1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Suya Geçiş

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde kumkapılı tarafından 14 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

1. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Öncelikle gene ben ve gene sorular :cicek: ama inanın benim kabahatim yok olay tamamen Temel bey'in başı çektiği tuzlu sucular tarafından eyleme dönüştürülmüş vaka sürecidir. pala.gif ben sizlerden görerek ve ilham alarak bu işe girmeye cesaret ettim işyerimdeki 160*60*60 ölçülerindeki aynı zamanda sump'lı olan akvaryumu tuzlu suya çevirmeye karar verdim şimdi gelelim sorulara ;)

soru 1- suyu denizdenmi temin edecem yoksa hazırlıcammı?
    soru 2- suyu doldurdum ne kadar boş çevireceğim
    soru 3- kayaları aynı andamı koymalıyım yoksa su hazır olduktan sonramı
    soru 4- en önemlisi iyi bir ps nasıl ve nerden bulabilirim
    soru 5- benim düşüncemde balık sayısı çok az olup daha çok anemon ve mercanlardan oluşan canlılar görseli oluşturmak

aslında sorular daha çok ama birden yüklenmiyim :D bu arada biraz evvel farkettim ÖZEL ÜYE olmuşum bunun içinde ayrıca teşekkür ederim saygılar.

2. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey selam,

Tuzlu su paylaşımlarımızın ve kurulan akvaryumların bu kadar etki edeceğini ben de düşünmüyordum açıkcası. Hayat mavide tamam da yeşil olmadan da yaşam olmaz. :F Akvaryum ölçüleri olsun, sumplu sistem oluşu olsun, kuracak olanım siz oluşunuz olsun harika, iştağım kabardı açıkcası. :D

Önce birlkikte birkaç soruya yanıt bulalım Doğan Bey;

Ben genel örnekler ile gerekenleri bir belirteyim size ve siz bütçe uygunluğuna bakın isterseniz.

Tuzlu su akvaryumu kurmak isteyen arkadaşlara önerilere bakalım kısaca, 160*60*60 sizin akvaryumun ölçüleri ve Reef olmasını istiyorsunuz 100 kg canlı kaya gerek denecek, soğutucu gerek denecek, Güzel bir t5 veya metal halide aydınlatma armatür gerek denecek. Canlı kum veya argonit gerek denecek, Kalsiyum reaktörü gerek denecek vs vs.

Bunlar doğru evet gerek. Ancak ilk kurulumda hepsini bir anda tedarik etmek zorunda değilsiniz. Yani başlangıç daha az canlı kaya ile ve daha dayanıklı mercanlar ile olur ve zaman içinde tecrübeyle birlikte kayasıda, canlısıda artırılarak olur. Soğutucusu o süreçte düşünülür ve ilerlenir. Ama sistemimn alt yapısı akvaryumun ulaşacağı noktaya göre kurulur.

Doğal suyu kimse önermeyebilir forumlarda ancak, bildiğiniz gibi portaldasınız. Bize güvenecek olanla yazışıyor derdimizi ve düşüncemizi o arkadaşlar ile paylaşıyoruz. Doğal su olur ancak güçlü bir ps almanız veya yapmanız gerek. Hazırları 1500 lira cıvarıdır. Dıy olan Portal ps ise size 450 liraya mal olur ve fazlasıyla sizin ölçülere yeterli gelir. Doğal su akvaryum şartlarına ve beslenecek canlılara göre tercih edilecek bir kurulum şeklidir. Reef akvaryumu olarak denenmişliği ve tecrübesi tarafımızca bulunmamaktadır. Birçok soft ve yumuşak mercan ile birlikte kendi akvaryumumuzda sorun yok, ancak sizin canlı seçiminde ufkunuzu bilemeyiz.

Suni tuz ile kuracaksanız damacana veya osmoz su gerekli. Önce tabana benim önerim argonit veya ince mercan kırığı kumunu sereceksiniz ve suyu akvaryuma doldurup akvaryumu çevirmeye başlayacaksınız .Kova ile alacağınız tuzu her 30 litreye 1 kg tuz olmak kaydıyla ekleyeceksiniz. Yoğunluk erimeden sonra 1000.24 olacak. Tuz iyice eridikten sonra su berrak hale gelecek bu aşamadan sonra ilk etapta alacağınız miktardaki canlı kayayı ekleyebilirsiniz. Bir anda tüm kaya ihtiyacınızı yüklemek zorunda değilsiniz, sistem çalışıp su otururken siz yavaş yavaş dekorunuzu oluşturabilirsiniz. Su oturduktan sonra balık ilavesi yapmaya başlayabilirsiniz. Kısaca canlı kaya ilavesi ve birkaç gün sonrasında balık ilavesi olarak akvaryum zamana yayılarak oluşturulabilir.

Sevgiler...

3. kumkapılı

kumkapılı

Yer:
    küçükçekmece/cennet
    İsim:
    Doğan
    Temel bey, öncelikle yorumlar ve açıklamalar için teşekkür ederim. Benim burda bulunma amacım zaten sizlere olan güvenim yoksa ben yıllardır deniz akvaryumu hayali kurarım ama anladığım tatlı suda bile kandırılırken hiç anlamadığım tuzlu suda başıma gelecekleri düşünmek bile istemiyorum çok büyük olasılıkla önümüzdeki ay tuzlu su olayına hep beraber giricez malum bu ay sonu gibi tatile çıkıyorum olaya girmişken yarım bırakmak olmaz ben tamamen sizlerin fikirleri dogrultusunda hareket edip siz ne derseniz onu yaparım ustanın eli bükülmez biz böyle yetiştik usta nederse o :)

4. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğan Bey, inşallah doğru kararı verir ve sağlıklı gönlünüze göre bir kurulum gerçekleştirirsiniz. Tuzlu su akvaryumları sizler gibi usta ve tatlı su tecrübesi olan arkadaşlar için hiç zor değildir. ;)

5. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Doğan abi seni bu cesaretin ve azminden ötürü tebrik ederim. :helalolsun:

Deniz akvaryumları hep hayalimdir benimde,ama eskiden korktuğumdan,şimdilerde ise zamanım olmadığından birtürlü kuramadım. em32.gif Koskoca portalda birtek ben kaldım maviye geçiş yapamayan. dost: pala.gif em32.gif

Abi portalda olduğunu unutuyorsun galiba? Bu kadro sana ps nin kralını yapar. ;)

6. okan058

okan058

İsim:
    okan sakal
    Doğan abi gerçekten sevindim senide mavide göreceğiz em34: .İnşallah kazasız belasız bir kurulum olur naz:...

Sayfayı Paylaş