1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Uzun Aradan Sonra Geri Dönüş

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Murat Keskin tarafından 26 Haziran 2016 başlatılmıştır.

1. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    450 benim litraj yaklaşık. Jebao 10000 kullanıyorum. Hızı ayarlanabiliyor.

tristan bunu beğendi.
  2. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    New Jet 4500
    Eheim Compact+ 1102
    gibi modeller var tavsiye edermisiniz sessiz ve güzel olarak ?
    Ayrıca Elektrik tüketiminide düşünmek lazım, sonuçta 7/24 çalışan bir pompa. Tüketim ve ses olarak tatmin etmeli.

3. tristan

tristan

İsim:
    kutlu
    1)Bulunabilir elbette ama fiyat/performans değerlendirmesi en iyi cihaz BM curve modelleri. Belki skimz olabilir yada reef royaldi sanırım.

2)70 cm derinlik için 6x iyi ama maliyeti düşürmek istediğiniz için 6x önerdim. Varsa maliyet 8x alınır ama 4x yada 6x kullanılabilir. SPS geçiş olunca duruma göre 8x çıkarılabilir.

3)Bende 110 70 45h var. Newjet 3000 kullanıyorum fazla bile geliyor. Nedeni ise LPS türü mercanlar fazla akıntı istemiyor. Akıntı motoru ve yanında birde newjet dönüşü canlıları fena sarsıyor. Size 2300 önerecektim ama 12000 önerenleri görünce tepki alırım diye önermedim. :)
    Newjet hem sessiz hem stabil çalışan bi cihaz. Sarfiyat hesabını siz yaparsınız zaten. Ama arkadaşların önerdiği jebao dc kafa motorlarıda olabilir tabi ama 12000' de çok abartı bence.

4) 110 70 45h akvaryumumda 1 adet RW-8 fazla geldi bana. 12V adaptör ile kullanıyorum yarı güçte yetiyor bana. Sanki 2 adet RW-4 daha uygun gibi geliyor bana. Yada RW-8 alır denersiniz baktınız fazla geliyor 12V adaptör yolların size ücretsiz, kullanırsınız. Hem RW-8 daha büyük olduğundan daha geniş açılı dalga verir.

Kolay gelsin...

4. tristan

tristan

İsim:
    kutlu
    Bu modeller de çok güzel ama ayarlanamadığından 4500/5000 size fazla gelir. Ayarlı DC motor düşünürseniz Jebao DC 6000 olabilir.

5. seaman038

seaman038

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    ps olarak bahsttiğiniz tanka bütceniz dahilinde ati is skimmer tavsiye ederim ilanlarda bir kaç kere 500-550 tl gibi gözüme görüktü sanki

6. seaman038

seaman038

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    kutlu bey nj 4500 cihazını alır ise ayarlamayı şöyle yapabilir motorun hemen çıkışından sonra bir vana ile ayırarak media reaktörlerinede su pompalayabilir istediği ölçüde hem sump sisteminin içerisinde fazlalıklardan kablo ve piriz sorunundan hemde motorların vermiş olduğu ısıdan kurtulmuş olur bu sayede hem motor parasından hemde elektrik sarfiyatınıda yoksaymış olur malum onlarıda sessiz almaya kalkarsa örn : soğutucu,biopellet,ve fosfat reaktörü için konuşalım 300 tl minimum bendeki sistemde şu an fosfat reaktörüne direkt veriyorum pvc boruların işçiliğide kolay kes yapıştır şimdide soğutucuya çıkış yapıcam debide ayarlanmış oluyor bu sayede bu benim fikrim tabi

tristan bunu beğendi.
  7. seaman038

seaman038

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
  8. tristan

tristan

İsim:
    kutlu
    Motorun su çektiği kısımda zaten ayar zımbırtısı var ama bu DC motorlarda olduğu gibi değil yani. Bildiğimiz mekanik ayar. Motor yine aynı güç çalışıyor ama çektiği su azalıyor. Zamanla motor bozulabilir. Mekanik ayar tavsiye etmiyorum ben.
    Bir de sizin kullanım şekliniz mantıklı gibi görünüyor lakin oldu ya birini iptal ettiniz yada arızalandı. Vanadan yada motordan mekanik ayar yapmanız gerekecek, tüm sistem bozulacak. Ya reaktörlere fazla su basacak ya akvaryuma. Bilmiyorum bana pek mantıklı gelmiyor. Siz başarılı şekilde kullanıyorum diyorsanız sözüm yok. Denemediğim için bilemem sadece tahmin edebilirim. Tecrübe sizde, tecrübe esastır bu hobide...

9. Şimdiden hayırlı olsun. Kafa motoru Jebao DCT 6000 veya 8000 kısık ayarda çalıştırılarak yeterli gelecektir bence. Kısık ayarda ses olmuyor. Benim tankım 530 litre, ben DCT 4000 i ful çalıştırıyorum, gene ses olmuyor. (gerçi ben de 8000 e geçip kısık ayarda kullanmayı düşünüyorum.)

PS için ben de curve 9 kullanıyordum. JNS Cones 3 e geçtim çok memnunum. Balık yüküm fazla ve sps bakıyorum. Tabi bunda doğru çeşit ve miktar kaya kullanımı ve aşılanan bakteri kültürlerinin daha çok etkisi var bence. Sonuçta organik atıkları sadece PS temizlemiyor değil mi? :) JNS ikinci el çok uygun olacaktır, diğer fiyatlara göre ;)

Ferhan Özcandar, Ontheway ve seaman038 bunu beğendi.
  10. seaman038

seaman038

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    her reaktöre vana ile su ulaştığından ayarladığınız dışında fazla veya eksik giriş çıkış mümkün değil reaktörlere kutlu bey ben elektronik cihazlardan daha çok mekanik cihazları kullanmayı tercih ediyorum bana göre bozulması daha zor tamiri ve parça temini daha kolay gibi geliyor ama çok doğru bir laf ettiniz tecrübe bu işin gerçekten esası saygılar sunuyorum size en kısa sürede yüzy yüze tanıma dileği ile

tristan bunu beğendi.
  11. tristan

tristan

İsim:
    kutlu
    Aynen üstadım bende dc motor yerine ac motor tercih ediyorum. Ne me lazım bozulur full güç su basarsa falan Allah muhafaza. Bu arada bende çok isterim sizinle tanışmayı ama Kayseri çok uzak İstanbul'a beklerim...

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. seaman038

seaman038

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    İşallah oralarada geleceğiz sonbahara doğru bir kaç arkadaş görüşelim

Bu arada 29-31 temmuz arası akvaryum portalı olarak düzenlenen dalış ve gezi organizasyonu var katılmayı düşünmüyormusunuz

13. Ontheway

Ontheway

Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Eğer maddi imkan elveriyorsa kafa motorunu dijital ayarlanabilen dc motor olarak alıp koyun bir kenara. PS için bütçe nedir bilmiyorum ama küçük bir ps ile başlayıp 1 yıl kadar idare edip sonra daha performanslı bir cihaza geçebilirsiniz. Şunu unutmayın, 1. gün 'den 8 tane Tang 20 tane de Mercan beslemeye başlayamayacaksınız. Bence sizi ilk yıl götürecek bir ps az miktarda balık için yeterli olur. Elbette ki büyük kapasiteli bir ps ile başlamanın da avantajları var. Suda nitrat vb birikmesinin önünü güçlü bir ps ile daha iyi kesersiniz, hatalarınızı tolere eder. Ikinci bir ps masrafı yapmanıza gerek kalmaz.

seaman038 bunu beğendi.
  14. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Akvaryum için Yener Yılmaz ile görüştüm, ben avrupa yakasındayım o ise anadoluda, bu sebepten ötürü 300 lira nakliye masrafı çıkıyor. Akvaryum içinde 1200 lira istedi. Akvaryum fiyatı makul geldi de işin içine nakliye girince 1500e geliyor. Avrupa yakasında GOP a yakın konumda işçiliği güzel biryer bakıyorum şu an için. Sonrasında 100x70x50h siparişi vereceğim.
    Kafa motoru olarak çok fazla seçenek var gibi duruyor. Muhtemelen ayarlı birşey alacağım ama 10000 12000 gibi modeller olmayacaktır diye düşünüyorum. PS için esasen bütçe önemli, ilk etapta 1000 liraya kadar birşey düşünüyordum şuan araştırma safhasındayım. Curve 9 için çok sıcak bakılmıyormu tam olarak anlamadım. Diğer marka ve modellere göz atmaktayım. Ama öncesinde akvaryum siparişini vereceğim.

aliy1606 bunu beğendi.
  15. LostRua

LostRua

Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    İkinci el temiz bir PS bulunabilir. Bence çizdiğiniz yol gayet uygun. Akvaryumda 200-300₺ için iyi bir ustayı kaybetmeyin derim. Sonuçta demirbaş olacak. Süleyman Ustanında bolca adını duydum ama nerededir bilemem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

seaman038 bunu beğendi.
  16. Cyberx26

Cyberx26

Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    Barış Akın ÖN
    Aramıza hoşgeldiniz Murat bey, inşallah istediğiniz gibi güzel bir tanka sahip olursunuz. Portal ailesi bana çok yardımcı olmuştu gördüğüm kadarıyla sizede çok yardımcı oluyor. Tankla ilgili konularda önce buraya sorup sonra yaparsanız daha verimli olur ve boşa masraf etmemiş olursunuz. Şimdiden hayırlı olsun.

Murat Keskin bunu beğendi.
  17. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Akvaryum 100x70x50h şeklinde karar kıldık.
    Kafa motorunu ayarlanabilir birşeyler alacağım, model konusunda henüz kararsızım.
    PS için araştırmalara devam etmekteyim.
    Sump olarak Totalde 4 bölmeli:
    1 Bölme Tatlı su
    2. bölme iniş
    3. bölme refigium, fazla ve şekilsiz canlı kaya , reaktör bölmesi,
    4. çıkış olarak düşünmekteyim.

Sump konusunda varsa görüşlerinizi beklerim. Sump konusunuda açıklığa kavuşturduktan sonra akvaryum siparişini vermek istiyorum.

18. Cyberx26

Cyberx26

Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    Barış Akın ÖN
    Murat bey, yeriniz müsait ise derinliği 80 yaptırın. Ben 70 yaptırmıştım ama 80 olsa daha iyi olurmuş. Kayaları ortaya dizdim, yani arka cama dayamadım. Balıklar yüzerken arka boşluğuda çok kullanıyor. Yani daha çok yüzme alanı sağlıyor, Kafa motoru bütçeyle alakalı jebao dc 6000 olabilir, yada reef octupus olabilir. En iyisi red dragondur ama fiyatı üzebilir. Ps tamamen canlı yükünüze bağlıdır, sonradan değiştirilebilir yada başından güçlü alınabilir. Temiz 2. el güçlü bir ps alabilirsiniz. benim sumpta bölme ve refiugium yok şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Ama bende sizin gibi acemi hobiciyim üstadlar gerekenleri söyler.

19. YMR_AY

YMR_AY

Yer:
    İstanbul
    Aramıza hoş geldiniz, kurulumunuz hayırlı olsun.Tanklarımdan birinde jebao dc kafa motoru kullanıyorum.5 aylık bir kullanımdan sonra devrinde düşüş oldu.Başlarda kısık ayar kullanmama rağmen şimdi son ayarda bile yeterli debi yok sanki.

seaman038 bunu beğendi.
  20. Murat Keskin

Murat Keskin

İsim:
    Murat Keskin
    Teşekkür ederim öncelikle, Jebao hangi modelini kullanmaktasınız acaba ? Ayrıca pervanesi tortu kaplamış yada birşey sarılmış olabilir buna bağlı olarak performans düşüklüğü gibi birşey mi farklı bir durum mu mevcut acaba ?

Sayfayı Paylaş