1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Uzun Aradan Sonra Geri Dönüş

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Murat Keskin tarafından 26 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Ps seçimı aydınlatma secimi akıntı motorları ve ps e baglı olarak hacimsel yuke göre kafa motoru da ona göre secilecek.
    Burada beslemek istediginiz canlilar önem taşıyor. Geniş yuzeyde aydınlatma örnek verecek olursak t5 olursa 4 yerine 6 olacak 6 yerine 8 adet olacak buda mercan yükünde belli başlı bir aydınlatma maliyeti getirecek. Özellikle zor mercan türlerinde aydınlatma aşırı maliyet.

Sadece balık için iki flo bile yeterli gelir.

Ps için konuşursak, bu hacimde beslenecek canlılara gore bm nin yerine daha üst sınıf bir ps tercihi yapmanızı gerektirebilir.

2. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    350 ve 500lt kıyaslar olursak ps seçini ne tavsiyeniz olabilir mesela. Örnek veriyorum 500lt için PS 1500 lira, 350lt için ps 500 lira derseniz aklım 500e gidecektir. Boyut küçültmeye gidebilirm.

3. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    350 litre DT 100 litre sump toplamda 450 litre yapacak buda yaklaşık olarak 1500 l/h hava emişi olan bir ps ihtiyacını doğurur. 500 litre DT ve 150 litre sump dersekte 650 litre yapar buda 1950 l/h hava emişli bir ps ihtiyacı ortaya çıkarır.

Reef Octopus Elite 220INT alırsınız 2.175₺ 2400lt/h hava emişi vermiş ama bu seviyede motor 75W Gücünde çalısıyor DC motor.

BK alıyım dersenizde birinde Mini200 diğerine Mini180 alsanız bile aradaki fiyat farkı 500₺ olacak.

Kısaca PS fiyat kalite düzeyinde 1000₺ Oynar en fazla. Oda 350litre için en ucuz ps 500litre için en pahalı ps arasındaki fark.

Sent from my iPhone using Tapatalk

phatign bunu beğendi.
  4. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Bahsetmiş olduğunuz ps ler en ucuzu 2000 civarında dolaşıyor. BM nac7 nac9 gibi ps ler hangi hacimdeki tanklar için yeterli oluyor acaba. Sadece ps için 2000 gibi meblalar hiç aklımda olmadı işin açıkası.

5. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Ps kapasite secimini belirleyen şey tank boyutundan ziyade içindeki canlıların sayısıdır. Ne kadar çok balık o kadar kuvvetli ps diyelim. PS konusunda ben yardimci olabilirim belki. Elimde 2400 l/h emişli reef octo var DC motorlu. Hem de 3 haneli rakamlara. Özelden görüşebiliriz isterseniz ilerde. Şimdilik tank detaylarına yoğunlaşın ancak Sump dizaynı yaparken ps kesinleşmiş olsun.

phatign ve veysel bunu beğendi.
  6. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    350 litre hacimde sump ta ilave olursa 400-450 litre için bahsettiginiz bm ps lerde curve 9 sınırlarda bir ps olur. Anca idame ettirir tankı benim görüşümce.

Kurulumu uzun vadeye yqymak veya ölçüleri küçültmek seçenekler arasında olmalı.

Kısacası keyif alacağınız optimal ölçüleri belirlemeniz butçenize göre.

tristan bunu beğendi.
  7. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Esasında ilk etapta Tankı alır, tuzu atar, kafa motorunu çalıştırır tankta sistemi başlatır düşüncesindeydim. Bu şekilde bir başlangıç yapılabilecekmi yeterli gelecekmi karar verebilmiş değilim. Gerekirse akvaryumum için bilgisayarımı satarım derecesinde özledim. 5 yıldır hobiden çok uzak kaldım. Umarım güzel bir tank kurulumu gerçekleştirebiliriz. 100x100 fikrimden vazgeçmek istemiyorum ama sınırları zorlayan bir yapı olacak gibi gözüküyor. 100x70x50h daha makul gözükmekte. Kare formunda 100x100 altına inersem 70x70 gibi rakamlar gözüme küçük gözükmekte. Tank ölçüsünde karar kıldıktan sonra diğer ekipmanları konuşmak daha mantıklı olacak sanırım.

veysel bunu beğendi.
  8. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY

Bence ilk etapta tankı, tuzu, kumu, kayayı, armatürü alın. Sump içinde refugium için bir alan oluşturun. Orayada ikinci el bir aydınlatma alabilirsiniz. Hatta 60cm yaparsanız 24 watt T5 ile aydınlatmasını sağlayabilirsiniz. Sisteme birde kule yaparız o şekilde hem mekanik filtrasyom hemde suyun oksijen kazanımı sağlanır. Bunların taksitler bitene kadar akvaryum oturana kadar sizi götürür. İlerde sump tekrar tasarlanır ve PS alınır.

Biz ne tanklar gördük bir yosun duvarı sayesinde PS kapatılan. Bence PS zaruri bir ekipmanmış gibi davranmak boşuna. Güzel bir kafa motoru mesela Jebao12000 alınır 400₺ akvaryum sehpasını siz yaparsınız maliyet düşer tankı yaptırırsınız sehpasız maliyet düşer. Armatürü yaparsınız maliyet düşer. PS yaparsınız yine maliyet düşer. 3D modelleme yapabilen birisi birde bu modeli kesit halinde lazer kesime uygun formata dönüştürebiliyorsa bir mini200 yapmak 4-5 gün sürer.

9. veysel

veysel

Yer:
    ankara (aydın)
    Bence 100*50* 50 bir tank yapın, nasıl olsa iki taraflı izlenebilecek. Uzunluk 110 da olabilir yerin musaitliğine göre. Altına güzel bir curve 9 uygun bir aydınlatma kum kaya vs ile keyfini sürün. Bunun daha canlı alımı vs var buxa maliyet, istediginiz canlılari almadan her gecen süre sizi sogutacaktır bunu da göz önune alın.

Sınırları zorlamanın bir manası yok diyorum.

tristan ve Murat Keskin bunu beğendi.
  10. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Dediğiniz gibi mini 200 yapılabilir belki ama bunun kafa motoru çırpıcılı fiyatları ne olacaktır. Pslerde fiyat seviyesini bu derece yukarı taşıyan motor mu yoksa pleksi gövdemidir ?

tristan bunu beğendi.
  11. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Asıl işçilik orada başlıyor. Jebaonun 3000 motorlarını ps motoru yapanlar oldu forumdan. Önemli olan bir diğer kısımda hava emiş. Dıy PS konuları mevcut portalda. İncelemekte fayda var.

12. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Açıkçası bu fiyatları gördükten sonra gözüm korkmadı değil :) Uzunluk Max 100cm e çıkabiliyorum, en olarak 50 değilde 70 sanki uygun olabilir geliyor. Yükseklik konusunda 50h gayet uygundur. 100x70x50h Düşünüldüğünde altına 90cm sump(1 bölme su tamamlama, diğer 3 bölme iniş, refigium vede çıkış şeklinde) daha uygun olabileceği kanaatindeyim.

Ontheway ve tristan bunu beğendi.
  13. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    PS efektif çalışan bir cihaz, şuan ki birikimim ve zaman meselesinden ps'mi kendim yapacak durum malesef olmayacaktır. Mecbur hazır alacağım. Dıy konusuna ilgiliyimdir ama vakit konusunda sıkıntılı durum malesef.

14. tristan

tristan

İsim:
    kutlu
    *100x70x50h iyidir. Çok kafanızı bulandırmayın.
    *Ps olarak Curve 9 işinizi rahatlıkla görecektir.
    *Aydınlatma T5 ise 6x39 yeterlidir.
    *Kafa motoru newjet 3000 babalar gibi yeter. (seside fazla yoktur.)
    * dalga motoru bir adet RW-8 yada 2 adet RW-4

Düzenleme: 28 Haziran 2016
    Ontheway bunu beğendi.
  15. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Ben maliyeti düşürebilmeniz açısından o şekilde yorum yaptım. İlk akvaryumumu kurarken öğlen ve akşam yemeklerimin yanında içecek içmeyerek başladım. Günde 3₺ biriktirdim bir ayda 90₺ oldu. O şekilde ufak bir tatlı su akvaryumun oldu. İlk tuzlu su akvaryumun içinde günde iki paket sigara parasına kurdum dedim. Günde 20₺ ediyordu, ayda 600₺, her ürünü 9 taksitle aldım. Artan param bile oldu.

Bunlarda öğrenci taktikleri işte...

16. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Konu başında belirtmiş olduğum bu tarz bir tank için atılımları başlatağım o zaman. Durso konusunda coast to coast ve beananimal olacak.
    Taşırma 2 iniş 1 acil totalde 3 iniş olacak.
    Sump 90x50x40h düşünüldüğünde güzel olabilir.

Overflow-2.jpg

6e9659230dae6f208f6ca38dc99d5baa.jpg

17. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Ağzınızdan bal damlıyor :) Bana bu şekilde gelin :)

1. Ps ye aynı fiyata daha iyi alternatif bulunabilir mi
    2. Adyınlatma 6x39 sps türleri için iyi olur mu veya led , mh gibi sistemler mevcut onları tartışmak lazım
    3. newjet3000 makul duruyor. Varsa daha sessiz ve f/p ürünü varmıdır ?
    4. Dalga motoru makul duruyor akıntı durumuna göre düzenleme yaparız artık o konuda.

tristan bunu beğendi.
  18. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Kafa motoru debi hızı ayarlanabilir olmasında ısrarcıyım. Daha az enerji sarfiyatı daha az ses daha uzun ömür. Daha düşük stray voltage.

19. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    100x70x50h karar kıldık, aşağı yukarı 450 litre net hacimde bir tank olacak. Jebao 12000 fazla olmaz mı ? Alternatifi bir kafa motoru bulunur mu ?

20. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Bu şekilde video buldum, ses noktasında sanki problemleri var gibi ?

Sayfayı Paylaş