

5. cimlikaya

cimlikaya

Yer:
    İST.
    İsim:
    Teoman Çimlikaya

NLS THERA A .Bu yemi ve nls'nin diğer yemlerini kullanabilirsin ben çok memnunum :heyo:

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Kamil bey pazardan al bir kg sarımsak mirde tokmak ez gitsin çıkar suyunu sonra canın hangi yemi sarımsaklamak istiyorsa onu ver ben öyle yapıyorum . Doğal ve taze sarımsağın yerini hiç biri tutmaz diye düşünüyorum . Tedavi süreci konusundada en iyi ilaç balığa önceden kazandırılmış direnç .

7. MYTHDIVER

MYTHDIVER

Teoman bi sağolasın verdiğin bilgiler için en kısa zamanda edinmeye çalışacağım.Bu arada da Okanın pazar taktiğini uygulayabilirim.

Sayfayı Paylaş