1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Velifera acil!

Başlığı 'Canlı Doğuran Portalı' kategorisinde görkem cenk tarafından 28 Şubat 2009 başlatılmıştır.

1. görkem cenk

görkem cenk

Arkadaşlar ben yeni 1e 2d velifera aldım.90lt akvaryumum var. erkek velifera zeminde oturuyor gibi duruyor. bunun ndeni ne olabilir?

saygılarımla

2. Muzikopat

Muzikopat

İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Kokrma kardeşim. Balığın akvaryuma adapte olana kadar bu tip davranışlar sergiler. Sen meraklanma. Balıkları yeni aldım demişsin. Akvaryuma alışana kadar balıklarda bu tip davranışlar normaldir.

Sevgiler...

3. YIKIKTEMO

YIKIKTEMO

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Akvaryuma yeni adapte ettiyseniz ve adapte ederken alıştırma süresini kısa yapmışsanız kısa süreli bir sarsılma olabilir. Bunun dışında düzelme olmaz ise, balık su şartlarına uyum sağlayamadı demektir. Gözlemlemeye devam ederseniz belli edecektir.

Geçmiş olsun.

4. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Görkemciğim öncelikle veliferaların hayırlı uğurlu olsun... Veliferalar benim en sevdiğim canlı doğurandır ve canlı doğuran aleminin en sağlam balıklarıdır... Erkek veliferan yukarıda Hüseyin arkadaşımın ve Temel Hocam'ın dedikleri gibi adaptasyon sıkıntısı çekiyor olabilir... Kısa sürede atlatacaktır... Eğer akvaryumundaki diğer balıklar müsaitse 90 lt'ye 2 adet kaya tuzu tableti atmanı öneririm... Bu veliferalarının bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek ve streslerini azaltacaktır....

Yalnız bir uyarım daha olacak sana... Veliferalar canlı doğuranlar arasında en çok çiftleşen türdür... Erkekleri çiftleşme müptelasıdır adeta... 1e 2d kompozisyonunda dişi balıkların çok fazla yorulacaktır... Eğer yerin müsaitse en az 1 tane daha dişi velifera almanı tavsiye ederim... Aslında 1e 4d velifera daha doğru bir tercih olacaktır...

Tekrar hayırlı uğurlu olsun... Bol yavrular dilerim...

5. volkantr34

volkantr34

Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Yeni aldığın balıkları hemen akvaryumuna bırakırsan balıkların şoka girerler.. Balıkların içinde olduğu poşeti akvaryumun içinde ısı akvaryum ısısı ile eşitlenene kadar bekletmen gerekiyor.Aynı zamanda bu ısı eşitlenmesi sürerken akvaryum suyundan poşetin içine azar azar ve ara ara su eklemesi yaparak su şartları birbirine benzetmen gerekiyor ki balığın şoka girmesin.. Senin şu anki balığının davranış biçimi 2 farklı sudan suya geçiş yaptığı için sersemlemesindendir.. Kutupta yaşayan birini hiç alıştırmadan Afrika'ya biranda bıraktığını düşün.. Hava değişikliği vb sebepler ;)

6. ciklet1

ciklet1

Büyük bir ihtimal adapte olmamadığı içindir.Balığı tanka alıştırmadan direk saldıysanız bundan olmuştur.
    Isıtıcınız var mı?

7. görkem cenk

görkem cenk

Evet ısıtıcım var.Balık hala adapte olamadı. Yazdığınız mesajlar için teşekkürler.

8. görkem cenk

görkem cenk

Arkadaşlar erkek 3 gündür yem yemiyor. Pul yem kullanıyorum nedeni nedir?

9. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Yem almıyorsa akla iki şey gelebilir:

1. Osmotik regülasyonu yani yeni suya adaptasyonu çok ama çok kötü durumda...

2. Balık dropsi olmuş ya da olmak üzere...

Görkemciğim bu balıkları akvaryumcudan alıp geldikten sonra nasıl akvaryuma koyduğunu bir kez yazabilir misin? Sorun o kısım ile mi ilgili yoksa başka bir durum mu var anlamamıza yardımcı olabilir...

Ayrıca dişi veliferalarının durumu nedir? Ve erkek veliferanın yaklaşık boyunu (uzunluğunu) ve tankının ebatlarını yazabilir misin?

10. görkem cenk

görkem cenk

Balığı akvaryumcudan aldığımda biraz erken bıraktım :cekingen:
    3 dişi var hemen hemen aynı boydalar 6-8 cm ler

90 lt akvaryum iç filtre ısıtıcı var.

Bitkileri az koydum fakat almayı düşünüyorum.

Kaya tuzunu nereden bulabilirim?

11. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Görkem, balıkları akvaryuma koyarken keşke hata etmeseydin... Neyse olan olmuş... Gerçi bu iş böyle öğrenilir... Hasta ede ede, öldüre öldüre... Bir laf vardır ki altına imzamı atarım... Denir ki: 100 canlı doğuran öldüröeden kimse canlı doğuran bakamaz...

Kaya tuzunu akvaryumcundan temin edebilirsin, olmadı turşucular kullanıyor bunu onlardan isteyebilirsin... O da olmadı marketlerde dandik kaya tuzuna yakın kalın tuzlar var onları kullanbilirsin... 90 lt'ye sadece 1-1,5 çorba kaşığı yeterli olacaktır...

Tekrar geçmiş olsun...

Bitki için acele etme... Önce balık bakımını öğren iyice sonra bitkiye yönelirsin... Zaten veliferalar yavrularını yemez... Yani çok büyük olasılıkla yemez... Keza yavrular dieğrlerine göre daha iridir... Bu bağlamda yavrulara saklanacak alan oluşturmak adına bitki kullanmana şimdilik gerek yok...

Ayrıca yavrularını akvaryumun içine koyacağın yavruluun içinde de 1 ay bakabilirsin... Daha sonra akvaryuma salarsın... Gebeleri yavrulukta doğurtma... İstersen benim beyaz kap yöntemini kullanabilirsin...

Doğan yavruları da dediğim gibi anatankın içine koyacağın yavrulukta büyütebilirsin... Tek derdin haftada bir dip çekimi yaptığında yavruluğu içinde yavrular ile birlikte çıkarıp yavruluğu bir kaba boca edip, yıkayıp temizledikten sonra akvaryuma koymak ve tekrar içine yavruları yerleştirmek olacaktır...

Bu arada 90 lt akvaryumunda başka hangi balıklar var? İnşallah canlı doğuran düşmanı canlı doğuran ve diğer balıklardan yoktur...

A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
  12. görkem cenk

görkem cenk

1e 1d plati 1e 2d kılıçkuyruk 1e yavru lepistes 3 çöpçü 1 vatoz

13. Neverlander

Neverlander

İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Görkem,

3 kılıçkuyruk yavrular için ciddi sorun olacaktır... Platilerin de yavrularını avlama ihtimali yüksek... Balıklarının doğumları yaklaştığında akvaryumunun ışıklarını kapatmanı ve açmamanı, ayrıca bulabiliyorsan akvaryumuna delikli -suya salınım yapmayan- kayalardan koymanı öneririm... Gerçi velifera ve lepistes yavruları kayaları tercih etmeyecektir ancak kılıçkuyruk ve plati yavruları kayaları etkili saklanma alanı olarak kullanacaktır...

Aslında sana bekle hemen akvaryumu bitkilendirme dedim ama madem içeride kılıçkuyruklar ve platiler var, kayaların yanı sıra tilki kuyruğu olarak bilinen C. demersum bitkisini tavsiye ederim... Bakım gerektirmeyen, yüksek ışık istemeyen bir bitkidir... Cabomba'yı andırır ancık yaprakları ince ve diken gibidir... Bu yapraklar içine girmeye çalışan büyük balıkların gövdelerine battığından balıkları kendisinden uzak tutmaktadır... Ancak yavru balıklar demersumların arasında canlarından emin bir şekilde keyif çatarak büyüyeceklerdir...

Rafya önermiyorum çünkü rafya canlı bir malzeme olmadığından doğal durmuyor ve çok çabuk kirleniyor... Kirlenen rafya değiştirilmediği takdirde yavruların hastalanmasına neden olacak mikroplara zemin oluşturuyor... Ayrıca ekstra bir amonyak kaynağı haline geliyor...

Tekrar canlı doğuranlarınız hayırlı uğurlu olsun...

Sayfayı Paylaş