1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Uygun Fiyata Kaliteli Quarts Kum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde rappier tarafından 14 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI
    GaziOsmanpaşa Küçükköy'de Yapıkredi bankasının üst katında 50 kiloluk çuvallarda sadece 15 tl'ye quarts kum satılıyor. İhtiyacı olanlara ve ilgilenenlere duyurulur.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu

Paylaşım için teşekkürler Mecit bey. em34:

İhtiyacı olan arkadaşların işine yarayacaktır. Geçen sene bahsettiğiniz yerden iki çuval kum almıştım. Ama 10 tl idi fiyatı ozaman. Demekki zam gelmiş. huh:

3. Akgün Cem

Akgün Cem

İsim:
    Akgün Cem

Küçükköydeki kuvars kum saf değil, saf kuvars beyazdır (bembeyaz) çünkü kuvars sizlerinde bildiği gibi silisyumdioksittir (SO2) ve silisyumdioksitin saf hali beyazdır eğer bu kum salınım yapmıyor ise akvaryumlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

4. turqer

turqer

İsim:
    Türker Sezgin

Mecit Beyin bahsettiği yerden bende silis kum temin ettim. Fiyatı çok uygun. Bir çok kişide kendilerinden akvaryumları için kum temin ediyor...

Şuan Mpangalarımın bulunduğu akvaryumda bu kumu kullanıyorum. Ve hiç bir sorunla karşılaşmadım. 2-3 defa durulayıp akvaryuma koydum. En ufak bir bulanma dahi olmadı suda...

Akvaryumdaki görünümü için aşağıdaki linke bakabilirsiniz...Kum, sarı renkte ve 40-45' liktir.
    http://www.akvaryumportali.com/forum/yavru-elongatus-mpangalarim-t6280.0.html

Mpangalarımın reklamınıda yapmış oldum :F

5. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Dün itibariyle akvaryumdaki karışık kumu komple boşaltıp yeni aldığım kumu ilave ettim. Hiç yıkamadan koyduğum kum (yıkama şansım yoktu) hiçbir pislik salmadı. Sadece ilk 15-20 dk süre ile bir bulanıklık oldu. Sanırım bu kadarı da normaldir. Bu sabah akvaryumun suyu cam gibi temizdi. Önce bitkileri ilave ettim sonrasındada balıkları. Şu anda balıklarımda herhangi bir anormallik yok. Hepside çok sağlıklı ve eskisine göre daha canlı bir şekilde yüzüyorlar. Umarım bu süreci canlı kaybetmeden atlatabilirim.

Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden söylemeliyim. Adaptasyon süresi kısa oldu. Sebebi ise tamamen zaruretten (hanım sağolsun :cicek:). Aksi takdirde bende uygun süreli bir adaptasyon yapmayı isterdim.

6. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Son halini fotoğraflada Mecit abi oraya yazalım yorumlarımızı , geçmiş olsun ve başsağlığı mesajlarımızı aliye:gif Yıkanmamış kum artık neler barındırıyor içinde kim bilir , alıştırılmamış balıklar , yeni ortam ve kaçınılmaz son aliye:gif

7. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Volkan evlendikten sonra senide görürüz :basardim:
    Özellikle tüm akvaryumu boşaltıp evin altını üstüne getirdikten sonra yengenin merdane ile seni kovalarkenki halini görmeyi isterim :helalolsun:

Şaka bir yana sende biliyorsun elimde fırsat olsa kumu koyar 1 hafta boş çalıştırıdım. Sonrasında bitkileri adapte eder ve en son balıkları koyardım ama o kadar geniş vakitde yok bunları yapmamı sağlayacak imkanımda yok.

Biraz önce akvaryumu kontrol ettim ve yemleme yaptım. Balıkların yeme olan ilgisi ve hareketliliğinde değişen birey yok. Tabiiki gerçek birkaç gün sonrasında ortaya çıkacak ama ben kendi adıma çok fazla zarara uğramadan bu olayı atlatacağımı düşünüyorum.

Bu değişim sonrasında kesin olan tek şey akvaryumumun çehresi değişti. Eski karmakarışık kum yerine tek tip ve bir o kadar güzel olan bu kum görüntüyü çok çok güzelleştirdi.

8. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan

Valla abi nişanlım seviyor akvaryumları falan diyorum ama son dakka golü yemeyiz inşallah.. pala.gif Mecit abi inşallah kazasız ve eksiksiz bir şekilde şu süreci atlatırsın.. Sende bayağı uğraştın ve araştırdın. Üzülmeni istemem , tankın yeni resimlerini bekliyoruz.. foto:

9. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK

Abi tankını ben de merak ettim. Resim eklersen seviniriz.

Saygılar...

10. lades

lades

Yer:
    Mersin
    İsim:
    Cem Tunç

Arkadaşlar o kumu dökümcüler kullanıyormuş. Pik dökümcüleri sanayi sitesi varmış ikitellide,orada bolca bulabilirsiniz,fiyat hemen hemen aynı. Filiz kumu da deniyormuş.
    Türker bey,ben de aynı kumdan almak istiyorum fakat bazı arkadaşlar çok ince kum malawiler için uygun değil diyorlar,bildiğim kadarıyla bu incelikteki kum uygundur.

11. rappier

rappier

İsim:
    Mecit BAĞCI

Kum çeşidi fazlaca var. ben 3mm olanından aldım ama daha ince ve daha kalınlarıda var. Bilginize

Bu arada tüm suyu değiştirdiğimden beri olan kayıplarım.
    1 makrakanta
    2 endler erkeği
    1 rasbora aliye:gif

yinede iyi kurtardık sanırım :cicek:

Sayfayı Paylaş