1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Uyumlu balıklar

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde ekotim tarafından 12 Eylül 2009 başlatılmıştır.

1. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Arkadaslar bu alanda yeniyim.Akvaryumumda 2 tetra,2 japon,2 köpekbalıgı var.Sizce bu aileye daha baska hangi balıkları ekliyebilirim. Simdiden tesekkürler.

2. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Köpekbalığınız ve tetra pek bir arada olması iyi değildir. öpek balığı ufaksa tamam ama büyüdüğünde sıkıntı olabilir. Akvaryumunuz kaç litre ?

3. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Şuan ufak zaten büyüdügünde özel bir ilgi alanım olduğundan ayrı bir akvaryumda yetistirmeyi düsünüyorum.Akvaryumum litresini bilmiyorum.Arkadasımdan kaldı.Çok büyük degil.30 litre tahmini.

4. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Akvaryumun net ölçülerini yazarsan kaç litre olduğunu söyleyebiliriz. ;)

5. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Enine 30 boyuna 27 cm.

6. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Yükseklik ?

7. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Pardon tekrar veriyorum boyuna 30 enine 14 yükselik 27.

8. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

akvaryumun 32 litre. Bence artık bu akvaryuma daha fazla yüklenip başka tür yada başka balık ekleme.Yani akvaryumun çok ufak olduğundan fazla balık yükünü kaldıramaz. ;) Şuan elindekiler yeterli gibi görünüyor. Birde japonlarına dikkat et eğer tetraların ufaksa. :uyari: Zira japonlar ağzına sığabilen her balığı büyük bir iştahla yemekten kaçınmaz. ;)

9. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Uyumlu balıklar

Peki daha büyük bir akvaryum alırsam hangi balık türlerini ekliyebilirim?Ve ilginizden dolayı cok tesekkür ederim.

10. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Balık seçimi tamamen kişinin kendi insiyatifi ve zevkidir. Ama akvaryumunu büyütürsen,akvaryumun büyüklüğüne göre türler tavsiye edebiliriz.Sende bu türler arasında en beğendiğini seçer ve inşallah sağlıklı bir şekilde beslersin. ;)

Rica ederim.

Bu arada profil bilgilerine ad soyad bilgilerini girersen, sana hitap etmekte zorlanmayız. ;)

11. james_34

james_34 Üstad Üye...

İsim:
    can candaş
  12. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Uyumlu balıklar

Bence o aileye ekleme yapmak yerine eksiltme yaparsanız daha iyi olur. Arkadaşlar nelerin eksiltileceğini yazmışlar.

Saygılar...

13. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Uyumlu balıklar

İlgilendiğiniz için çok tesekkürler,birde bir sorum daha var yeni bir başlık acmak istemedim.Akvaryumum 32 litre hava motorum var acaba iç filtreye gerek var mı?

14. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Filitre yokmu akvaryumda şuan ? .8.

Eğer filitre yok ise mutlaka filitre koymalısın. Yoksa su allak bullak olur. :uyari: Akvaryumuna uygun debide bir iç filitre yada bir pipo filitre alabilirsin veya kendin yapabilirsin.

Aşağıdaki link bu konuda oldukça işine yarayacaktır. ;)

http://www.akvaryumportali.com/forum/diy-filtre-portali-b114.0/

15. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Tesekkür ederim.Filtreyi en kısa zamnda alıcam.Balık eksitmeyi düsünmüyorum.Baska bir yerde bakamam.

16. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Olcay Bey sizin tavsiyeniz üzerine pipo filtre almaya gittim.Akvaryumcu litresini sordu 30 dedim gerek yok dedi.Hava motoru varsa yeter dedi.Bende almadım.Sizce ne yapmalıyım.Adam kandırmaya calısmadı kandırsa satardı.Cok kararsız kaldım.

17. reis

reis

İsim:
    Olcay Aksu
    Uyumlu balıklar

Ekrem kardeşim,sen şimdi geri git o akvaryumcuya ve benden selam söyle. aliye:gif

Akvaryumda filitre olmazsa o akvaryumun suyunu nasl temizleyeceksin ? Gün aşırı su değişimi yapıp zaten çok çok zayıf olan su değerlerini darmaduman edip, hergün balıkmı öldüreceksin ?

Akvaryumcun filitre satmak istememiş ama sanırım devamlı balık satmak niyetinde. Yada işi bilmeyen biri. dost:

Akvaryumuna mutlaka enazından bir pipo filitre tak. ;)

18. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    Balık satmak niyetinde olabilir.Birde 7,5 lira dedi küçüklerine sence pahalı degil mi?

19. Sky2007

Sky2007

Yer:
    Konya
    İsim:
    Mustafa Sırlı
  20. ekotim

ekotim

İsim:
    ahmet öztürk
    filtre alıcam da internetteki fiyatlar genelde dah pahalı olur.Bizim petshop da daha pahalı en iyisi daha iyi bir akvaryumcu bulmam lazım.Filtreyi Ankarada yasayanlar bilir halden alcam.

Sayfayı Paylaş